Boot Camp

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Boot Camp

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    konig
    Účastník (Participant)

Dostal sa mi do ruk macbook s OS Tiger. Chcel by som cez bootcamp nainstalovat windows XP. Moze mi niekto dat link na navod v cestine alebo slovencine, alebo mi to tu strucne napisat? Vdaka. Co sa tyka macu som zaciatocnik. Cez parallels desktop to mam, ale zda sa mi to pomale.

Anonymný
    Neaktívny

Bootcamp pod OS Tiger 10.4 uz nie je podporovany, v danych rokoch to boli len docasne beta verzie Bootcampu, oficialne je bootcamp az sucastou Leoparda 10.5 a Snow Leoparda 10.6

-cize upgraduj na 10.5 ak mas PPC+Intel Macbook alebo na 10.6 ak mas Intel.

konig
    Účastník (Participant)

Ja som na nete nasiel prave tu beta verziu. Naozaj to nepojde? bez toho aby som upgradeoval Tigra? Predsa len, nemam s tym ziadne skusenosti-myslim instalaciu MacOs. Windowsov som instaloval desiatky… .

Anonymný
    Neaktívny

Ta beta verzia Ti nepojde, mozes mi verit ale pokial mas cas , tak sa s tym kludne hraj a zistis to sam…

Kompi
    Účastník (Participant)

Ta verzia pojde za predpokladu, ze si stiahnes tu z tigera posledneho a nastavis si datum na macbooku aj XP pred vyprsanim (t.j. pred vydanim leoparda aspon mesiac) a vyblokujes v XPckach firewallom internet alebo sa vypnes z netu. No a ide to
    skusal som doma.

Anonymný
    Neaktívny

Jasne Kompi, len naco Ti potom bude XP bez internetu…Ale ak to konigovi bude vyhovovat, tak o.k..

Kompi
    Účastník (Participant)

To uz ja neviem a tak isto nerozumiem, preco ma stale niekto tigera :), ked leopard ma prvy relativne pouzitelne drivery na bootcamp, ktore neexpiruju po mesiaci ak neprestavis datum, ale vsak kazdemu podla chuti.

konig
    Účastník (Participant)

OK, povedzme, ze sa rozhodnem preinstalovat Tigra na Leoparda. Zvladnem to ako zaciatocnik s Macom? Windowsov som nainstalovak vela. je to podobne? Existuje niekde navod na instalaciu v cestine alebo slovencine? Mam instalovat Leoparda, alebo Snow? Ak chcem Snow, treba mat najskor Leoparda? Alebo to ide rovno z Tigra? Ako to vlastne je? Dik za trpezlivost :-)

Anonymný
    Neaktívny

konig:
    Ak si nainstaloval vela windowsov, tak uprimne ti vravim teraz pravdu si budes pripadat ako v jaslickach. Cca odkliknes len 3x daco a instalujes, doinstaluje, vypises si len ako chces volat home folder, spusti sa uvodne videjko a pouzivas sytem.

Co sa tyka Snow alebo Leo, este by som vyckal chvilu aspon po 10.6.3 – tretiu aktualizaciu.. Ja ma zatial Lea a nikam sa neponahlam. Na Snow nepotrebues mat fyzicky nainstalovaneho Lea, Snow to nezistuje ani ho k instalaciu vobec nepotrebuje, ale podla licencnych podmienok Apple, ak chces mat ciste svedomie a legalnu instalaciu musis mat doma (bud disky co si dostal k Macu alebo krabicova verzia) Lea. lebo vlastne Snow je preto taky lacny, lebo je urceny ludom ktory maju alebo si kupili uz predtym Lea, ktory daco stoji. Cize este raz, ak mas Tigra, da sa to, ale porusujes tym zmeny licencne podmienky. Staci vlozit instalacny systemovy disk, a 2x kliknut na ikonku instalacie OSX z toho CDcka, system sa restartuje, opyta sa ta kde chces nainstalovat, vyberes tvoj HDD a bud odkliknes contnue a uz instalujes, alebo este predtym ked stlacis next tak tam mas dole jedno tlacitko options a tam si mozes vybrat z moznosti ci chcces spravit len upgrade (ostanu ti vsetky predchadzajuce data na HDD) alebo chces cistu instalaciu (disk sa pred tym sformatuje). To je vsetko.

konig
    Účastník (Participant)

OK, vdaka za rady, asi sa na to dam. Este otazocka, ako je to u Leoparda so slovencinou, resp. cestinou? Existuje slovenska lokalizacia, alebo sa to tam musi nejako doinstalovat?

Anonymný
    Neaktívny

OSX je multijazycny system, jazyk si vyberies v systeme a zmenis za sekundicku, ale zial musim Ta sklamat cestina ci slovencina tam nie je, musi sa doinstalovat. Avsak kazdy skusenejsi Mac uzivatel Ti radi, aby si pouzival po anglicky (alebo iny jazyk ktory je standardne tam a ktory ovladas), je to tak ovela lepsie, nevznikaju potom zbytocne problemy (spominam si napr. ze pri cestine neslo robit update systemu, musela sa vzdy najskor odinstalovat). Ak mas aspon zakladne znalosti anglickeho jazyka tak sa na to naozaj vykasi. A to Ti radim uprimne s dobrym umyslom, a daju mi urcite za pravdu i ostatni. Neboj sa, nie su tam ziadne ine anglicke nazvy ako vo Windows, file bude vzdy len file, disk ostane vzdy diskom a settings vzdy settings. Nic extra tam nie je.

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

Keby si nahodou predsa len chcel „zrozumitelny“ jazyk tak kompletnu lokalizaciu najdes tu : http://lokalizace.apple.cz/

Ale ako uz Hasan spominal updaty ti nebudu fungovat automaticky a budes si ich musiet stahovat z tej stranky par dni (alebo aj tyzdnov) po ich oficialnom vydani a doinstalovavat to manulane. To plati aj napr. pre nove verzie iTunes / iLife a tak podobne..

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.