Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes › iPhone 4 – Orange – Paušál Snov ?
- Toto téma obsahuje 50 odpovedí, 14 hlasov, a bola naposledny upravená pred 14 years, 3 months od
Benne.
-
AutorPríspevky
-
14. januára 2011 o 23:30 #74469
cvako
Účastník (Participant)dobry vecer. minuly rok v lete som si kupil iPod Touch 2. generacie 8GB. do apple som sa vtedy zamiloval. :D iPod som predal s tym ze si hned kupim iPhone no nevyslo mi to. a tak som cakal a cakal a cakal kym pojde iPhone 4 dole s cenou (alza.sk atd) no nejak som sa zatial nedockal.(cena obcas stupne, fail? :D) takze som sa zameral na mobilneho operatora v ktorom som uz asi 7-8rokov (ak nie viac) lebo prave dneska mi poslali sms v ktorej mi ako vdacnost ponukaju moznost vymeny pausalu a mobilu uz teraz – inak by som musel cakat do MARCA !!! to uz je ina vdacnost. :) ale k veci. som student a snazim sa volat co najmenej aby som nemal velke ucty. teraz mam 70min + cez vikendy nejake bonusove minuty za nejakych 20€ !!! rodicia menili pausal skor a maju nejake nove pausaly kde je v premocte 100min + 100sms nejakych 12€. hladal som nejaky pausal s kt. by som si mohol iPhone 4 kupit a nasiel som pausal snov – mal by som v nom IBA 50min co by ma stalo 10.99€. a teda som siel do eshopu nasiel si iphone 4 ( https://www.orange.sk/eshop/detailtelefonu.html?phoneId=10993 ) a klikol si na cenniky. a skoro som neveril vlastnym ociam. 369€ – a to som zabudol spomenut ze do smsky mi napisali ze si mozem odpocitat od mobilu cenu 50€ a prvy pausal mi zaplatia tiez. proste akcia ako hrom. no ale samozrejme v tom nieco muselo byt tak som zavolal na 905 a po 5mintach stlacania cisel (displeja – lg viewty) som sa dopracoval k operatorovi. ktoreho som sa spytal na ten pausal, ze by som k nemu chcel iPhone 4 a on mi povedal ze ho nevyuzijem, ze potrebujem aspon 12€ (alebo tak nejak) cize nejake smsky alebo predplatene data. tak som mu povedal ze na stranke maju v cenniku tento pausal samostatny bez ziadnych inych sluzieb. ze tam maju aj pausaly so smskami, predplatenymi MB a rozne ale ze ja chcem tento. a on mi prosim pekne MacBlog komunita povedal: DAKUJEME ZA UPOZORNENIE, MY TO NAHLASIME A ZA CHYBU SA OSPRAVEDLNUJEME. na to som bol asi 3-4s ticho lebo som neveril. firma orange s 3milionmi sim kariet na slovensku mala tento cennik na stranke neviem kolko mesiacov a to si to nikto nevsimol. pardon ale neverim. slusne som podakoval a rozlucil sa. teraz sa vas chcem opytat ci mate niekto skusenosti s tymito pausalmi (snov) alebo konk. s tymto. alebo ci podla vas iPhone 4 zlacnie ked v lete vydaju novy – asi iPhone 5.
ĎAKUJEM
15. januára 2011 o 0:14 #244611denton
Účastník (Participant)ked vysiel novy iPhone, tak ten stary u nas (ci uz v t-mobile alebo orange) NIKDY nezlacnel. Len dopredali stare zasoby a potom zacali hned predavat novy.
Ak chces naozaj kupit iPhone, tak data potrebujes, bez datoveho balika je ten telefon k nicomu. V Orange mozes mat 1GB za 7€. Ak by si si poskladal pausal snov tych 50 minut + 1GB dat, tak by si mesacne platil 18€ a za iPhone by si dal 500€ bez zlavy, cize za 2 roky pouzivania by si zaplatil 932€ bez zlavy.
Vzdy ked vyberas pausal tak pocitaj kolko ta to bude stat za 2 roky. Ja som to spravil takto a pri mojej spotrebe (mesacne menej nez 10-20 minut, minimum sms, vela dat) som nakoniec kupil iPhone za plnu cenu a ku tomu som zobral Pausal Start (0,12€/min) a ku tomu 2GB datovy balik.
Pri naozaj malej spotrebe (co moze byt aj 50 minut) je naozaj vyhodnejsie z dlhodobeho hladiska radsej na zaciatku vyplatit plnu cenu nez sa na 2 roky zaviazat.
A vsimni si aj kolko stoja minuty po prevolani … ak zoberies pausal snov 50 minut s mobilom, tak tam je cena po prevolani 18 centov za minutu.
