2 x internet. provider a jeden Mac Pro

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software 2 x internet. provider a jeden Mac Pro

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Guliver
    Účastník

Predstavte si situáciu, že máte 2 internetové pripojenia od rôznych poskytovateľov. Ako by ste to riešili, keď jednu linku máte cez AirpotExtreme, pripojenú do Eth1 a druhú priamo do Eth0. Na AE sa pripájajú iný uživatelia a využívaju jednu linku ako prístup na web + AE obhospodaruje napr. ATV. Zatial čo Mac pro využva druhú linku len pre seba. Treba niečo špeciálne nastaviť, alebo to ošetruje OSX?

raul
    Moderátor

No ja som to z toho popisu nepochopil velmi, skus to nejak inak mozno opisat.

Cize z mac pro chces chodit na internet cez jeden kabel, ktory z neho trci a napr. ATV cez druhy kabel, ktory z neho trci – ten dalej ide do AE – spravne?

A cez ten druhy kabel nechces net.

MarcelM
    Účastník

No ak chceš používať obe pripojenia, tak máš viac možnosti buď pripojenie cez ethernet a druhe cez wifi. Internet ti pôjde cez jedno, alebo môžeš nastaviť náhodne prideľovanie portov. Skús pogoogliť balancing. Ešte máš možnosť na jednom pripojení routery vypnúť DHCP a cez switch pripojiť obe pripojenia cez Ethernet a spraviť ďalšie virtuálne rozhranie pre Ethernet ktoré manuálne nastavíš IP masku a gateway(Toto nemusí platiť a fungovať pri všetkých druhoch pripojenia).

V tvojom prípade by si asi nemusel nič špeciálne asi nastavovať.

Guliver
    Účastník

Dve pripojenia mám kvôli zabezpečeniu proti výpadkom a tiež preto, aby som ja na mac pro neovplyvňoval tých na AirportExtreme (vice versa). Všetko by bolo ok v network nastavení je prvé v poradí hore aktuálne priame pripojenie a druhé to cez AE. No a to sa ukazuje niekedy ako problém, pretože na mac pro mi beži server pre multimédiá, ktorý začne hladať klientov a tvrdohlavo ich hladá práve na tom priamom pripojení. Ak to prvé pripojenie pred startom servera vypnem, server nájde klientov tak ako má cez AE (lebo je aktuálne úplne hore) a po následnom zapnutí priameho pripojenia ide všetko ako má.

Balancing som googlil, ale dopracoval som sa len k linuxovým netriviálnym riešeniam, ak nerátam, hardwarový dualwan router. Môžeš trochu konkrétnejšie rozviesť to s tým switchom? Podotýkam, že v riešení musí byť aj wifi pre ostatných členov.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.