Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Chybové hlášky Mac Pro 13 + pomoc
- Toto téma obsahuje 2 odpovede, 3 hlasy, a bola naposledny upravená pred 9 years, 4 months od
KW.
-
AutorPríspevky
-
21. januára 2016 o 20:38 #467587
rudyno
Účastník (Participant)Zdravím.
Už niekoľko mesiacov som spokojný majiteľ Macu Pro 13″ z 2013, ale poslednú dobu sa vyskytlo pár chybových hlášok, s ktorými si neviem dať rady, takže by som vás poprosil o pomoc pri ich vyriešení od skúsenejších jabĺčkarov, ďakujem! :)
Adobe flash player >
1. Pri pozeraní niektorých videí na niektorých portálov ma po čase vyhodí s takouto chybovou hláškou. Následne musím dať Dismiss all a môžem pokračovať v pozeraní, čo to je, ako sa toho môžem zbaviť?
2. Ďalšia chybová hláška spojená s adobe po aktualizácií flashu na najnovšiu verziu z oficiálnej stránky mi na mojevideo.sk vyhodí aj tak túto hlášku > ako to fixnúť?
3. Nejde mi aktualizovať aplikácie v App Store, mám tam stále 3 aktualizácie a po tom ako ich dám aktualizovať my vyhodí túto chybovú hlášku > ako to fixnúť a dať aktualizovať?
4. Ďalšia chybová hláška o doplnku Shochvawe Flash, ako to fixnúť aby to fičalo?
5. Z FB mi do Apple kalendára naťahali udalosti, niektoré tam chcem mať, niektoré nie, ako si to môžem spravovať? V Apple kalendári to nejde.
6. Kúpil som si externý HDD, no potrebujem ho používať aj na wine a ja na os x, ako to môže vyriešiť aby to fičalo na obidvoch operačných bez nutnosti formátovania na mac > straty pracovanie na wine s ním. Ďakujem. Ide konkrétne o tento externý HDD >
[url url=http://pevne-disky.heureka.sk/western-digital-element-2tb-2_5-wdbu6y0020bbk-eesn/]Western Digital Element 2TB, 2.5″, WDBU6Y0020BBK-EESN od 94,50 € – Heureka.sk[/url]
Ďakujem za každú pomoc! Rád sa zavďačím.
:)
22. januára 2016 o 11:08 #467668iTuxx
Moderátorco sa tyka toho flashu, skus ho odinstalovat a znovu nainstalovat. Celkovo sa s nim ale Mac velmi nekamarati.
Vo veci svietiacich aktualizacii ti poradim len tolko aby si pouzil hladanie vo fore, lebo sa to tu uz riesilo a aj vyriesilo pokial ma pamat neklame.
S kalendarom ti zial neporadim, ja take veci nepouzivam.
22. januára 2016 o 11:24 #467670KW
Účastník (Participant)Ahoj.:)
-K tým tvojim prvým dvom otázkam.Abdobe flash player je jedna veľká tragédia.Je to deravé ako ementál.:)
Odporúčam ti abdobe flash player odinštalovať (cez odinštalátor -https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/uninstall-flash-player-mac-os.html).Používam safari bez abdobe flash player-a,ak niečo potrebujem prehrať,a nejde to v safari zapnem nachvíľu google chrome.:)
-K tvojej daľšej otázke ohľadom tých aktualizácii.Po prechode na El capitan-a som mal podobný problém s Iphoto a Imovie.Svietila mi neustále nejaká aktualizácia,ktorá sa nedala stiahnuť.Iphoto sa totižto zmenilo na Fotky.:)
Mne pomohlo,že som ich odinštaloval a znova v appstore z položky zakúpené nainštaloval.
Tu sa to riešilo:https://www.macblog.sk/forum/tema/el-capitan-public-beta-today/page/11/-K tomu kalendáru.Povedal by som,že by sa to dalo nejako spravovať cez facebook,ale neviem.Nemám s tým skúsenosti.K tomu ti dá radu niekto skúsenejší.:)
-A k tej poslednej otázke.V princípe je jedno aký máš disk.:)
Ak chceš používať Time Machine,tak ho musíš naformátovať na HFS+ a s tým je pod Win problém.Ak ho naformátuješ na NTFS, tak pod OS X potrebuješ pre zápis utilitku ako napr. Paragon NTFS.
Ešte je aj iné riešenie.Rozdeliť disk na dve particie a tie potom naformátovať na HFS+ a druhú na NTFS.HFS+ uvidí len Mac, NTFS časť uvidia oba, Win bude mať read/write, Mac len read.
Na tvojom mieste by som to však riešil asi nejakou utilitou.:) -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.