Nové príslušenstvo pre Mac – Magic Keyboard, Magic Mouse 2 a Magic Trackpad 2

Spolu s predstavením novej generácie iMacov dnes Apple po dlhom čase obnovil aj svoju produktovú radu Magic príslušenstva. Medzi novinky patria vstavané batérie nabíjateľné cez Lightning kábel, nová konštrukcia a v prípade Magic Trackpadu taktiež podpora Force Touch.

Magic Keyboard

Nová klávesnica má zvýšenú stabilitu a nižší profil, ktorý by mal zaručiť väčší komfort pri písaní. Apple sa zbavil valcovitého podstavca, v ktorom boli vložené dve AA batérie, po novom sa klávesnica dotýka stola celou podstavou. Vyberateľné batérie boli tak nahradené vstavaným lítium-iónovým akumulátorom, ktorý sa nabíja pomocou Lightning kábla.

Magic Keyboard síce nepoužíva nový motýlikový mechanizmus predstavený v 12-palcovom MacBooku, no kvôli dostatočnému priestoru ani nemusí. Apple vylepšil stávajúci nožnicový mechanizmus a nové klávesy by tak mali byť pri písaní o 33 % stabilnejšie ako predtým. Zmenou po vzore MacBooku ale prešiel horný rad funkčných kláves a smerové šípky, ktoré sú teraz o niečo väčšie. Popisy kláves sú taktiež v novom fonte San Francisco.

MagicAccessories-Family-PR

Magic Trackpad 2

Do nového šatu je podobne ako klávesnica odetý aj Magic Trackpad 2, no ten prináša ako jediný z nového lineupu aj podporu pre Force Touch gestá, dobre známe z nových MacBookov. Spolu s tým sa zväčšila aj sklenená dotyková plocha, ktorá je po novom v bielej farbe. Rovnako ako Magic Keyboard, Trackpan má nižší profil a vstavané nabíjateľné batérie.

Magic Mouse 2

Najviac na svojho predchodcu sa podobá nová myš, ktorá bohužiaľ do vienka nedostala Force Touch gestá. Vďaka absencii AA batérií má však jednoduchšiu vnútornú štruktúru a tým pádom je ľahšia. Kvôli vylepšenému dizajnu podstavy sa tiež ľahšie kĺže po stole.

Nové portfólio príslušenstva bude dostupné už od dnes a taktiež sa bude predávať ako súčasť práve predstavených iMacov. Za vylepšený dizajn si však s výnimkou Magic Mouse priplatíme. Magic Keyboard bude stáť 99 dolárov, Magic Trackpad 2 až 129 dolárov (100 dolárov navyše ako súčasť iMacu) a Magic Mouse 2 ostáva na sume 79 dolárov.

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť