Boot

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    misko.dudasko
    Účastník

Ahojte. Ja blbec som chcel vyskusat dva operacne systemy na mac pro a tak som pomocou utility boot nainstaloval na zvazok i windows 7. Teraz mi ale po zapnuti pocitaca neda moznost vybrat si OS ale rovno pusti len windows!!!! Ako to dam spat???? Dakujem….

iTuxx
    Moderátor

OS sa na Macu vybera drzanim tlacitka Alt pri startovani pocitaca. Vyskusaj to.

eFkoOo
    Účastník

Automaticky ti to neda na vyber nikdy. Vzdy musis bootovat so stlacenym Altom, ak chces vyberat. Ked nabootujes do Macu, v System Preferences -> Startup Disk si vies vybrat ktory ma primarne bootovat.

POZOR! Ak chces odinstalovat Windows z bootcampu, nabootuj do Macu, daj Applications -> Utilities -> BootCamp Assistant a daj odstranit instalaciu z BootCampu az nasledne daj zrusit tuto particiu. Ak by si nahodou len zmazal cez Disk Utility obsah alebo celu particiu s Bootcampom, corruptnes si disk a nenabootujes do Macu a musis reinstalovat…

mk01
    Účastník

po nainstalovani bootcamp support utilities do windows bude volba (startup disk) dostupna aj vo windows.

alebo pouzi dany option klaves, nastartuj mac, a v startup disku vyber mac (standardne bude startovat mac). a option klaves potom pouzi iba ked budes obcas potrebovat windows (aj ked nabutujes windows cez klavesu option, defaul zostane vzdy to, co bolo vybrate v „startup disk“).

diadorac
    Účastník

Ak si to budeš chceť nechať dual, tak odporúčam nainštalovať rEFIt.Ten ti po každom štarte systému ponúkne menu na spustenie windowsu/macu/linuxu/bsd …..

https://www.macblog.sk/tipy-a-triky/alternativny-bootloader-pre-mac-%E2%80%94-refit-linux-windows-na-macu-5670.html

Jozef Remen
    Účastník

diadorac: myslim, ze rEFIt nie je pre bezneho cloveka volba. Ten ALT bohate staci…

Ono sa to da natrvalo nastavit aj cez nvram utilitu v terminali

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.