Oplati sa mi kupit iPad 2 ako nahrada notebooku ?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Oplati sa mi kupit iPad 2 ako nahrada notebooku ?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Príspevky
  • #77214
    AppFan
    Účastník (Participant)

    Zdravim pani,

    Chcel by som sa spytat na vas nazor, hlavne takych co su majitelmi ipadov ci uz prvej generacie alebo druhej ci by sa mi oplatilo investovat do ipadu2 a nahradit nim moj zostarnuty a sedivy :) asus.
    Studujem v zahranici, novsi notebook dostanem na zaciatku augusta ako skolsku pomocku.
    No kym sa tak stane, dokazal by mi ipad2 nahradit notebook vo veciach ako surfovanie na webe, a sem tam spravit nejaku tu prezentaciu v pages ?
    O synchronizacii s iTunes viem, nakolko som majitel iphonu. :)
    Moj stary notebook by som jednoduchu odlozil do suflika, nechystam sa ho uplne zbavit.

    Vdaka vopred,

    #261813
    AppFan
    Účastník (Participant)

    Este posledna otazocka, v ktorych veciach by som najviac postradal notebook ? :D

    #261817
    scenic
    Účastník (Participant)

    No neviem, ja som si myslel ze mi iPad nahradi macbook ale po par mesiacoch som sa vratil k macbooku. Pouzivam hlavne Mail, office, prezeranie PDF. Proste iPad nezvlada zlozitejsie veci….
    Na bezne pouzivanie: mail, web, rss to staci…

    #261843
    Jurooo
    Účastník (Participant)

    Moj iPad 2 mi notebook/pc nahradil !
    Za ten mesiac co ho mam som mal notbuk zapnuty asi 3x kvoli sync s iTunes inak mi absolutne vyhovuje vo vsetm co pouzivam (maily, web, facetime, garageband, imovie, office, socialne siete atd atd…), nehovorim o tom ze v porovnani s notbukom vydrzi 10-12 hodin a oproti jednotke je to aspon pre mna naozaj velky skok dopredu (vykon vykon vykon) :)

    ak budes chciet nejake dalsie info, napis mail..

    #261845
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    ja mam aj iPad aj Macbook…v skole na prednasky nosim uz len iPad, aj do mesta, na dlhsie cesty ale Macbook, na pracu doma takisto Macbook, iPad nezvlada to co pocitac, je to koncove zariadenie na prehliadanie, nie pracovny stroj.

    #261846
    AppFan
    Účastník (Participant)

    ja osobne pozeram na svojom notebooku filmy, obcas nieco napisem vo worde co nasledny vytlacim. Hudbu mam vyriesenu v iphone. Hlavne som na internete…
    Asi to zalezi najma na praci, ktoru sa clovek chysta robit, mam taky pocit ze ipad by mi tieto kazdodenne veci nahradil. Videl som par apps ktore dokazu z ipadu za 8 eur spravit prezentacny nastroj, daju sa nam spravit projekty aj prezentacie…

    Mohli by ste to prosim upresnit v ktorych zlozitejsich veciach ipad2 straca na notebook ? Teda okrem tej synchronizacii cez iTunes. Radsej chcem byt dostatocne informovany pred kupou :)

    Vdaka vopred

    #261847
    suley
    Účastník (Participant)

    Na to co pises ti to bude stacit.

    #261848
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    robenie excelovskych tabuliek je pre mna osobne nemozne na ipade…plus iOS development :P

    #261851
    ygy
    Účastník (Participant)

    asi mesiac-dva som používal ipad namiesto macbooku ale vrátil som sa spať.
    čo si budeme hovoriť – chýba mi flash, plnohotnotná klávesnica a myš.
    ipad ma malú obrazovku na filmy.

    ipad mi už slúži čisto len na ibooks a pár špecifických časopisov a max prezretie emailov.

    hrával som na ipade ale tie hry keď sú drahšie okolo (5 -10 $) a každú hru spustím len pár krát pretože tie hry nebavia tak to je vysoko kontraproduktívne :)

    momentálne som už ipad pár dní nevidel :)

    nový ipad si ale kúpim :) ale samozrejme až vtedy ak dostane retinu :)

    #261852
    Laura
    Účastník (Participant)

    Ja teda iPad nemám, a aj napriek tomu, že sa ho chystám kúpiť, tak si myslím, že mi nenahradí MacBook napr.v tom multitaskingu, že nezvládne naraz GarageBand, do toho Skype, a niekoľko tabov v prehliadači. Už môj MacBook toto dáva len tak tak. No a potom určite nezvláda Windows :-) Ten využívam na FruityLoops a jeden videograbber a potom ešte na jeden program, ktorý na Macu nejde spustiť. Takže treba zistiť podľa mňa naozaj o čo konkrétne ti ide.