Skus sa este pripadne pozriet co ponuka T-Mobile, napr. pausal Podla Seba 1 -> 0,06€/min, 1500MB, iPhone 16GB za 589€, ale zas T-Mobile blokuje mobily.Inak tvoj text sa tazko cital, skus nabuduce prosim ta rozdelovat text do odsekov a taktiez aj spravne ukoncovat a zacinat vety a ak sa da, tak aj ciarky.
15. januára 2011 o 0:32 #244617denton
Účastník (Participant)iPhone 5 bude v klasickom letnom termíne, Apple už teraz začal objednávať nové súčiastky a Apple si nenechá újsť príležitosť vytiahnuť ďalšie peniaze z verných ovečiek ;-).
15. januára 2011 o 0:56 #244618raul
ModerátorMam u orangeu pausal.. Keby som si mal dat znovu u nich pausal? Pausla snov? Mozno tak snivajte s nami.
15. januára 2011 o 1:10 #244624cvako
Účastník (Participant)denton: Ospravedlnujem sa za neprehladnost, predsta len je piatok vecer tak majme nejake ustupky, uz sa budem viac snazit. :D
Takze radil si mi aby som si to prepocital, to som uz samozrejme urobil a preto som sa hned vrhol na pausaly, lebo s nimi je to cca 220€ lacnejsie.
_______________________________________________________________________________________
10,99€( pausal snov: 50min ) x 24 mesiacov = 264€
1,8€ ( 30x sms za 0,06€ – nie predplatene ) x 24 mesiacov = 43€
iPhone 4 = 369€ – 50€ ( zlava za vernost ) = 319€To sa rovna 629€
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
6.47€ ( pausal o ktorom som pisal, tato suma sa rovna 50minutam a 70smskam ) x 24 mesiacov = 155€
iPhone 4 697€ (alza.sk)To sa rovna 852€
_________________________________________________________________________________________
No a bez predplatenych dat by som snad vedel fungovat, nakolko mame na skole wifi a doma ho mam tiez. iPhone som sice este nemal iba iPod Touch a to je rozdiel velky ale vedel som fungovat.
Je pravda ze wifi uplne vsade neni ale neviem ci tych 500MB az 1GB potrebujem natolko.
Mozno keby si mi napisal ako ho ich vyuzivas ty tak by som to pochopil.Do T-mobilu ist nechcem nakolko kazdeho mam v orange cize urcite nie.
Ale dakujem za rady, rad si pockam na dalsie! :)
15. januára 2011 o 1:11 #244625cvako
Účastník (Participant)raul: cauko, aky pausal mas? co si si pospajal a kolko ta iPhone 4 ako ho teda mas stal?
15. januára 2011 o 1:40 #244632raul
ModerátorMam pausal 3G 500, iphone som si kupil z francuzska.
Predplatene data su podla mna VELMI dolezite a 30 sms na mesiac je podla mna malo.
edit: ale zas to pre mna aj 50min :)
15. januára 2011 o 9:40 #244660denton
Účastník (Participant)cvako: kde a ako si dostal cenu iPhone 4 16GB za 369€ ? Ved pri tvojom vyskladanom pausali snov mi vyhadzuje cenu 499. Mozno ti taku hadze ako vernemu zakaznikovi, inak neviem, ale rad by som vedel, pretoze mne aj ako vernemu zakaznikovi pri volbe noveho cisla ponuka cenu 499 :-).
Inak neodporucam ani len uvazovat o kupe iPhonu z Alzy. Lepsie je to kupit v Orange alebo v T-Mobile (pri kupe za plnu cenu mobil nezablokuju), mas to o par eur lacnejsie a hlavne mas lepsi servis.
Co sa tyka dat, tak aj ked niekedy neminiem tie 2GB, nevedel by som bez toho fungovat. Najviac to pouzivam na: Twitter, Facebook, RSS (program Reeder je skvely na to), internetove radio a ked sedim v buse, tak si pozriem aj youtube videa, ktore odoberam. A samozrejme na vyhladavanie roznych informacii ked som v terene, napriklad odchody autobusov, MHD, vyhladavanie okolitych restauracii, bankomatov, mapy atd. … obcas aj priamo z terenu fotoblogujem :-). Napriklad pred 2 tyzdnami som natocil jednu zaujimavost v buse, editoval som ju v iMovie pre iPhone, spustil Posterous aplikaciu, pridal tam video, napisal nejaky komentar a o par minut sa cele 30MB video nahralo na web.
Data ti poskytnu neobmedzene moznosti. Dam ti este jeden pribeh: zaspal som v autobuse, bol uz neskory vecer. Ked som sa zobudil, vonku som videl tmavy les a silny dazd. Hned som vystupil na najblizsej zastavke, obzrel som sa -> nespoznaval som to miesto (vsak ani nic nebolo vidiet v tom pocasi). Vytiahol som iPhone, otvoril mapy a zistil som, ze som na konecnej na Zochovej Chate. Spustil som Safari, pozrel odchody najblizsieho autobusu a hned som bol kludnejsi, ked som zistil, ze bus domov pojde o 15 minut :-). Datovy balik ti dokaze zachranit nervy :-).
