BootCamp MBA 13,3

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software BootCamp MBA 13,3

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    MichalSzabó
    Účastník (Participant)

Dobrý večer,
    mám pár otázok ohľadom BootCampu. Už som ho skúšal. Ale mám s ním problém. Keďže nemám CD mechaniku, musel som preformátovať USB kľúč, naň nakopírovať .iso Windowsu a urobiť z neho bootovateľní disk. Keď sa však reštartoval, vypísal, že sa nenašla bootovacia jednotka. Pomôžte prosím Vás. Ďakujem.

peto7532159
    Účastník (Participant)

robil si bootovateľné USB cez Sprievodcu Boot Camp?

MichalSzabó
    Účastník (Participant)

áno, ja som vlastne nič nerobil, všetko robil sprievodca. este ze pri má mac aj zadné vrátka. :D len som nechápal preco písalo ze nenaslo bootovaciu jednotku, mozno v biose nefunguje driver na USB porty, ale preco by potom Sprievodca ponúkal možnosť použitia USB, neviem si s tým poraďiť.

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

Mac nema BIOS, ale EFI. A USB samozrejme na bootovanie podporovane je. Alt pri starte si drzal a vybral si usb s Windows?

MichalSzabó
    Účastník (Participant)

S tým Biosom som to myslel len obrazne, prečo by som mal vyberať USB, však ho chcem nainštalovať. Keď som stačil talačidlo štaru, objavila sa biela obrazovka bez loga Apple, potom stmavela a DOSovým písmom vypísalo toto: „No bootable device — insert boot disk and press any key“ a o riadok nižšie je blikajúci kurzor. Tak, ako je to na obrázku v odkaze…
    http://2.bp.blogspot.com/_yw8lSMWh0yw/TPsANMjYUGI/AAAAAAAAAW4/VRlUjrCUNMM/s400/no+boot+device.gif
    To isté spravilo aj keď som ho vypol a znovu zapol.

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

To je sprava z EFI. Nie je schopny najst startovacie medium. A divne je, ze ani Mac OS X. Mas tam OS X?

A inak, skopirovanim .ISO suboru na USB disk neurobis bootovatelne medium, musis na to vyuzit napr. Disk Utility a funkciu Restore.

MichalSzabó
    Účastník (Participant)

mám tam Mac OS X, len to islo cez Bootcamp, keď mi to nešlo, tak som radšej Bootcamp odstránil a pokračoval v Mac OS. JA SOM NIČ NA USB KLÚČ NEKOPÍROVAL, VŠETKO ROBIL SPRIEVODCA BOOTCAMPU. Neni treba náhodou 64-bitovú verziu Windows 7?, pretože ja som mal len 32.

adamo
    Účastník (Participant)

ja som dnes robil to iste, prave som prezil mensi infarkt, zapnem mac a nic, siva obrazovka bez apple loga s klasickym zvukom, a potom prikazovy riadok, what to do guys ??

mam tam 10.8.2, no aj ked uz asi nie

raul
    Moderátor

:D :D mam tam 10.8.2, no aj ked uz asi nie :D :D si ma strasne pobavil :D

Snad sa to podari vyriesit… Skus pri starte drzat option (alt) malo by ti ponuknut z coho bootovat.

adamo
    Účastník (Participant)

cmd + R pomohlo, a TM ma zachranilo
    mozem skusat znova :D

w4cko
    Účastník (Participant)

Windows ti nenájde lebo je vo forme .iso daj ho do formátu .dmg cez disk utility a potom vyskúšaj mne to tak fungovalo.

Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

Napáliť cez Disk Utility ako obraz disku.

eraserv6
    Účastník (Participant)

Mac-y nepodporuju bootovanie z USB ak tam mas windows. Mac OS X ano ale nie windows.
    Takze ked chces nabootovat instalacku windowsu z USB stiahni si rEFIt : http://freefr.dl.sourceforge.net/project/refit/rEFIt/0.14/rEFIt-0.14.dmg
    Nainstaluj ho, zasun bootovatelny USB kluc s windows do USB portu a restartni mac.

MichalSzabó
    Účastník (Participant)

Ďakujem w4cko, pomohlo to. Všetko išlo ako má. V’daka za pomoc.

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.