    #261855
    majdy
    Účastník (Participant)

    ale podľa toho čo píšeš ti bude zrejme stačiť len iPad, ak prehltneš absenciu flashu…

    #261858
    AppFan
    Účastník (Participant)

    Ten flash by mi nemal az tak chybat :) Na iphone som videl myslim app ktora riesila ten flash, bola platena. Podla toho ze ste pisali o jeho absencii na ipad take riesenie asi nebude…

    #261904
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    AppFan:ta app sa vola SkyFire a neriesi skoro nic, s flashom nevie vobec dobre robit, flashovany live stream si na tom nekuknes, hry flashove su nehratelne…ALE spusti sa :D

    #262370
    AppFan
    Účastník (Participant)

    Kedže som zabudol požiadať o lock témy, doplním, že som šťastný majiteľ ipadu 2 3G 64gb a neskutočne ma každonne prekvapuje, čo všetko toto zariadenie dokáže. Tie keci o 2 jadráku sú pravdivé ;) kto zvažuje kúpu odporúčam ho !! Táto vec má neskutočný potenciál ;)

    #262371
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    AppFan:kde si sa k nemu dostal a ako dlho si nan cakal?

    #262477
    AppFan
    Účastník (Participant)

    Byvam vo Svedsku, tu ich maju plne mediamarkety, dokonca ma vysiel cisto novy na 750 eur ;) neskutocne ze clovek je prec len 1000 km a ako sa lisia ceny, zohladnujuc svedsku 25 percentnu dan :)

    #262481
    AtTack3r
    Účastník (Participant)

    Ipad ti notebook nikdy nenahradi, pokial studujes hocico. Na iPad neexistuje plnohodnotny software ani co sa tyka textoveho editoru podobneho MS Word – ak beries seriozne formatovanie a potrebujes plnohodnotne funkcie (ja ich nenachadzam ani v Office for MAC 2011- pre mna je office 2007 Win stale neporovnatelny), Excel uz vobec nie – pre moje potreby, studujem business administration nestaci ani mac os (v mojej skole vyzaduju pracu v makrach, co sa este za dlhe roky nepodarilo implementovat do MAC Office plnohodnotne) a to studujem na americkej univerzite (tym chcem naznacit, ze iPad je ovela rozsirenejsi a dostupnejsi ako na Slovensku pripadne Europe). Co sa tyka Pages – mozno staci na jednoduchu ppt, ale profesionalnu prezentaciu s pohyblivymi grafmi a podobne s tym nespravis.
    V dalsom rade, ja sa na mojej skole ucim zaklady databaz v MS Access, no na iPad v dohladnych rokoch tazko budes zhanat nieco podobne :))
    mozno iPad 6 plne nahradi funkcionalitu Windows a PC programov , a aj to len za to, ze ludia sa vzdaju pocitacov ako takych a prejdu vsetci vyvojari na novu platformu :)

    Keby studujes nieco podobne ako programovanie/technicke veci a podobne tak nielen, ze ipad ti nebude stacit ale ani MacOS :)

    to je moj nazor z mojej troj rocnej skusenosti s mac os, a iphonom.

    #262483
    eFkoOo
    Účastník (Participant)

    attack3r: spoluziak? :) CU?

    #267554
    alena.bernatova
    Účastník (Participant)

    to Jurooo: pises, ze na iPad2 pouzivas “office”. Aku aplikaciu konkretne? Porad. Dik.

    #338400
    peteer
    Účastník (Participant)

    Ja som si chcel kupit ipad mini ale preto ze ho chcem do vianoc nikde nemaju biely 16gb WI-FI verziu. Tak idem do ipad 2 16gb oplati sa to ako nahrada za mininotebook?
    nebude to velky skok z 320gb na 16gb?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.