virtualizacia operacneho systemu

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software virtualizacia operacneho systemu

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevky
  • #542646
    mino
    Účastník (Participant)

    Ahojte.

    Je tu niekto kto ma skusenost s virtualizaciou alebo vie poradit soft pod ktorim mi pojdu win. programy? mam aktualne macOS Mojave a skusal som Wine aj VMware ale oba su nainstalovane ale neda sa mi v nich instalovat v VMware mi nechce spustit instalaciu win. a v Wine mi nechce spustit program.

    Vopred dakujem

    #542715
    DusanK
    Účastník (Participant)

    Ja mam najlepsie skusenosti s Parallels Desktop. Windows 7 v nom ide krasne rychlo, nezaznamenal som naozaj ziadne problemy – zatial vsetky programy, ktore som instaloval funguju pod Windows uplne korektne.

    #542883
    MartinS
    Účastník (Participant)

    Plne súhlasím s DusanK. PD majú východu aj v tom, že umožňujú vytvorenie VM aj pre Linuxy a dokážu ich priamo nainštalovať stiahnutím z internetu.
    AKurát som nenašiel spôsob, ako nainštalovať viac verzií OS X (napr. staršie verzie – Yosemite, El Capitan, Mavericks a pod.) Tam je problém s formátom “disku” pre jednotlivé OS. High Sierra neumožňuje inštaláciu predchádzajúcich verzií.

    #542946
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Wine neslúži na virtualizáciu, ale na emuláciu. VMware funguje bez problémov na Mac-u a rozhodne nemá žiaden problém s nainštalovaním Windowsu. Problém bude pravdepodobne v inštalačnom médiu, keď ani windows inštalátor nejde spustiť. Kolegovia odporúčajú Parallel Desktop. Nič proti nemu, zrejme funguje dobre – na Mac-u. Mám iba jednu otázku – čo urobia, ak budú potrebovať spustiť už nainštalovaný virtuálny systém napríklad na Windowse alebo Linuxe. To už radšej VirtualBox… ;)

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.