Inštalácia?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Inštalácia?

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Kr15t14ns
    Účastník (Participant)

Potrebujem pomoc prosím! Kúpil som macbook pro 2011 early, kde som mal zaprataný os x. Zapol som ho pomocou alt, dal som vymazanie celého disku (neviem prečo) …. a spustil som preinštalovanie systému, pýtalo ma to apple ID, ktoré mi nedovolilo tam založiť, tak som si na windows založil apple id aj z kartou a všetkým, avšak keď to zadám tam, tak mi vypýše že nemám zakúpený Lion ….. ale on tam predtým bol, prosím pomoc, čo s tým robiť? nemám ho ako kúpiť cez ten macbook a potrebujem to čo najskôr :/

Cibike
    Účastník (Participant)

omg, sak strc dvd (to sive co je ku kazdemu Mac-u), pri starte drz ALT (resp. vola sa ta klavesa aj option) a potom ked ti naskoci ta ponuka, tak si vyber DVD, formatni si disk cez Disk utility a daj instalovat.. co je pre pana najvyssieho na tom tazke?

to co si spravil je, ze si si sformatoval disk a teraz sa holt nevies dostat na desktop, lebo tam nieje defacto ziadny OS nahodeny (teda ak som spravne pochopil to co si pisal)

ak nahodou to DVD s OS X nemas (nedal ti ho predchadzajuci majitel k MacBooku, co dufam, ze sa nestalo), tak popros niekoho v okoli (blizkom, aby ste sa vedeli stretnut) kto ma Mac a kupeny Lion/Mountain Lion, nech ti spravi bootovatelne USB a nahodis ten OS z neho, toho cloveka to nic nestoji, max co od teba za taku sluzbicku môze chciet je jedno pivo :) ..keby si byval v okoli PO, tak neni problem ti take USB vycarovat, ak nie, tak skus niekde vo svojom okoli, urcite sa najde aj tuto dost ludi, co ochotne pomôzu v pripade, ze nemas to sive DVD

Kr15t14ns
    Účastník (Participant)

len ide o to že ja to DVD nemám :/

Kr15t14ns
    Účastník (Participant)

tak ja som z Oravy, ak by tu niekto bol, tak geniálne, a aký by bol postup spraviť to bootovateľné USB? a nenájdem niečo také na internete alebo tak?

Cibike
    Účastník (Participant)

How to Make a Bootable OS X 10.8 Mountain Lion USB Install Drive

keby sa nikto nenasiel (co pochybujem), ale keby predsa, tak si kup nejake aspon 8GB USB a posli mi ho, spravim ti z neho bootovatelne USB a poslem spät (naklady na postu tam aj spät by si si ale hradil sam), resp. mam doma jedno 8GB Cruzer Titanium USB ktore pouzivam len velmi zriedka, takze ked tak ti ho môzem sa symbolicku cenu predat, nahodit ti tam Mountain Lion a poslat na tvoju adresu, no myslim, ze sa hadam niekto v tvojom okoli najde kto ti bude vediet pomôct bez toho aby sa to muselo riesit takto komplikovane postou

Dreamer
    Účastník (Participant)

@Kr15t14ns

Cauko. Ja som taktiez z Oravy. Odkial presne pochadzas, lebo Orava je velky pojem. Instalacku ML mam a jeden Macbook som preinstalovaval cez USB kluc pred 2 tyzdnami, tak to mam cerstvo v hlave. Cize ti mozem kludne helfnut. Nechaj mi tu na seba kontakt. Alebo napis radsej na mail: a.mrekaj@me.com

dfx
    Účastník (Participant)

Skus drzat command + r po zapnuti. Malo by to umoznit restornut os x aj bez fyzickeho media. MBA by mal mat skrytu particiu, na ktorej je pripraveny os x a staci ho nakopirovat na tu pouzivanu particiu.

http://www.apple.com/osx/recovery/

Mimochodom instalacne DVD sa k MBA nikdy nedodavalo, ale mohol by si mat k nemu taky maly usb kluc.

eraserv6
    Účastník (Participant)

Na skrytej particii je len „cast“ instalacie, ostatok sa musi stiahnut z apple serverov. Kedze Liona nema zakupeneho tak mu to moc nepomoze.

dfx
    Účastník (Participant)

Praveze by tam malo byt vsetko, aby sa spustil OS X. Nemusi tam byt kazdy subor, ale tie subory, co tam nie su, tak sa mozu stiahnut cez internet a nechybaju na spustenie OS X.