15. januára 2011 o 10:26 #244666mixi
Účastník (Participant)vo vasich vypoctoch mate chybu, lebo ked mas v orange orange world, tak sa viazanost znizuje na 18 mesiacov.Mna oslovuju uz po 15 mesiacoch,aby som si nieco nove vybral
15. januára 2011 o 11:03 #244668JFK.
Účastník (Participant)mixi hovorí dobre :-))
15. januára 2011 o 11:42 #244674McJobs
Účastník (Participant)mixi hovorí zle :-))
Viazanost ostava 24 mesiacov… Po 18 mesiacov si mozes len vybrat novy mobil (zmenit pausal)
15. januára 2011 o 11:48 #244675mixi
Účastník (Participant)myslim ,ze sa tu bavia prave o cene mobilu
15. januára 2011 o 12:01 #244679cvako
Účastník (Participant)denton: Dakujem za to vysvetlenie.
Chcel som sa opytat ci vies kolko asi precerpam pri napr. 15-20min na FB, nejake to video na YT, citanie noviniek na zive,itnews a podobne.Teraz k tej mojej cene, no bud to zle chapem alebo fakt neviem. :)
Tuto je screen: http://img221.imageshack.us/img221/4733/orangef.jpg a som existujuci zakaznik.Este som sa chcel opytat ci v orange este je moznost kupit iPhone 3GS, ale asi nie ked som ho tam nikde nenasiel.
Dakujem kazdemu za prispevky, kazda informacia a rada mi je dobra!
15. januára 2011 o 18:04 #244726denton
Účastník (Participant)cvako: facebook zozerie minimum, web trochu viac, youtube uplne vela :). Ale nad tymto by som nejako nespekuloval, v Orange mas len 3 baliky: 100MB, 1GB, 2GB a cenovy rozdiel medzi nimi je naozaj minimalny. Tebe by mal stacit 1GB. A dalej, ak mas notebook, tak isto obcas vyuzijes aj tethering (pripojenie notebooku na net cez iphone) a tam je vhodnejsie mat 2GB balik.
Ten screen si zle precital, vsimni si to slovicko OD :-). Ak chces zistit presnu cenu, tak si iPhone daj pekne do kosika a chod si vyskladat pausal snov a tam uvidis kolko budes platit a bude to tych 499 bez zlavy.
15. januára 2011 o 19:10 #244736macblogger
Účastník (Participant)Moja rada je kupit bazarovy za 500€ bez potreby sa viazat.
denton: ako si na to prisiel ze rozdiel je minimalny ? Ak si rozdiel medzi 1Gb a 2gb vynasobis 24 mesiacmi viazanosti vyjde ti slusna suma navyse.
15. januára 2011 o 19:17 #244737hatto
Účastník (Participant)staci ti uplne 1gb, ja mam taky a aj som bol 2 mesiace doma bez netu tak som pouzival len tethering a v pohode som sa do toho 1gb vosiel (jasne ze som netahal torrenty ;))
15. januára 2011 o 19:22 #244738JFK.
Účastník (Participant)macblogger, 18 mesiacmi nie?
15. januára 2011 o 19:26 #244739macblogger
Účastník (Participant)Nie, 24 mesiacmi. 18 mesiacov je ked si beries dalsi telefon a predlzujes zmluvu.
15. januára 2011 o 20:00 #244743denton
Účastník (Participant)macblogger: rozdiel v mesacnom poplatku su 3 eura, co su dve piva, alebo obed u cinana, alebo lacne menu v mcdonalde. Takze preto vravim, ze rozdiel je minimalny. Tvoj argument, ze po vynasobeni 24 mesiacmi to je uz vacsia suma, nepokladam za opodstatneny, lebo to by som potom mohol povedat „kolko das mesacne na kavu z automatu? 5 eur? a vies, ze po 3 rokoch to je 180 eur? za to mas lacny iPod Touch“ … proste sa neda argumentovat tak dlhou dobou ako su dva roky. Tie 3 eura mesacne su v dnesnej dobe NIC a za to nic zakaznik dostane 1GB dat viac ;-).
15. januára 2011 o 20:12 #244746macblogger
Účastník (Participant)Je to 1/4 z celeho poplatku za jeho pausal. Myslim ze to nie je minimalny rozdiel…je to 75 eur ktore moze ako student pouzit inak…
Vsetko sa pocita na dlhsiu dobu…aby si mal lepsi prehlad na veci.
Mas stastie ze nepracujem v banke, ale bola by sranda ti ponukat hypoteku :D -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.