Externý HDD

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Externý HDD

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    lukasko1
    Účastník

Ahojte, presiel som z Windowsu, takze sa do tohto systemu len dostavam.
    Mam momentalne problem , ktory neviem vyriesit bez pomoci.
    Ked pripojim externy HDD neviem nan nic ulozit, zmazat a podobne.
    Niekde na nete som cital ze je potrebne nainstalovat NTFS 3G, to som aj spravil.
    Lenze po nainstalovani mi uz ani HDD neukaze ze je pripojeny /kym nainstalovany tento program nebol, aspon mi ukazalo HDD ze je pripojeny k PC.

Posielam screen, chybovu hlasku ktoru mi vypisuje. Viete mi niekto poradit, co mam s tym robit, aby som mohol vymazavat z HDD, respektivne tam ukladat subory?

Vopred dakujem, Lukas

Obrazok:

http://macforum.cz/download/file.php?id=5642&t=1

????
    Účastník

OS X nema podporu pre zapos na ntfs. Naformatuj disk na exfat.

A pohladaj na fore, riesi sa to tu kazdy tyzden

najlepšie bude externý disk zformátovať na exFAT. Formát exFAT rozozná Windows aj OS X. Len pozor, formátovanie zmaže celý obsah disku, čo zrejme vieš, ale radšej poviem keby niečo :-)

Klasický FAT tiež môže byť, ale jeden súbor tak môže mať max. 4 GB, preto odporúčam exFAT, kde je tento limit ďaaaaaaaaaaleko vyšší.

Srandičky typu NTFS 3G ja osobne nepoužívam, počul som totiž o prípach zmiznutia nejakých tých dát, ja osobne som síce nič nestratil, ale to som mal zrejme šťastie. Aj tu na macblogu jeden písal, že sa mu to stalo :-(

lukasko1
    Účastník

vec vybavena prefprmatovanim disku na FAT

lukasko1
    Účastník

Diky Lukas uz je to ok

????
    Účastník

lukasko1, keby si zistil, ze ti tam nevojde subor vacsi ako 4GB (film napr.), tak si precitaj este raz a skus to znova a vyber spravny format :)

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.