Domov › Diskusné Fóra › Pomoc: software › Spoločná partícia pre Liona a Win 7
- Toto téma obsahuje 6 odpovedí, 4 hlasy, a bola naposledny upravená pred 13 years, 9 months od
stevelino.
-
AutorPríspevky
-
13. septembra 2011 o 14:31 #80343
stevelino
Účastník (Participant)Zdravím, potreboval by som poradiť… pri inštalácii Liona som si vytvoril 3 partície, na jednej mám mac os, na druhej mám Win 7, tu tretiu partíciu by som chcel používať ako dátovú. Problém je v tom že tú dátovú som si po inštalácii Paragon-u naformátoval na NTFS, v Lione ju normálne vidím aj na ňu možem zapisovať. Lenže vo windowse sa mi tá partícia nezobrazuje, nemá ani pridelene písmeno jednotky. Keď ju chcem sformátovať pomocou správy diskov vybehne mi varovné hlásenie:
„Vybratá operácia skonvertuje vybraté základné disky na dynamické disky. Ak konvertujete tieto disky na dynamické, nebude možné spúšťať zo žiadneho zväzku na týchto diskoch (okrem aktuálneho spúšťacieho zväzku) nainštalované operačné systémy.“
Viete mi povedať ako postupovať, alebo aké iné mám ešte možnosti. Pretože raz som to už dal takto formátovať a musel som inštalovať všetko od začiatku. Mám MBP 15″ unibody 5.1, ďakujem za pomoc.
13. septembra 2011 o 14:47 #280941Dominik Balogh
Účastník (Participant)Ak mas vo Windows 7 nainstalovane Boot Camp ovladace z instalacneho media Mac OS X, tak Windows 7 vie zapisovat na HFS+ particiu.
Tu datovu particiu si teda mozes nechat ako HFS+ namiesto NTFS.
13. septembra 2011 o 16:26 #280953Hurfo
Účastník (Participant)Ja by som ti navrhol vyskusat format particie na exfat. Dokazu na nu zapisovat oba systemi a to bez pridania doplnkov. Samozrejme na nu dokazes zapisat vacsie subory ako 4GB.
13. septembra 2011 o 16:32 #280955eFkoOo
Účastník (Participant)Alebo ExFat,uplne najidealnejsi format,cita aj pise aj win aj mac. dynamicky disk mozno chapat ako primary boot particiu,bez zavadzaca dpinstalovaneho na tuto particiu nebootnes,resp ni normalnou cestou. Treba idealne vlozit instalacne mac dvd, cez disk utility zmenit format na ExFat (predtym unmountni) a nasledne normalne nabooovat do ktorehokolvek systemu. nemen velkost ZIADNEJ particie nakolko si corruptnes disk a teda budes donuteny reinstalovat. ale ako napisal Dominik, novsie oficialbe bootcamp drivery umoznuju citanie z HFS+ a aj zapis (tusim) cize ziadnu „medziparticiu“ nepotrebujes nakolko ku vsetkemu vies pristupit z oboch systemov
EDIT// pisem pomaly na iPhone,hurfo ma predbehol,nevadi
13. septembra 2011 o 20:14 #280977stevelino
Účastník (Participant)Takže skúsil som najskôr HFS+, ten mi však windows nezobrazuje. Tak skúšam ExFat a výsledok je ten istý, v správe diskov mi ho stále zobrazuje ako Nevyhradené… Boot Camp mám verziu 3.3
Win je 64bitový a inštaloval som ho bez BootCamp asistenta.13. septembra 2011 o 23:25 #280985eFkoOo
Účastník (Participant)a mas nainstalovane najnovsie bootcamp drivery? a to formatovanie si robil cez disk utility a aj tak stale je „nezaradene“??? mozno skus odstranit bootcamp cez bootcamp assistenta,zrus aj tu tretiu particiu,nech mas len mac particiu a nainstaluj len bootcamp bez ziadnej tretej particie a mas po problemr
14. septembra 2011 o 11:54 #281009stevelino
Účastník (Participant)Áno mam najnovšie drivery a formátoval som cez disk utility.
Ešte rozmýšlam, čo by sa stalo kebyže naformátujem ten dátový v inštalácii windowsu. -
AutorPríspevky
- Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.