Restore iPhonu 6 – chyba 53

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Restore iPhonu 6 – chyba 53

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Autor
    Príspevky
  • #106325
    monicqa
    Účastník (Participant)

    V júni sa mi na iPhone 6 rozbilo sklo. Opravil mi to jeden človek, čo sa tým zaoberá, čiže žiadny oficiálny servis. Všetko bolo ok.

    V pondelok som išla iPhone restorovať na iOS 9 (niečo mi blbo, tak som chcela čistý) a restore sa pred koncom sekol a vyhodil chybu 53.
    Všade na nete sa píše, že ide o chybu, ktorá súvisí s tým, že na iPhone bolo menené sklo zároveň s home buttonom, a telefón rozpoznal, že tam nie je ten originálny. Čiže teraz sa nedá ani zapnúť ani nič.

    Otázka je, čo s tým:
    – keď to donesiem do O2 na reklamáciu, povedia mi, že na telefóne bolo vymieňané sklo a reklamáciu nevybavia (? – myslím si)
    – v hocijakom apple servise si za takéto niečo isto zaúčtujú kopec peňazí (? – neviem koľko, ale keďže telefón je v záruke a inak v 100% stave, tak sa mi nechce do neho investovať)

    Stretol sa s tým niekto?
    Podľa mňa to bude trápiť postupne dosť početnú skupinu ľudí, ktorí z nejakého dôvodu menili sklo a budú chcieť telefón restorovať.

    #410593
    iTuxx
    Moderátor

    Ja ti sice neviem pomoct, ale niekde som o tomto uz pocul. A podla mna to dopadne presne tak isto ako s neorigo kablami, ktore iPhone vedel rozoznat: opajcnu to lepsie a chybu to vypisovat nebude.

    #410594
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    Zaruku uz nemas od momentu ked si rozbila sklo.

    #410595
    monicqa
    Účastník (Participant)

    @iTuxx: bodaj by :)

    @jigga1411
    : to máš odkiaľ?

    #410596
    lordsoft
    Účastník (Participant)

    Co odkial, vsak ked nemas pripoistene rozbitie displeja, tak to zarucna reklamacia nikdy nebude. Snad si nemyslis, ze ti zreklamuju telefon s rozbitym displejom? :)

    #410597
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    ako pise lordsoft, ale upresnil by som to takto – reklamovat to sice mozes, ale ak zistia ze mas menene sklo = a.k.a neopravneny zasah do telefonu/vnutorne poskodenie, v momente sa ti zaruka rusi. Ak to nezistia, vymenia ti to kus za kus, rozhodne to vsak mozes skusit. Vyhodu mas, ze ofic. servisy iPhony nerozoberaju.
    Rozbity telefon ti vymenia za novy jedine ak mas kupene pripoistenie poskodenia/znicenia (riesi sa to cez poistovnu).

    Ale k veci – error 53 je nieco ako ‘general hardware failure’ a podla vsetkeho to suvisi s TouchID. Preto by som povedal, ze ten kto to opravoval, ti to opravil zle a poskodil TouchID resp. flex kabel. A oprava/vymena TouchID je sice mozna, ale velmi komplikovana/ciastocne nemozna kvoli jedinecnemu sparovaniu security chipu s danym iphonom.

    Moznosti ako nemat z toho telefonu tazitko, su teda

    a) skusit reklamovat
    b) dat niekomu skontrolovat/resp opravit/vymenit touch id/home button
    c) dat si to vymenit za novy kus v ramci Out of Warranty Replacement programu, napr. v CCC, ale to je cena okolo 300e bez DPH.

    #410603
    ????
    Účastník (Participant)

    kolegovia tu dobre pisu, zaruka na telefon ti uz zial neplati. Platila by len v pripade, keby ti displej menil autorizovany servis. Ked das naburane auto (sice v zaruke) opravit kamaratovi v garazi, tiez potom tazko v predajni vyreklamujes, ze ti auto taha do strany

    co tak reklamacia na mieste, kde ten problem vznikol – u cloveka, ktory menil displej? ak ti dodal displej a sam previedol aj vymenu, tak chyba vznikla unho.

    uryvok z reklamacneho poriadku o2:
    Záruka sa nevzťahuje najmä na vady spôsobené neodborným alebo neoprávneným zásahom (vrátane zmeny alebo iného zásahu do softvéru), používaním v rozpore s návodom na použitie, vniknutím cudzích látok do Prístroja, nesprávnou údržbou, v prípade poškodenia vplyvom neodvratnej udalosti (živelná pohroma), mechanickým poškodením vinou Zákazníka alebo tretej osoby; Ďalej sa záruka nevzťahuje na vady Tovaru, na ktorom boli porušené ochranné prvky (plomby) slúžiace na zistenie neodbornej montáže a manipulácie.

    #410625
    monicqa
    Účastník (Participant)

    On to opravil urcite dobre, tam je problem s tym, ze bol vymeneny home button, a uz ten samotny fakt telefonu vadi. Cize toho moc u neho nenareklamujem (uz sa na to dival), lebo on postupoval normalne, proste vymenil, co bolo rozbite.

