APPLE Aperture 2 alebo ADOBE Photoshop CS4?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software APPLE Aperture 2 alebo ADOBE Photoshop CS4?

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    PC alebo MAC?
    Účastník (Participant)

Aký je váš názor, ktorý program na úpravu fotiek? Aperture 2 stojí 210€ a Photoshop 774€ čo je dosť veľký rozdiel! Máte s tým nejaké skúsenosti? Nelegálny softvér nechcem, takže tomuto sa venovať nemusíte. Oplatí sa ísť do Photoshopu aj za taký veľký cenový rozdiel? Nie je to zbytočné? Díky…

coyot
    Účastník (Participant)

Ak pracujes iba s fotografiou (nie grafikou), je pre teba Photoshop zbytočný, to množstvo funkcií nevyužiješ, tým pádom sú to vyhodené peniaze. Skôr by som na tvojom mieste pouvažoval medzi Aperture a Lightroom-om.

monicqa
    Účastník (Participant)

photoshop nie je typicky program na upravu fotiek, photoshop je skor na robenie vsetkeho mozneho dizajnu. a nie na upravu fotiek v zmysle „stiahnem fotky z fotaku, poupravujem, doladim a ulozim“ to je zasadny rozdiel

alchymister
    Účastník (Participant)

otazka znie ci aperture alebo adobe ligtroom..
    ligtroom mi pride sviznejsi a previazany vacej s fotosopom, oproti aperture je aj celkom maly..
    skusam akurat preprogramovat sa na aperture, ze kedze je to apple, ale nejde mi to, a vyzera to tak ze zostanem verny lightroomu..
    si stiahni trial verzie a porovnaj, sak co.. sam uvidis

mamvtrubke
    Účastník (Participant)

u mna vedie lightroom

miso13
    Účastník (Participant)

ak si velmi „zavisly“ na apple produktoch tak sa asi ani nemusis velmi rozhodovat lebo PS je ti na 75% zbytocny. Ak nebudes v PS postupovat podla istych pravidiel, tak nakoniec ani s vysledkom uprav nebudes spokojny.Inymi slovami v PS budes musiet dbat nielen na upravu ale poradie v akom ich vykonavas, pocet danych uprav a nasledna korekcia upravy upravou tiez ubera na vyslednej kvalite. Budes otrokom „technicky spravneho“ postupu.
    Niekde na fore bola aj informacia o tom, ze by v „blizkej dobe“, nepamatam si presny termin, mal byt aperture 3.
    ak by si mal velmi potrebu nieco dotvarat v/k danej fotke photoshop elements 8 staci bohato a ak sa nemylim stoji cca 80e. Ak chces nieco lepsie ako aperture tak popozeraj na Lightroom, ale nekupuj ak to nie je surne lebo bude trojka. Pripadne kupuj ked bude trojka dvojku a mozno utrzis zaujimavu cenu. Nevravim, ze bude zajtra, ale beta, ktora je k dispozicii pre ludi ma uz nejaky ten piatok. Alebo Capture One Pro stoji urcite za pozornost.

M@rtin
    Účastník (Participant)

Photoshop – Ultimatny soft na akukolvek grafiku. Akurat je problem, ak chces robit postprocess velkeho mnozstva fotiek.
    Aperture – S tymto som sa nestretol, takze to neviem okomentovat. Ale tipujem, ze to, na co sluzi zvlada na vybornu. A vyvija ho Apple!:)
    Lightroom – Profesionalny program na postprocess velkeho mnozstva fotiek. Ak to s fotenim myslis vazne, tak tak skor ci neskor si ho budes musiet zaobstarat.

Zhrnutie: Idealna kombinacia by bola Lightroom+Photoshop. Lightroom na postprocess a Photoshop na na zlozitejsie upravy, napriklad ak by fotka isla na print. A Aperture povazujem za taku peknu (aj schopnu) imidzovku.

danocoys
    Účastník (Participant)

Vsetko naozaj zalezi od toho na co to chces pouzivat, ak mienis robit s velkym mnozstvom fotiek tak PS urcite nie, to by si nadaval.. ten je absolutne naprt pre velke mnozstva fotiek, an to je naj Aperture pripadne Lightroom. Lightroom sa mi viac paci pre mnozstvo doslednejsich uprav fotiek a Aperture pre jeho rozhranie a mnozstvo uzitocnych funkci. Urcite treba pozriet trial verzie a sam uvidis ktory program ti sadne a potom sa rozhodni. Kazdoapdne kazdemu sadne iny program.

XcoRpi
    Účastník (Participant)

No rumoruje sa niečo o Aperture X s využívam možností Snow Leoparda, ako Grand Central Dispatch, OpenCL, 64bit a tak… takže by som počkal na to Aperture, po novom roku :)

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.