Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › hry na macbooku – intel hd 3000
- Toto téma obsahuje 54 odpovedí, 19 hlasov, a bola naposledny upravená pred 14 rokmi, 2 mesiacmi od
majdy.
-
AutorPríspevky
-
11. decembra 2011 o 18:50 #293426
AnonymnýNeaktívnydakujem a este sa mozem spytat ze ake to moze mat nasledky prehrievanie a vysoke otacky?
11. decembra 2011 o 19:05 #293429
Matt21Účastníkto ze macbook zisti ze mu je horuco a radsej sa vypne. a ked ho zapnes, ukaze sa apple logo a potom ti napise ze: „Leave me alone, dumbass.“ a potom sa ti lockne a uz si na nom nic nezahrajes
11. decembra 2011 o 19:45 #293432
raulModerátorPrehriatia macu sa nemusis bat, pred prehriatim sa automaticky vypne.
11. decembra 2011 o 19:52 #293433
AnonymnýNeaktívnyok uz je mi to jasne takze sa vypne
11. decembra 2011 o 20:30 #293436
HajoÚčastníkKed je nedostatocny vykon treba to akcelerovat specialnym kablom thunderbolt/usb. Bude to potom fungovat na podobnom principe ako urychlovac castic CERN … Potom mozes hrat split screen Crysis 2 a WoW vo full HD.
11. decembra 2011 o 21:14 #293448
JFK.Účastníkja som mal CPU na 102°C a som tu ja aj mac, takže už kurnik ser nato a nepýtaj sa také sprostosti :D normálne máš paranoiu s tým už..si si mal radšej kúpiť nejaký lacný acer/asus a keby sa aj prehrial a aj VYBUCHOL doslova, mohol by si mať v paži…max. 400€ :D
11. decembra 2011 o 21:39 #293457
AnonymnýNeaktívnytie windowsacke kktiny tu nespominal lebo sa mi z toho uz dviha zaludok…ja niesom taky hrac ako si mozno myslite…sem tam zahram nejaku hru ..len ma take veci dost zaujimaju, najme take celkom detaily
11. decembra 2011 o 22:27 #293468
RobeeÚčastníkmyslím, že tento thread je ďalším z X živých dôkazov prečo gro herného trhu (minimálne toho s AAA titulmi) prevzali herné konzole :-)
ale vysvetľujte to chlapcom niekde na PC Tuning
čo sa týka zakladateľa vlákna…neviem či je vhodné hrať práve na Macbooku Air novšie hry (nečítal som úplne podrobne, tak netuším či je používaný externý monitor), železo to vydrží ako písali kolegovia, ide skôr o ten výsledný zážitok – 13,3 notebook s hučiacim ventilátorom…neviem…ak by si napr. ten monitor mal, tak veľmi veľmi slušné PC sa dá postaviť už aj za nejakých 500 Euro, netvrdím, že delo, ale už to môže mať nejakú AMD 6770, aj 6850 keby sme chceli veľmi šetriť a zahráš si oveľa ináč, ak si len príležitostný hráč, tak sa to dá pochopiť, ale v tom prípade by som (pri aspoň ako tak schopnej TV) určite investoval do konzole (pri dnešných cenách, haldách hier v bazároch)
11. decembra 2011 o 22:38 #293472
AnonymnýNeaktívnytak to zase nie…az taky hrac nie som…len ma to zaujimalo ako s tymi hrami …dakujem za rady
11. decembra 2011 o 22:43 #293474
RobeeÚčastníkbudem sa opakovať, ale ak máš aspoň trochu schopnú TV, čo (ak nie si vyslovený odporca, čo doma TV nemávajú) skoro isto máš – konzola….žiadne starosti, prakticky všetko čo je na PC aj viac (chýba akurát tak STALKER, Total War, Anno a samozrejme MMO – ale to asi nehrávaš), na občasné hranie ideálne, cenovo tak cca 200 Euro + hry
12. decembra 2011 o 1:12 #293486Lukáš Raynor Majer
ÚčastníkZahrám si na konzole dotu (mapa pre Warcraft III)? Ide to? A čo dota 2? A ešte si občas zahrám Doom 2.