    Je mi jasne, ze zasahom do telefonu som stratila narok na klasicku reklamaciu. Ale ako by ste postupovali vy? Ked sa vam rozbije sklo, si rozmyslite, ci date za opravu 300 eur v autorizovanom servise, alebo 130 eur chlapikovi (na ktoreho su fakt dobre referencie)…

    Je smola, ze sa stala zrovna chyba, aka sa neda opravit a da sa len vymenit kus za kus.

    #410629
    jigga1411
    Účastník (Participant)

    Nechcem na nikoho kydat, opravara nepoznam. No clovek ktory opravuje telefony by mohol vediet ze homebutton od ip 5S vyssie sa len tak vymenit neda. Je sparovany s M8 procesorom kvoli bezpecnosti funkcie touch ID. Nemozes len tak vymenit homebutton. Vedia to spravit jedine v autorizovanych servisoch a aj to si niesom isty ci ti len nedaju novy telefon. AK by bolo mozne si len tak menit homebutton cela ochrana skrz touch ID by nemala absolutne ziadny zmysel.

    #410631
    drincok
    Účastník (Participant)

    Jigga presne napisal to co som chcela napisat ja. Nikdy sa pri rozbitom displeji od 5ska nemeni home button ale ten sa nechava povodny lebo je viazany na dosku. Funguje ti vobec touch id – odtlacok prstu? Ak bol vymeneny home button tak nie.

    #410632
    monicqa
    Účastník (Participant)

    Ano, funguje (teda fungoval)

    update: home button nakoniec nebol meneny s displejom – ten je povodny

    #410635
    lordsoft
    Účastník (Participant)

    Tazka otazka s tymi 130 vs 300 eur. Asi vacsina by to riesila rovnako ako ty(vratane mna), obzvlast ak boli na typka dobre referencie.

    Ale ako z tejto slamastiky momentalne von mi veru nenapada. Ako ti tu uz radili, skusil by som to fuknut na reklamaciu, mozno to swapnu. Kamos raz poslal 5ku totalne rozbitu, s pomenenymi flexami/displejom na vymenu do CCC a swapli to v pohode. Bolo to ale cez spominany Out of Warranty Replacement program, nie klasicka reklamacia. Tu klasicku by som ale vyskusal najprv. Snad sa zadari. :)

    #410637
    monicqa
    Účastník (Participant)

    Este prikladam fotky toho home buttonu, ktory podla vsetkeho vyzera uplne v top stave, aj co hovori chlapik, ze on dava ruku do ohna za to, ze je to cista robota a ze tam nie je ziadny problem. No ja sa v tom nevyznam, ale je mozne, ze je to nieco, co tomu buttonu vadi, ale nie je to vidiet
    http://jmp.sh/jRiUJjB

    #410638
    drincok
    Účastník (Participant)

    Ak ti funguje home button tak mozno je problem ze tam je neoriginal lcd a s home buttnom to nema nic spolocne. Ja by som skusila nahodit original lcd apple, aj ked rozbity, mozno aj ten co ti to robil ma par rozbitych v sufliku a skusila by som stiahnut soft cez itunes. A potom by som vratila ten neoriginal lcd. Nic ine ma nenapada.

    #410639
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    same dobre rady, este ako pokus by stalo za to aj to co pise drincok vyssie. Ale, kazde dalsie rozoberanie a vymeny to mozu este viac dok**vit :) Zbytocne tu dalej okolo toho polemizovat, skus svoje stastie cez reklamaciu, pripadne zvaz novy telefon cez out of warranty replacement.

    #410642
    dfx
    Účastník (Participant)

    Cez Out of Warranty Replacement program to vymenia ak je aspon zakladna doska, aj ked rozbita. Pripadne moze z neho vybrat ten neoriginalny display a dat ten rozbity. Nemusi ho montovat.

    Co sa tyka tej chyby, tak mozes skusit teraz stiahnut v itunes 9.0.1 verziu, pripadne to skusit stiahnut a instalovat vo windows. Nejaka chyba bola s 9.0.0 a niekomu sa to obcas zaseklo.

    Ale ja si myslim, ze Apple nejak zdetekoval neoriginalny display a preto to nejde.

    Este mozes skusit recovery alebo dfu rezim. Ak to nepojde, tak len reklamacia, ktoru asi zamietnu kvoli neoriginalnemu displayu.

    #410955
    andres
    Účastník (Participant)

    mam uplne rovnaky problem.
    asi jedine riesenie je skusit nahrat stary software ak to pojde. inak swap za novy telefon stoji 500 euro

    #411529
    monicqa
    Účastník (Participant)

    stary softver nahrat nejde. s telefonom sa neda nic robit (neda sa dostat z recovery rezimu)
    momentalne je na reklamacii v O2, ale pocitam, ze sa mi ozvu, ze mi to nevymenia.

    #411552
    WebScript
    Účastník (Participant)

    Ak ti išiel otlačok prstu predtým a nemenil ti tlačidlo len ho presunul z jedného displeja na druhý bez poškodenia tak to môže byť chyba na doske. Už som také videl. Odkiaľ si? Ak ti to neuznajú tak sa môžeme dohodnúť že sa na to pozriem. Som z Bratislavy.

Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.