Odpoveď na: magazin apple

Domov Diskusné Fóra Ostatné magazin apple Odpoveď na: magazin apple

#225924
ilsoft
Účastník (Participant)

Tomáš, ďakujem za Tvoj názor, ale…
Som rád, že aj Ty si jeden z tých, ktorí si myslia, že niečo takéto ako online magazín je utópia… Ozaj ma to teší… hoci na druhej strane ma zaráža, že ako CEO máš takýto názor, nakoľko trend prechádzať na web formou portálu a prípadne časopisu je určite budúcnosť. Nevravím, že to musí byť forma PDF, ale vždy lepšie ako tí, ktorí majú takéto časopisy len ako listovanie obrazkov…:-( My síce vychádzame z PDF, ale text je text a dokážeš si vyhľadávať konkrétne slovo priamo v časopise, pričom si krásne ukáže zoznam všetkých strán kde sa to nachádza a jednoduchým klikom ti konkrétnu stranu otvorí a ešte aj zvýrazní to dané slovo alebo spojenie. To ale aký to bude formát v budúcnosti je len na nás. Určite na svojich portáloch sa snažíme o pokrok a už dnes nám jedna spoločnosť vyvíja aplikáciu pre Iphone a iPad pre zobrazovanie portálu a navyše pre Ipad aj listovanie časopisov. A to tiež nie je lacná a jednoduchá záležitosť. To len na margo toho že vývoj printov a časopisov vôbec ide asi pravdepodobne niekam inam ako sa ty dívaš.

• Prečo by som to mal robiť práve ja???
Nikdy som nepovedal, že to mám robiť ja ! Len som našiel túto tému a vzhľadom na zázemie a relatívnu skusenosť som ponúkol možnosť spolupráce. Ja to robiť nemusím…

• Či to má zmysel?
To sa ma pýtali rovnako (a rovnako odhovárali) aj keď sme spúšťali náš prvý magazín BAUmagazín. Veril som tejto forme vtedy a verím jej aj dnes. Tak ako som ostatným dokázal, že to zmysel má, tak to dokážem ak k tomu príde aj pri tomto projekte.

• Koľko ľudí dokážem osloviť?
Tak ako každý môj projekt, tak aj tento bude pripravený pre prudkú expanziu v strednej Európe. Ak ti to ušlo, tak každý náš portál bude mať 5 jazykových mutácií a to nejde len o akýsi preklad, ale každý jazyk bude na danej doméne štátu (česky – .cz, maďarsky .hu, poľsky .pl, nemecky .biz, anglicky .co.uk a samozrejme slovensky .sk). Každý článok bude preložený prekladateľmi do daného jazyka. Takisto aj časopis bude zalamovaný v týchto jazykoch. Samozrejme obsah bude rovnaký, len inzercia bude od spoločností z daného štátu. Tak si skús zrátať počet navštevníkov www v daných štátoch, urob si priemer používateľov APPLE + čitatelia, ktorí APPLE nemajú ale zaujímajú sa o to a dostaneš veľmi zaujímavú skupinu potencionálnych čitateľov.

• Je ti jasné že sa na tom zarobiť nedá… :-)
Priznám sa že základy ekonómie mám len základné ako píšeš… ale mám EKONOMIKU vyštudovanú. Rozdiel medzi ekonómiou a ekonomikou si nájdi sám… A môžem ti kľudne povedať, že po ekonomickej stránke sa mýliš na celej čiare… Nevravím že som v čiernych číslach jneď od začiatku, ale napr. Baumagazín to zvládol na 3 miesiace a teraz je vysoko ziskový… Samozrejme, že sa to nepáči ľudom z printov a asi aj ty si zástancom rúbania lesov, kvôli niečomu čo si prečítaš a po mesiaci už ani nevieš kde tá 100 a viac stranová kopa “dreva” skončila. U nás si to nájdu kedykoľvek a zároveň aj šetrím už tak zničené lesy.

Na záver… Áno, v podstate CHCEM byť tým pionierom ako píšeš, lebo za nejaký čas sa budem usmievať no rozdiel od skeptikov ako si asi ja ty… ale ďakujem za Tvoj názor, vážim si ho, ale rád Ťa presvedčím o opaku.

S pozdravom

Juraj