apple cinema 24“ vs 27“

Domov Diskusné Fóra Ostatné apple cinema 24“ vs 27“

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 47 )
  • Autor
    monicqa
    Účastník

rozmyslam o kupe cinemy… na moje bezne kancelarske a poloprofesionalne graficke pouzitie…
    stve ma ale par veci
    – uplne by mi stacila 24“ no tu uz asi nikde normalne nezozeniem (chcela by som to kupit cez firmu, aby to vyslo lacnejsie), neviete ci sa to da este niekde oficialne zohnat?
    – na druhej strane ten cenovy rozdiel medzi 24 a 27 je taky maly ze sa viac oplati 27
    – 27 sa mi zda ale ako uz dost velke „hovado“ s prepacenim za vyraz ;)
    – neviem ci medzi 24 a 27 je okrem tej velkosti nejaky rozdiel, ci pri update tam aj nieco specialne vylepsovali…?

driver123
    Účastník

No, pokial sa obavas tej velkosti, tak ja by som to nevidel tak tragicky :-) Mam 27″ iMac a uz by som nic mensie nechcel. Ked si zvyknes na to rozlisenie, tak praca na MB ti bude pripadat ako trest. (viem o com hovorim, teraz pisem z 13″ MBP). Ak sa nemylim, tak 24″ pouziva 1980 x 1080, co nie je velmi vela po vertikale, takze za tu cenu to podla mna stoji…

monicqa
    Účastník

no sak, len to je cena noveho macbooku… do kelu…

Kingsrichi
    Účastník

ach ty MONICQA chces cinemu nie macbook,27++

monicqa
    Účastník

no a co si tym chcel povedat?

Kingsrichi
    Účastník

tak chces cinemu ale new macbook….

monicqa
    Účastník

cinemu, len hovorim, ze monitor je taky drahy ako novy macbook..

lego
    Účastník

skor si poloz otazku naco ti je na bezne kancelarske a poloprofesionalne graficke pouzitie prave jeden z najdrahsich panelov na trhu okrem toho ze sa ti paci a je na nom logo apple a preto ho chces.

monicqa
    Účastník

pretoze dobre vyzera
    pretoze bude mat rovnake farby ako moj macbook takze nebudem vidiet na kazdom monitore nieco ine
    pretoze sa mi tu nebudu pliest kable lebo si to pekne poprepajam s mbp
    pretoze som ho vzdy chcela :D

Frankie
    Moderátor

Ak ho miluješ, nie je čo riešiť. Ak ho chceš, kúp si ho. Určite budeš spokojná :) 24 je veľa ak prechádzaš z 13, ale relatívne malá plocha ak si zvykneš na 27… V dnešnej dobe je však každý pixel navyše dobrý a v budúcnosti ho, teoreticky, lepšie predáš.

Niekedy netreba rozmýšľať nad cenou, ale kúpiť to čo sa nám páči – takto som sa dostal k prvému iPodu, vtedy za nekresťanské peniaze, a slúži do dnes :)

monicqa
    Účastník

momentalne robim na 23“, takze prechod by to nebol velky :)
    a mas asi pravdu :) zivot je kratky, treba si ho uzit :D

mahomo
    Účastník

a nebude mat ta cinema nahodou o dost lepsie farby, kedze je to uplne iny typ panelu ako v MBP?

vyzerat vyzera dobre, len skoda ze je leskla :(

a co tak predat MBP a kupit iMac 27 :)

monicqa
    Účastník

nad tym som uz tiez rozmyslala, ale potrebujem aj prenosny komp.
    a mam radsej flexibilnost, macbook mozem vymenit hocikedy, ale naslapany imac len tak lahko nepredam ked bude nejaky velky upgrade.
    ale to nie je podstatne.

ak bude mat aj lepsie farby, stale to bude asi najblizsie k tym macbookovym.. teraz ked sa pozriem na moje LG a na ten mac, tak je to 100 a 1 :(

lego
    Účastník

rovnake farby ako na mbp mat nebudes na to mozes rovno zabudnut z principu rozdielnej technologie tych displayov, kable ti beriem to je prijemy bonus akurat neviem ci ma hodnotu 500€ ktore das navyse oproti nejakemu neapple panelu ktory ti posluzi uplne rovnako

zvysok su cisto emotivne dovody ktore su u teba zjavne najsilnejsie a v tom pripade zbytocne spekulovat zakladat temy a nechat si radit od ludi ako ja ktorych ten tvoj monitor nebude stat ani cent, rovno si ho chod kupit a hotovo!

mahomo
    Účastník

2 lego:

:D

monicqa
    Účastník

asi to tam nie je dostatocne zrejme, ale v tej teme sa nepytam, ci si ho mam kupit (aj ked priznavam ze spekulujem), ale pytam sa na 2 konkretne veci –
    1. ci sa da este niekde zohnat 24“ cinema
    2. ci je medzi 24 a 27 okrem velkosti aj iny rozdiel – 27 vysla ako update, takze ci tam aj nieco ine pomenili/zlepsili.

takze lego, nabuduce ty necitaj tak emotivne ;) a nemusis ma tu hned odpisovat ako posledneho spamera,
    ja som tu myslim jedna z tych „normalnejsich“…

driver123
    Účastník

Co sa tyka farieb, tak suhlasim s monicqou…farby na MBP a LED Cinema su velmi podobne..samozrejme IPS panel je ina kava ako TN, ale pri priamom pohlade zpredu nie je vidiet zasadne rozdiely.

monicqa
    Účastník

tak nejako som to myslela, dik :)

zdenod
    Účastník

ahojte, celkom zaujimava debata :)
    ak by som ti monicqa mohol poradit – viem, ze robis graficku pripravu, skus sa pozriet aj po monitorch inej znacky ako Apple, napr. Eizo a podobne, ktore disponuju HW kalibraciou ….
    Stoja asi menej ak Cinema a uzitkova hodnota pre grafika je podla mna väcsia

raul
    Moderátor

zdenod: eizo, neeizo… apple :)

monicqa: teoreticky by si mohla dph odpocitat aj so starsieho apple LCD 24″, ak najdes niekoho, kto ho predava (bazarovo) a dajme tomu, ze je to ma kupene na furmu a je platcom dph.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 47 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.