Boot camp -> Problém

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Boot camp -> Problém

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    w4cko
    Účastník (Participant)

Nazdar blogisti, mám taký problém chcel som si nainštalovať windows cez bootcamp všetko išlo v pohode no keď som sa dostal na krok keď mala prebehnúť samotná inštalácia, macbook mi vypísal že vložte cd/dvd do mechaniky a stlačte lubovolnú klávesu pritom windows som už mal v dvdromke. Neviete v čom môže byť problém. Windows som vypaloval v macu bolo to klasické iso.

JFK.
    Účastník (Participant)

Nemôže to byť iso, aspoň mne iso nešlo…správ to cez Disk Utility
    (Aby to bolo rozbalené .iso chápeš)

w4cko
    Účastník (Participant)

Chápem, len ako to mám vypálit treba to aj konvertovať alebo len klasicky BURN–> vybrať to ISO –> a napáliť ? alebo ako?

w4cko
    Účastník (Participant)

Spravil som z toho .dmg a takto to mám vypáliť ?

JFK.
    Účastník (Participant)

Môžeš si aj rozbaliť .iso cez Disk Utility kamkoľvek, a potom všetky tie súbory napaliť cez Toast na DVD.

w4cko
    Účastník (Participant)

Dal som vypáliť to dmg-čko, tak skúsim nainštalovať a uvidíme.

JFK.
    Účastník (Participant)

Keď nepojde dmg tak ho rozbal a napál tie súbory všetky dnu …

majdy
    Účastník (Participant)

JFK ti to píše dobre, len ty to asi nechápeš. Musíš napáliť súbory z toho .iso/.dmg, nie samotný súbor .iso/.dmg. Rozbal to v Disk Utility a napáľ rovno. Podľa toho čo píšeš si napálil len celý súbor ale ten si mac nerozbalí sám pretože nerozozná že ide o systém.

w4cko
    Účastník (Participant)

Ja som ho pochopil napálil som to ako .dmg a v pohode to funguje. Len by ma ešte zaujímalo že či sa dá nastaviť aby sa mi po zapnutí automaticky zapol mac os a nie windows. Lebo vždy keď zapnem mi naštartuje windows. A zasa stále stláčať alt pri štarte sa mi nechce.

majdy
    Účastník (Participant)

Bootuje ti ten systém v ktorom si mac vypol. Keď mac reštartuješ z OS X zapne ti OS X, keď vypneš mac v OS X a zapneš, zapne ti OS X, keď reštartuješ aelbo vypneš mac vo windows, zapne ti windows. Na prepínanie medzi OS X a windows si nainštaluj Boot Camp drivery.

w4cko
    Účastník (Participant)

No môjmu sa moc nechce vypol som ho v OS X a nabootoval vo windowse. Stále my to skáče do toho windowsu. Skúsim tie drivery.

w4cko
    Účastník (Participant)

No nič drivery sa mi nepodarilo stahnúť, ja mám verziu bootcampu 3.0.4 tak teraz neviem ako je to možné že vypnem v mac osx a nabootuje windows.

mylanko
    Účastník (Participant)

Pri instalacii Windowsu sa ti automaticky prepne startup disk na novy system, preto ti ho bude spustat vzdy a nie tak ako pise majdy.

Pri bootovani si mozes zvolit sam, ktory system sa ti ma spustit -> ked zapnes Mac, tak hned ako naskoci biela obrazovka drz Alt, kym ti nevyskocia bootovatelne systemy. Ak tak neurobis, tak sa ti opat spusti OS, ktory je vybrany ako startup disk.

Startup disk zmenis v Mac OSX cez Preferences -> Startup Disk -> oznac disk na ktorom je OS X (iba nanho klikni, nemusis dalej nic robit).
    Da sa to zmenit aj vo Windowse, ale musis mat najprv nainstalovany Boot Camp assistant. Spusti ho a tam uz uvidis moznost zmeny startup disku.

w4cko
    Účastník (Participant)

Presne toto som chcel vedieť, ďakujem velmi pekne funguje to ako má. :)

majdy
    Účastník (Participant)

Mne to funguje tak ako som písal, tak poto neviem :D

JFK.
    Účastník (Participant)

majdy: majú pravdu, záleží aký Startup Disk máš vybratý, ak je vybratý OS X, tak aj ked reštartuješ windows, nabootuje ti OS X, ak nedržíš alt/opt. a nevyberieš to sám. :D

majdy
    Účastník (Participant)

JFK: mne to ale naozaj funguje tak ako som popisoval :D úplne, seriózne vážne teraz a tak isto aj na SL a Lion. Win 7 32-bit myslím, spravím aj video o tom potom ak bude čím natočiť :D

mk01
    Účastník (Participant)

majdy: ved to nie je ine od toho, ako to funguje naozaj. za predpokladu, ze si prehodis startupdisk. pokial ho nenastavis inak, bootoje dookola windows, alebo osx.

mk

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.