12. decembra 2011 o 8:42 #293503sleepwalk3r
Účastník@Lukáš
to myslis vazne tu otazku ? Videl si uz niekedy konzolu? a videl si Warcraft III ? a teraz si skus predstavit ako hras Warcraft na telke a s gamepadom v ruke… nejde to?
Existuju samozrejme aj strategie pre konzoly (red alert 3, tropico, civilisation, worms …. ) ale ovladaju sa dost zle a netreba tam tak rychlo reagovat ako v pripade Star/WarCraft kde mys+klvesnica je proste nutnost.doom2 pre konzoly existuje (teda minimalne na xbox http://goo.gl/k5EnD)
12. decembra 2011 o 9:06 #293508
matrasÚčastníkMam Mac mini s i5, 8gb ram a Intel HD 3000. Hral som na tom GTA 4 na medium detailoch a Mafiu 2. Obe mali priemerne 28 fps a ventilator na max.
12. decembra 2011 o 9:07 #293511
RobeeÚčastník??? tiež som nejako nepochopil, veď tu hovoríš o dosť starých hrách (na ktoré stačí HD 3000 s prstom v nose) a navyše sú priamo na MAC! ok DOOM 2 pravdepodobne cez DOSBOX, DOTA 2 bude na MAC tiež a snáď to na nízke detaily pôjde aj na Air-och.
konzola je vhodná, ak si chce občas zahrať nové CoD, Battlefield, GTA, Batmana, nehovoriac o exkluzivitách
12. decembra 2011 o 10:24 #293534m@R3k
ÚčastníkLukas to asi myslel ironicky. Btw. Dota 2 mi ide na MBP s C2D uz teraz na strednych detailoch a to je len beta, takze iX procaky by s tym nemali mat urcite problem ani s HD 3000.
12. decembra 2011 o 14:01 #293552Lukáš Raynor Majer
ÚčastníkNuž napísal som to preto, že ked niekto napísal že MB má slabý výkon, hlavne grafickej karty a že si na ňom kvôli tomu nezahrá náročnejšie hry, tak v KAŽDOM jednom bola odpoved typu „na hry si kúp konzolu“. No a vidíte – W3 na konzolu proste nie je a keby aj, ako by sa to ovládalo? Na konzoly nie je všetko a patrím k ľudom ktorí preferuju počítač, či už stolný alebo prenosný.
12. decembra 2011 o 14:22 #293555
RobeeÚčastníkstále nechápem kam mierite chlapi, osobne sám hrajem W3 a Rome Total War na svojom 27 palcovom iMacu čiže ten zážitok bude asi proti 13 MB niekde inde, ale neviem čo to mení na podstate povedaného
nielen MB, samotné NB sú na hranie skôr nevhodné od výkonu cez ergonómiu, stolný PC už je alternatíva…každopádne (a priznám sa, že túto uchýlku chápem, ale aj u samého seba ju považujem skôr za úchylku) keď raz dostane NB do ruky, tak skúmať čo všetko mi na tom pôjde je hlúposť…to, že hra na nejakom NB ide je síce pekné, ale je otázne či je zážitok z takej hry potom na adekvátnej úrovni…môže stačiť, ale nikdy sa to nevyrovná zariadeniam na to optimalizovaným…osobne považujem napr. ponáranie sa do sveta Mass Effectu bez poriadnej obrazovky (či TV alebo monitor) a poriadneho zvuku za kacírstvo
rovnako asi k takému notebooku nebudete tahať Logitech či Razer extra DPI hernú myš
a pokiaľ ide o hranie ako o odreagovanie a nie o akúsi sebaupokojújucu deklaráciu „hral som na svojom Air Witchera 2 a úplne v pohode“ tak je milión casual hier, ktoré to odreagovanie v únosnej miere ponúknu (lebo predpokladám, že vôbec fakt, že niekto má NB zakladá na potrebe mobility, takže ide o hry niekde mimo domova, aj keď je mi jasné, že realita je častokrát iná a dnes má NB kopec ľudí, ktorý ho vlastne nepotrebujú…asi kvôli tomu, že je to všetko v jednom a už relatívne cenovo dostupné)
