I Tunes – viac accounts – jedna kniznica

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software I Tunes – viac accounts – jedna kniznica

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Autor
    Príspevky
  • #65764
    sugipe
    Účastník (Participant)

    Neviem ako zariadiť, keď mám viac accounts, aby mi itunes knižnica (na pôvodnom mieste – music…), fungovala v rámci oboch accounts. Viete niekto poradiť? Je to vôbec možné?

    #182476
    sugipe
    Účastník (Participant)

    Pisem si sam, neviem ci som to zle vysvetlil, alebo riesim vec ktora je odveci, ci da sa vyriesit lepsim precitanim manualu. Kniznica itunes nieje nad accounts, čo spravim v jednom sa neprejavi v druhom (podcast, u-tunes, nove mp3…) a ja chcem aby sa.

    #182486
    monicqa
    Účastník (Participant)

    skusim to vyriesit cisto hypoteticky. kniznicu mozes mat hocikde, ked zmenis cestu k “itunes media folder location” (preferences-advanced) a premiestnis kniznicu povedzme do Users – Shared, tak by si mohol mat k nej pristup z oboch uctov. ja som to tak neskusala, ale teoreticky by to tak mohlo fungovat :) skus a daj vediet

    #182493
    xRiCky
    Účastník (Participant)

    Mozes si ju nechat tam kde je len musis na cely folder music dat pristupove prava pre ten druhy account ale aj tak ked zmenis nieco vo svojom accounte tak sa samo nezobrazi v tom druhom..musis dat “znovu” pridat tu istu kniznicu a ono aktualizuje obsah…Ine riesenie nepoznam…

    #182496
    sugipe
    Účastník (Participant)

    Vdaka za radu. (monicqa)
    Znie to zaujimavo, az lakavo ale pri velkosti kniznice, vzhladom na hardisk a dolezitost nej pre mna sa takeho experimentu celkom obavam. Ale tiez hypoteticky – ten priecinok shared – to je nieco k comu ma pristup hocikto, alebo len niekto? Mne to tak teoreticky pride ze to nebude fungovat. lebo samotny itunes (TIGER) musim updatovat aj z jedneho uctu aj z druheho samostatne.
    Ja na pocitaci fungujem cez nejaky acount, ale administratora mam ako administratora (tu bolo napisane ze je to bezpecnejsie – tak som to tak spojazdnil).

    #182498
    sugipe
    Účastník (Participant)

    A kde sa menia pristupove prava, pozeram to v get info a nic tam nevidim, aspon nie tak ze by som mohol dat prava pre dvoch account, alebo aj pre toho druheho.
    Nevymyslel som nahodou s tymi dvoma kontami hlupost? ci je to tak normalne?

    #182504
    monicqa
    Účastník (Participant)

    hm, neviem kde to bolo napisane, ze je to takto bezpecnejsie, osobne ficim pod uctom admina, len ho mam zaheslovany cize ked nejaka zmena (instalacia a pod.) tak vypyta heslo.

    #182543
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)
    #182554
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 sugipe – nie je to hlupost, je to velmi odporucany sposob pouzivania uctov na vsetkych OS ktore maju nieco ako Admin account. Len pre pohodlnost vacsina ludi standardne pracuje na Admin ucte.

    2 monicqa – aj ked mas zaheslovany Admin account stale mas vacsie prava ako standardny uzivatel (mozes menit nastavenia v System Preferences (pokial si ich nenastavis ako defaultne zakmnute v Security) ktore normalny uzivatel nemoze, mozes pristupovat k adresarom ku ktorym standardny uzivatel nemoze – Applications folder napriklad). Je to proste vacsie potencialne riziko. Pouzivanim dvoch accountov tento potencial minimalizujes). Ale pravda je, ze aj ja odjakziva pouzivam Admin account – som ten pohodlny typ :-) S vierou v profesionalitu programator a svojim zdravym rozumom to snad nejako zvladnem.

