Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Idefrag
- Toto téma obsahuje 9 odpovedí, 7 hlasov, a bola naposledny upravená pred 14 rokmi, 8 mesiacmi od
mk01.
-
AutorPríspevky
-
14. júna 2011 o 18:22 #78258
KatyÚčastníkAhojte. Kúpila som si Windows a chcela ho nainštalovať, ale nešlo to, vyhodilo mi to hlášku, už si ju nepamätám, ale keď som si dala hľadať že čo to je, našlo mi, že by som si mala defragmentnúť disk. Že je na to ten idefrag, len ten nie je zadarmo. Chcem sa spýtať, či nepoznáte nejaký iný defragmentovací program, ktorý je dobrý a je freeware. Sa mi nepáči, že tu na Macu musím platiť za každú blbosť, ktorá je vo Windowse zadarmo.
14. júna 2011 o 18:39 #268670
Kub1kÚčastníkhmm,defragmentacia disku v podstate nieje potrebna vec a kedze ju vyuzije len niekto nema zmysel aby za nu platili vsetci. keby som chcel byt zly tak by som ti povedal ze chod naspat do shopu odkial mas svoj mac a poziadaj ich aby to vymenili za nejaky acer a potom by ta trapili ine problemy ako par eur za software :D
mas moznost si aj niekde na warez si stiahnut :D
14. júna 2011 o 18:48 #268671
picko99ÚčastníkKaty ja som bol na Win dost dlho a namohol som sa pohnut bez toho aby som nieco nemusel kradnut a instalovat do win aby to bezalo plnohodnotne a nechi kamosom a kamoskam instalovat win na starsie a pocitace a nemat pritom aj cd z ovladacmi inak si to mozes rovno hodit !!!!!!!!!!!!! bud rada ze si si naskrabala na MAC abo ti ho kupili rodicia !!!!!!! a nemusis sa srat z win
14. júna 2011 o 18:56 #268675
LensÚčastníkked instalujes win tak typujem ze to nie je upgrade ako pri OSX:) Tym padom to posro sformatuj…
15. júna 2011 o 13:59 #268816
KatyÚčastníkVďaka, už mám ten program. Vy s ním niekto máte skúsenosti? Nejde mi dať full defrag, to mi vypíše toto: „You cannot use this algorithm on the selected volume. Off-line algorithms need to unmount the disk so you need to boot from a different disk, partition, computer or CD/DVD. Alternatively, use the Quick (on-line) algorithm.“ Píše tam niečo, že to mám robiť z iného disku, ale tomu nechápem, veď ja mám len tento. Jak to mám urobiť? Môžem dať Quick (online) defragmentáciu, ale s jej výsledkom nie som vôbec spokojná, však je tam kopa prázdneho miesta. Toto je jeho výsledok, a to som ho pustila 2x: http://www.biolampa.info/subory/idefrag.jpg
15. júna 2011 o 14:57 #268825
Hack2erÚčastníkDavnejsie som riesil ten isty problem ako mas ty co sa tyka instalacie Win-u cez BootCamp. V praxi stacilo spustit iba Quick algo a islo to v pohode nainstalova. Neviem sice aku mas verziu iDegragu ale na verzii 2 uz funguje sposob kompletneho defragmentovania bez nutnosti bootovacieho CD/DVD, staci ked sa ta opyta ci chces rebootnut Mac a defragmentovat ho cely. Restartuje sa do jednoducheho modu kde bude ale bezat iba iDefrag cize pocas tej doby nevies pouzivat nic ine (preto odporucam hlavne kompletnu defragmentaciu nechat bezat na noc).
16. júna 2011 o 15:53 #269043
KatyÚčastníkHack2er mozes mi prosim ta napisat na katy.r(at)centrum.sk
16. júna 2011 o 16:26 #269053
KatyÚčastníkSkusila som ten disk rozdelit ale zas mi to pise toto: „The disk cannot be partitioned because some files cannot be moved. Back up the disk and use Disk Utility to format it as a single Mac OS Extended (Journaled) volume. Restore your information to the disk and try using Boot Camp Assistant again.“ Neviete poradit co to zas chce?
17. júna 2011 o 12:17 #269182
dentonÚčastníkto je jasne co chce…mas spravit zalohu na externy disk cez time machine a potom mas nastartovat z instalacneho dvd OS X a reinstalovat system tak, ze ho obnovis zo zalohy. Takto odstranis ten problem, ktory brani rozdeleniu disku. Tiez som to uz takto parkrat riesil.
5. júla 2011 o 21:26 #272044
mk01Účastníkkaty, mam taky pocit, ze iDefrag vie spravit startovacie CD/DVD so sebou samym. z neho nasledne spustis MAC a defragmentujes system volume v offline mode.
-
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.