Odpoveď na: iweb šablony

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software iweb šablony Odpoveď na: iweb šablony

#207598
kardamon
Účastník (Participant)

1.) “Apple má v tomto “monopol”. Žiadny WYSIWYG nedosahuje kvalitu iWeb. iWeb navyše produkuje i keď nie celkom čistý, ale validný kód.”

Apple nie je s iWeb-om na poli WUSIWYG žiadny monopol. Minimálne už spomenutý RapidWeaver nie že dosahuje kvalitu iWebu, ale ju minimálne niekoľko krát prevyšuje. Kód z iWeb-u je s prepáčením zvratok. iWeb mi pripadá ako sáčková polievka typu Wifon pre tých čo nevedia variť. Síce navaríš, ale taký je aj výsledok. Zato s RapidWeaverom sa dajú niekedy vykuchtiť fakt chuťovky, avšak treba sa s ním naučiť variť (čo však nie je žiadna veda). Okrem toho na RapidWeaver existujú stovky vysoko kvalitných tém (Google poradí) a desiatky vysoko kvalitných plugin-ov.

2.) “Ujasnime si dve veci – poriadny web a poriadny kód. Poriadny kod v tom nespravíš, ale dobrý web sa dá, i keď veci ako JavaScript a iné sa tam používaju ťažko.”

Z iWebu neleze ani poriadny kód, ani poriadny web. Takisto z toho neleze ani dobrý kód, ani dobrý web. Graficky vyčačkaný layout alebo web typu “ono to funguje”, ešte neznamená dobrý web.