podobný názor mám aj na pozeranie filmov na NB, občas okej, ale keď je naozaj nejaký dobrý film (alebo AAA hra) tak od neho asi očakávam nejaký zážitok nie? a aký zážitok môže byť na malom (a relatívne nekvalitnom) monitore s priemerným zvukom pričom som sám v často nepohodlnej pozícií??…neviem, občas sa mi zdá, že neuveriteľná dostupnosť digitálneho obsahu vytvorila akúsi mániu všetko čo sa len dá skonzumovať bez adekvátnej kvality prežívania…to je môj osobný názor, ale myslím, že sa mu dá rozumieť, aj ke’d môžete mať iný
na fóre Applu by malo byť asi aspoň zopár ľudí čo vyznáva „radšej menej, ale poriadne“
12. decembra 2011 o 20:54 #293610Lukáš Raynor Majer
ÚčastníkRobee: externý display nič? Podobne ako externá myš a klávesnica. Ja osobne potrebujem mobilitu a nemám peniaze na dva Macy – jeden mobilný a druhý s väčším výkonom – stolný. Viem, možno niekto bude namietať, že stolný, kedze na hry, môže byť windowsácke PC ale uznajte notas cez 1000 euro a budem takto nútený kúpiť dalsi PC kvoli p***anej grafickej karte… kebyže ten 15p MBP s tou gigovou grafikou a 4-jadrovým procesorom bol lacnejší, bol by som ticho.
12. decembra 2011 o 23:37 #293638
RobeeÚčastníknehovorím že nič…práveže ho v prípade nutnosti notebooku skoro každému odporúčam…ale je to dodatočná investícia (a ak ten displej za niečo stojí, tak je už obvykle v cene napr. hernej konzoly)
Lukáš aby si pochopil, ja som sa primárne orientoval podľa zakladateľa vlákna, ktorý má ak som od včera nezabudol Macbook Air…niekto kto má niečo také asi má peniaze a (dúfam) prehľad, takže vie čo kupuje a prečo (pre aké výhody) to kupuje…
chápem optiku „taký drahý stroj a nevie to všetko“…ale práve preto je na mieste otázka optimalizácie, hlavne ak človek tie peniaze má (čo a koľko sa hrajem?…reálne, nie „čo keby dačo“…na čo keby dačo treba oveľa viac peňazí)…ak sú hry dôležité a konzola mimo voľby tak by bolo logickejšie skôr ubrať z Apple (hlavne ak tam špičkový výkon nepotrebujem) a kúpiť radšej z bazáru niečo staršie a ostatné dať do nejakého slušného pc (myslím, že aj za 500 Euro sa pri kompromisoch dá postaviť veľmi schopné)…ak nie sú, tak nezostáva nič iné len zobrať výkonovo (v hrubom) cenovo nevýhodný Apple a zmieriť sa s tým, že tam zahrajem „len“ staršie tituly typu toho W3…
navyše Air je ešte špecifický, lebo má len SSD a takže trepať na neho Bootcamp s modernými (10GB+ hrami) je zabijak…aj keby ich pravidelne odinštalovával, potrebuje externú mechaniku, alebo bude neustále ťahať tie dáta z warezu alebo Steamu? a to ešte by celé ako tak šlo len pri 256GB čo ak ma neklame je 300 Eurový príplatok…pri 128 GB je pri reálnom používaní miesto tak na 2-3 moderné hry súčasne
všetci by sme chceli Air s 6 jadrovým procákom a ekvivalentom 580 GTX, možno by aj taký bol, chce to len presvedčiť Intel s Apple aby tie prvé skúšobné waffery 10nm výroby dali do jedného prototypu a ten nám darovali :-)
13. decembra 2011 o 0:43 #293645
majdyÚčastník…zjavne veľa ľudí, čo si dnes už kupuje mac, ani nevie prečo si ho kupuje, len možno videli nejakú reklamu na facebooku a zistili, že je to dráhé pekné a to sa rovná dobré, že je to in, ostatné netrápi, veď načo, dorieši sa po kúpe :)
Viackrát som sa nad týmto už pozastavoval, no nič, mac už nieje len výsadou hŕstky ľudí a to ma mrzí.
„Múdri“ slováci kúpia a až potom riešia, inteligentní slováci najprv riešia, zisťujú, študujú čo to vlastne taký Macbook s OS X je a po zvážení možno kúpia :) -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.