Dôležitý postreh pre užívateľov Transmit-u.

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Dôležitý postreh pre užívateľov Transmit-u.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #78170
    petiar
    Účastník (Participant)

    Toto som zistil a mám to potvrdené aj od vývojárov (a neplánujú to zmeniť):

    Ak máte v Transmite nastavené nejaké rules pre synchronizáciu, tak tieto sú aktívne aj pri uploade/downloade. Myslite na to predtým, než budete robiť zálohu starého webu pre zákazníka (teda download ku sebe), potom to na serveri zmažete a on vás potom poprosí o spätný upload. Ak tam boli nejaké súbory, ktoré vyhovovali tým rules, tak je po nich. A ak bol ten starý web postavený na Joomle, tak pánbúpoteš. :-(

    #268143
    raul
    Moderátor

    Petiar: asi ti nerozumiem :)

    ved je snad jasne, ze ked synchronizujem dva adresare, zo vzdialeneho vsetko zmazem, zosynchronizuje sa to a bude to zmazane aj v lokalnom adresari.. Neviem co myslis, ale nakolko pouzivam transmit, dost ma to zaujalo :)

    #268166
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 raul – petiarovi sa stalo asi to, ze robil zalohu z ftp ale “vdaka” rules/fitrom sa neskopirovalo vsetko. Zmazat uz ale zmazalo vsetko :-) Takze nemal kompletnu zalohu, ked zakaznik ziadal jej obnovu…

    #268198
    petiar
    Účastník (Participant)

    mrzo: Bingo!

    Ide mi o to, vysvetloval som to aj vyvojarom, ze vidim rozdiel medzi up/download a sync.

    Up/download pouzivam vacsinou ked robim prvy deployment projektu na FTP, pripadne ked cosi stahujem (zalohu), ked potrebujem presunut vsetky subory.

    Ked robim sync, tak potrebujem presuvat len zmenene subory, ci uz podla modification date alebo velkosti, to je teraz jedno. Pri tomto vyuzijem tie rules, pretoze typicky nechcem synchronizovat napr. databazove configy, ktore su ine na serveri a ine na lokale, logy a podobne.

    Ja neviem, ale aplikovanie tychto rules pri up/downloade mi nedava zmysel, hoci technicky ide aj pri synchronizacii len o akysi selektivny up/download. Vznikaju potom kuriozne situacie, ked potrebujem vynimocne uploadnut subor s nazvom config.php (ktory podla nazvu “matchuje” pravidla) a Transmit ho proste neuploadne, celu akciu ignoruje. Musim ist do rules, vypnut pravidla, potom mi ho dovoli uploadnut. Samozrejme, ak potom zabudnem tie pravidla zase zapnut, tak pri synchronizacii si bud na serveri rozhasim vsetky configy alebo nan nauploadujem megabajty log suborov.

    #268199
    raul
    Moderátor

    Tak to je na figu :) Pritom by o naozaj mohli osetrit jednym ovladacim prvkom…

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.