Dokonca je mozne stiahnut vsetko cez internet a tak nainstalovat OS X ak je ta particia poskodena alebo zmazana.

http://support.apple.com/kb/HT4718

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

Dolny Kubin, Orava. Ak si to stale neporiesil, ozvi sa na 0917 546 047 ak nie si dakde z prdele typu Mutne, kde sa hrabat urcite nebudem :)

palo s.
    Účastník (Participant)

Moj zlaty oravaku (Kr15t14nanosekund), hovorime o macbooku pro early 2011, ktory bol standardne dodavany s osx 10.6.8, lebo lion bol releasnuty az v lete 2011. Takze si kupil masinu, do ktorej tvoj mily bazosovy predajca sice dokupil liona, ale na svoj apple id a napriek tomu, ze to ponukal s lionom, lion ti nepredal. Preto sa musis obratit na neho, aby ti dal svoje apple id na stiahnutie liona. Upozorujem, ze ani tak lion nebude tvoj, kym si ho nekupis na svoje apple id. Druhou moznostou je vratit mu macbook, lebo ti predal kocura vo vreci. Alebo ho slusne poziadat o zlavu napriklad 10,- eur. A kupit si za 18,- ci kolko to je teraz, mountain lion. Alebo nainstalovat liona cez bootable usb, ako tu spomina Jozko Remen. Pripadne vymazat disk a obnovit z timemachine z ineho kompu kde bol lion alebo mountain lion. Posledne dve moznosti su na hrane autorskeho zakona, ak nie za nou.

Btw, stale sa divim ako mozu ludia kupovat na bazaroch kompy s ML alebo L, ked je jasne, ze ani ML ani L tam origos nebol a po predaji zeleza ani legalne nebude, kym si ho nekupi sam novy majitel. Holt, licencna politika applu je v niektorych oblastiach ina ako MS. To hlavne od spustenia mac app store, kde si ludia kupuju veci na svoje apple id. Mozno existuje sposob ako preniest zakupene aplikacie z jedneho apple id na druhe, ale este som to na nete nehladal a obavam sa, ze to ani nepojde.

Cibike
    Účastník (Participant)

by som sa vy+ral na licencnu politiku a pod. nezmysli, pointa je, ze potrebujes tam nahodit OS, najlahsia cesta je bootovatelne USB, dohodni sa s niekym a nahod si to tam, to je vsetko co potrebujes, pochybujem ze k tomu macbooku bola vôbec krabica, o manualoch a dvd-ckach ani nehovorim, takze celkovo je to divna kupa (aj ked mozno vyhodna, to neviem posudit, ja by som pocitac bez komplet balenia nekupil) a to ze nebudes mat splnene vsetky podmienky na vlastnenie OS je myslim v tejto situacii uz aj tak jedno, no a keby si predsa chcel velmi vlastnit ten OS na svojom apple id, tak si to proste potom ked nahodis OS z toho USB kupis v appstore a je to vybavene… btw urcite si tam nahod mountain lion ak sa bude dat, ten si vies potom za par drobnych kupit na tom app store

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

Mozno existuje sposob ako preniest zakupene aplikacie z jedneho apple id na druhe, ale este som to na nete nehladal a obavam sa, ze to ani nepojde.

————-

čo sa legislatívy týka, v EU to povolené je, Apple to neumožnuje… dvojaký meter…

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.