- Toto téma obsahuje 26 odpovedí, 11 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 years, 10 months od .
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Irfan
Ja zvyknem ludom co robia s fotkami doporucit CaptureOne od firmy Phase One. Prioritne bol vytvoreny a vyvinuty na vyvolavanie RAW suborov z takmer vsetkych D-SLR a aj zopar kompaktov, ktore fotia do RAW. Od verzie 4.8.2 umoznuje aj upravu JPG a TIFF suborov. Nie je free, ale da sa zohnat za nie velky peniaz. Fotky nikam neimportuje a teda ani negeneruje ziadne databazy ako iPhoto alebo Lightroom. Cena je 99,- Euro bez DPH ale stoji za to – podla mna.
brainstorming asi nie ale ved… kde chces co importovat? mac je na to aby sa pouzival a nie na boot camp. a uz vobec nie kvoli obrazkom :D
aperture mas na upravu urovni to nepouzivaj. je to zbytocne. cize aperture ani lightroom ti netreba. iPhoto je pre mna nedorobeny a jeho kniznica je pre mna nic viac len bordel. nepozuvaj ani iPhoto pokial by to namlo mat vyssi vyznam za ucelom zriadenia normalneho fotoalbumu.
jendnou z funkcii ktoru nam mozu ostatne systemy zavidiet je quick look. oznac co chces a daj medzernik. popripade oznac vsetky fotky ktore potrebujes a tak daj medzernik. popripade cmd+o. snad tu nebudes nariekat za programom dovolim si povedat aj horsim ako je samotny nativny windowsacky prehliadac obrazkov. musis sa naucit vyuzivat co ti system dava. ja osobne len aby som nemusel instalovat win som na os x rozbehal aj kadejake zaujimavejsie zvrhlosti…
Nesuhlasim, podla mna iPhoto v triedeni fotiek nema konkurenciu…ani na Mac OS ani na Win ;)
100 ludi 100 chuti. nehovorim ze existuje lepsi program. len pre mna nie je ideal. radsej to este zatial nechavam na obycajne zlozky.
2 mamvtrubke
ved ja ho pouzivam – aj na upravu fotiek, trosku som sa s tym teraz hral, na niekore aperture, photoshop je drahy, ale ako obvykle ma nesklamal GIMP, he ani som nevedel ze existuje pre mac
viem ze to moze vyzerat ako vyplakavanie, ale ked od cias w 3.11 robis s niecim postavenym na nejakej logike tak potom chvilku trva kym si clovek zvykne na inu, a ma tendenciu hladat veci co pracuju rovnako…
@janopaluch já nikde nevidím co po té aplikaci chceš? na prohlížení většinou stačí Preview. Pokud chceš jednoduchý editace tak není špatnej Acorn.
a pokial chces nieco na urovni Photoshopu a nie moc drahe, tak odporucam pixel32 http://www.kanzelsberger.com
Urcite je lepsi ako gimp a podporuje aj photoshopacke pluginy…