    #182555
    raul
    Moderátor

    mrzo: detto :)

    #182601
    sugipe
    Účastník (Participant)

    Pouzil som navod z odkazu – presun knizice do public…, ono to vyzera spociatku zaujimavo, lahko sa to prenieslo, ale efekt ziadny pretoze kniznice na oboch accounts su jednoducho rizdielne a ak by aspon existovalo nejake tlacidlo na update kniznice, ale nie – ja som ju celu na jednom z uctov vymazal (samozrejme subory som nechal) a dal celu otvorit v itunes nanovo – aby sa aktualizovala, lebo tam boli velke rozdiely, tak mi ju pekne nacitalo aj vsetko, bola aktualna, ale ked na hlavnom ucte v kniznici nieco zmenim, tak sa to neprejavi v druhom ucte a mam to zas cele mazat, a znova davat prehrat, ci nacitat? Ono s music by to bolo jedno, ale podcasty… su problem.

    #182609
    prefectX
    Účastník (Participant)

    Myslim ze by to mohlo ist asi takto:

    1. !!!Presunies!!! adresar ~/Music/iTunes do adresara /Users/Shared
    2. Nastavis vsetky pristupove prava na Read&Write a dole vedla +/- vyberies “Apply to enclosed item”
    3. Pravim tlacitkom kliknes na adresar a vyberies z menu: Make Alias
    4. Alias presunies do adresara ~/Music u seba aj u druheho uzivatela

    Malo by to chodit – kedysi som sa s tym hral a islo to…. keby na druhom ucte nesli poriadne podcasty a pod. bude mozno este potrebne prekopirovat subor ~/Library/Preferences/com.apple.iTunes.plist z prveho uctu na rovnake miesto v druhom a zmenit mu vlastnika…

    #182610
    sugipe
    Účastník (Participant)

    Idem vyskusat
    Vyskusal som a nefunguje – on nereaguje na ten alias a kazdy ucet si vytvori v music novy iTunes, takze mi tam absolutne nic potom nefungovalo.

    #182644
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    tak treba vytvorit symbolicku linku
    alias je blbost ale symbolic link URCITE fungovat bude

    1. Presun adresara ~/Music/iTunes do /Users/Shared/iTunes
    2. v Terminal.app napises “cd ~/Music/” [enter]
    3. stale v Terminal app napises “ln -s /Users/Shared/iTunes ~/iTunes/” [enter]

    vytvori sa ti Adresar ktory odkazuje na ten co je v /Users/Shared/ a pre programy je to ako keby skutocny adresar a nie alias. takto som to mal spravene a na 100% to funguje

    #182657
    prefectX
    Účastník (Participant)

    Sorry, nejak mi utieklo:
    5. premenovat alias na “iTunes” v oboch uctoch – iTunes potom nebude vytvarat novy adresar iTunes ale pouzije obsah aliasu.
    6. skontrolovat pristupove prava pre alias “iTunes” na obidvoch uctoch – pripadne opet nastavit vsetky na Read&Write ( bez “Apply to enclosed item” )

    inak sposob sleepwalk3ra by mal tiez pracovat len neviem ci budu schopne pridavat nove skladby obidva ucty ( defaulte sa vytvara subor s maskou 022 t.j. 755 pravami a to znamena ze skupina nemoze zapisovat iba citat….. )

    #182661
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    @prefectX >

    jj… asi mas pravdu. Uz si nepamatam ako to ficalo ale je dost mozne ze tam budu problemy s pravami

    #182666
    sugipe
    Účastník (Participant)

    Tak som to dorobil a uz to funguje, ako ma.
    Dakujem.

    #182690
    raul
    Moderátor

    Tak napis ako si to presne dorobil :)

    #182719
    sugipe
    Účastník (Participant)

    Podla navodu prefectX, premenovat aliasy a bolo dorobene. No klasicka dorabka.

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.