Heslo-zabudnute

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Heslo-zabudnute

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 38 )
  • Autor
    lindus
    Účastník

Chcem Vas poprosit o pomoc,zabudli sme Heslo na iMacu G5,viete mi pomoct ako bud odstranit heslo alebo zmenit ho na nove,bez reinstalu systemu???Dakujem za pomoc

lindus
    Účastník

Up

mahomo
    Účastník
    lindus
    Účastník

mahmo dik za snahu,lenze ja po anglicky neviem ani utekat,nevies pomoct praktickejsie?Trebarz cez skype to spravit?Dik

mahomo
    Účastník

Jaky tam mas os?

Ale cele to je iba o cmd s na zaciatku a zadavani zvysnych veci co su pisane boldom a potvrdeni enterom ;)

Ja som to este nikdy nepotreboval, tak v praxi neviem aka je funkcnost, ale par ludi v komentoch tam dakuje tak dufam ze budes jeden z nich.

Skus este google translate, cez skype ti teraz ja bohuzial nepomozem, lebo idem na trening ;)

lindus
    Účastník

10.5.8 a cez trans som skusal no preklada to divne,nerozumiem tou velmi

lindus
    Účastník

co to je ten bold??? A kde to mam pisat?Vsetko map pisat bod po bode?Dik

lindus
    Účastník

mahomo…stale vypisuje ked to skusam ze prikaz NOT Found!!!

lindus
    Účastník

up

sleepwalk3r
    Účastník

nastartuj mac z instalacneho DVD (najlepsie rovnaky system aky je naisntalovany uz na tom imacu – kedze sa jedna o G5 takto bude Tiger resp. Leopard) a tam mas potom v menu utilities moznost resetnut heslo.

lindus
    Účastník

sleep,nemam orig DVD,my sme ho ledva nejako rozchodili z Mrzo-m,chapes?

mahomo
    Účastník

2 lindus: uz si to poriesil ci?

ak nie, tak skus restartovat mac a po „chime“ (tone) drz „cmd s“ a daj vediet co ti ukaze

lindus
    Účastník

mahomo ..nie ved som ti pisal,citaj vissie

lindus
    Účastník

aj to som robil,cierna obrazovka a kopa prikaz riadkov asi do polky monitoru

mahomo
    Účastník

ok

tak napis

fsck -fy

a stlac enter a cakaj

napis potom

-uw /

a stlac enter

napis

rm /var/db/.AppleSetupDone

a stlac enter

napis

shutdown -h

a stlac enter

snad som to dobre prelozil :D

potom daj vediet

lindus
    Účastník

robil som to a stale pise ze prikaz NOT FOUND!!!

sleepwalk3r
    Účastník

jasne ze pise not found… “ -uw “ nieje ziadny prikaz.. a ked mam pravdu povedat, tak netusim ani ze co ma ako spravit „rm /var/db/.AppleSetupDone“

takze ti to napisem ja: v single user mode (to je ta cierna obrazovka s vela pismenkami) napis toto :

passwd MENO_UZIVATELA_KTOREMU_CHCES_ZMENIT_HESLO
    (tu musim povedat ze v unixe a hlavne v OSX moze byt neznaly clovek zmateny co je uzivatelske meno – su totiz dve: dlhe a kratke. kratke je napriklad „lindus“ a dlhe je „Janko Mrkvicka“. Kazdopadne treba zadat to kratke a na 99% je rovnake ako nazov domovskeho priecinka. A druha dolezita vec – treba dodrziavat aj velke a male pismena lebo v UNIXE – cize aj v OSX – su Lindus a lindus dve rozne veci)
    – objavi sa nieco v style ze „changing password for user … “ ak to mas v inom jazyku tak to asi nebude po anglicky
    – napis NOVY password – akykolvek si vymysli, kludne aj 1234 a slac enter.
    – napis znovu ten isty password a znovu stlac enter
    – ak si zadal dva krat to iste helso = nepomylil si sa, tak si prave zmenil heslo uzivatelovi
    – restartuj pocitac prikazom „reboot“ alebo „shutdown -r“
    – prihlas sa so svojim novym heslom

mrzo
    Účastník

2 sleepwalk3r – len tak pre zaujimavost – toto zmeni heslo aj pre keychain? Bude keychain pristupny aj po zmene hesla?

sleepwalk3r
    Účastník

spravnu odpoved neviem.. Ale ak vychadzam z faktu ze keychain databaza je zakryptovana certifikatom (nie heslom) ale pristup k samotnemu certifikatu bude zrejme zaheslovany uzivateslkym heslom tak moj postup bude fungovat len na pristup do systemu. Keychain bude stale zaheslovany starym heslom.
    Takisto bude zrejme problem, ak ma uzivatel aktivny FileVault (v starsich systemoch sa sifroval len domovsky priecinok)

Este existuje sposob ako resetnut password v single user mode, ktory by mohol riesit problem s keychain:
    http://support.apple.com/kb/TS1543?viewlocale=en_US (konkretne cast pod „If you are unable to log in“)
    (lindus, na horeuvedenom linku mas na vyber aj nemcinu)

EDIT: „Note: It is recommended that the original user’s password be used to match the keychain password.“ takze ani toto asi nevyriesi problem s keychain. Bude teda treba na 99% znovu vyrobit keychain databazu. Na druhej strane to je aj celkom logicke – z bezpecnostneho hladiska.

lindus
    Účastník

sleep….tak som pekne v p..i,ja sa praveze potrebujem dostat do keychanu,nielen na upgrady…Tak teraz neviem ako na to uz vobec,inac mala nemusi zadat heslo na prihlasenie,heslo pyta iba ak chcem zistit hesla z keychanu a ak chce robit up systemu,co teraz s tym?dik

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 38 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.