Odpoveď na: Aperture 3 vs. Adobe Lightroom 3

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Aperture 3 vs. Adobe Lightroom 3 Odpoveď na: Aperture 3 vs. Adobe Lightroom 3

#214417
miso13
Účastník (Participant)

uz chapem co myslis…. a moja odpoved je, ze si mi dal ulohu na pol dna.

1. LR resp camera raw rozhodne nezobrazuje dane miesta az ked je cele RGB spektrum v maxime/minime – preto ta mnou mnohonasobne omielana farba trojuholnickov. staci len jedna zlozka samozrejme. To sa zhodneme/dohodneme.

2. ale preco tam je rozdiel? nukaju sa 2 vysvetlenia. Bud LR “vidi” detail aj tam kde nie je pre Aperture alebo nie je taky citlivy, skor opak a tym padom nezaznamenava miesta bez detailu tak jemne ako aperture.

a podla toho co som sa docital tak aperture naraba s akymikolvek krivkami menej citlivo – cize aj pri malych zmenach ma tendenciu ich viac skreslovat, ciselne zaokruhlovat oproti LR a preto vznika clipping aj tam kde pre LR este nie je. Po slovensky> Aperture plynuly prechod vnima viac skokovito, pretoze nie je schopny vyhodnocovat tesne po sebe nasledujuce body az tak jemne a preto zaokruhluje hodnoty. Nemyslim pixle, ale body na krivkach histogramu.

a preto aj pre ostatnych v tomto vlakne je nasa debata na nieco dobra, pretoze ak je to pravda tak je to plusovy bod pre LR v suboji nerozhodnosti, ktory z nich si vybrat