Aluminium 6000-series vs. 7000-series

Domov Diskusné Fóra Ostatné Aluminium 6000-series vs. 7000-series

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    JFK.
    Účastník (Participant)

Zdar,
    takže: 6000-series versus 7000-series

chalani, vysvetlite mi niekto aký je zásadný rozdiel medzi týmito „hliníkmi“…alebo nejaké pikošky ohľadom toho?
    Pýtam sa, lebo som práve postrehol titulok, že iPhone 6S bude mať 7000-series (taký ako Apple Watch Sport), pričom terajší iPhone 6 má ešte 6000-series.

Je mi jasné, že bude asi – tvrdší, ale o koľko percentuálne, resp. vie o tom povedať niekto niečo viac?

maiob
    Účastník (Participant)

7000 – vyssia tvrdost, vacsi obsah zinku a magnezia percentualne vyjadrenie je tazko najst lebo v tej triede je 7XXX variant a nevies ktory presne pouzivaju – horsia resp tazsia obrobitelnost oproti 6000 co sa tyka trieskoveho obrabania … nevyzaduje po zvarani dalsie tepelne spracovanie … pre koncoveho a bezneho uzivatela uplne nepodstatne ci ma vo vrecku/ na ruke nieco zo zliatiny hlinika 6000 alebo 7000 .. takze netreba prepadat panike

velku cast k tomu najdes tu https://en.wikipedia.org/wiki/Aluminium_alloy

JFK.
    Účastník (Participant)

hm, takže asi nič extra, ale však uvidíme čo k tomu povie Apple 9.9.

maiob
    Účastník (Participant)

podla mna je to len nieco co sa naslo ako tema ze treba o tom pisat … ludia idu rozoberat to aky hlinik bude pouzita na telefone alebo hodinkach … napriklad ale nikto neriesi z coho su spravene ramena napravy na autach? :D smiesne doslova a do pismena … rozobera a pyta sa niekto pri kupe auta na nieco take? urcite nie preco by sa to mala z toho robit potom nejaka bublina na apple evente … co nosime vo vrecku nam je prednejsie ako bezpecnost

JFK.
    Účastník (Participant)

jj :D určite to apple obalí do slovíčok ako „massive improvement“, „the best aluminium we have ever shipped“ atď … ale máš pravdu.

maiob
    Účastník (Participant)

… BIGGEST ALUMINIUM THING EVER … pomaly ale isto zacinam byt na tuto apple politiku alergicky

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.