3D

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 22 )
  • Autor
    raviola
    Účastník (Participant)

Da sa nejakym sposobom alebo softwarovou upravou upravit nejaky film do 3D? Cital som nejake clanky ale zevraj treba pouzit pri nakrucani dve kamery atd. Z cias windows si pamatam ako zo stranok nVidie sa dal stiahnut specialny driver pre graficku kartu ktora upravovala akukolvek hru do 3D pri pouziti tych lacnych 3D okuliarov tusim zelene a cervene sklicko. Tak ma napadlo ci by sa nejak dal upravit podobnou metodou aj nejaky film. Vie niekto o niecom takom???

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

Pri 3D scene – napriklad hry – pocitac „vidi“ co je v popredi a co v pozadi. vie sa orientovat v priestore a preto dokaze pretransformovat obraz tak aby bol pozeratelny cez 3D okuliare.

Bohuzial (alebo skor nastastie), kompy este niesu take inteligentne aby pri „pozerani“ na 2D obrazok/film vedeli rozoznavat objekty a urcit ich polohu v priestore. Takze nie – film sa neda pretransformovat do 3D.

mha
    Účastník (Participant)

Pochybujem, že sa to nejako rozumne dá. Pri hrách je situácia iná. Obraz vznika dynamicky priamo pri hraní v počítači. Teda teoreticky je možné ho renderovať 3D. Pri filmoch obraz vzniká už pri natáčaní a výsledok pri pozeraný je daný tým čo je na záznamovom médiu.

t6mas
    Účastník (Participant)

Da sa to.. bolo to prezentovane na CES 2010.. vedel to tusim az jeden televizor, ale algoritmus nebol vobec dokonaly a vraj vznikalo vela artefaktov a neprirodzenych zaradeni do priestoru, ze mal clovek z toho v hlave zmatok a viac to posobilo ako bolehlav..

mrzo
    Účastník (Participant)

2 t6mas – ano da sa, ale vlastne sa to neda… si skus precitat najprv co tu postujes :-) Ostatne komentare to snad uplne jasne vysvetlili.

raul
    Moderátor

mrzo: pekne napisane, sam to chcel napisat :)

t6mas
    Účastník (Participant)

ved hej.. tych nado-mnou som cital.. v skole mame fotogrametriu, kde sa zaoberame stereoskopickym videnim, chalani hore to dobre vysvetlili, ale raviola sa pytal ci na to existuje nejaky soft a ci sa to vobec da.. tak pisem, ze sa to da, ale ruzove to vobec nie je..

mrzo: ostatne komentare to jasne vysvetlili, ale moja odpoved stale znie, ze sa to da aj ked vysledky su take ake su..

Zdroj: http://blogs.zdnet.com/gadgetreviews/?p=10786

„si skus precitat najprv co tu postujes :-)“

raul
    Moderátor

t6mas: mam pocit, ze stale nerozumies o com pises :)

t6mas
    Účastník (Participant)

no tak teraz uz nerozumiem vobec o co tu ide.. :-/

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

tez neviem raul preco si myslis ze t6mas nerozumie o com pise.. ved len napisal ze existuje dajaka telka co robi upscale z 2D na 3D ale z horeuvedenych dovodov to robi dost na ho*no

hello
    Účastník (Participant)

Odpoved znie: nikto nevie o niecom takom, pretoze ‚nieco take‘ zatial neexistuje. Aspon teda nie pre ‚spotrebitela‘.

raul
    Moderátor

Vsimli ste si zmenu pozadia na fore na SL auroru? :)

ivan.m
    Účastník (Participant)

konecne sa to vtesnat na 1024 monitor bez spodneho posuvnika

mmhardky
    Účastník (Participant)

Neviem co tu vsetci utocia na t6masa ked ma ocividne pravdu. Otazka bola ci sa da z 2D urobit 3D? Odpoved znie ano. Rovnako ako sa da kolorovat ciernobiely obraz.

Matrix, Star Wars, aj LOTR 1,2,3 sa prave remastruju do 3D z 2D originalu, dokonca sa onedlho budu predavat TV co to budu robit podla nejakeho algoritmu automaticky (a samozrejme dost zle).

t6mas
    Účastník (Participant)

mmhardky: dakujem.. uz som si zacal pripadat divny.. :))

raviola
    Účastník (Participant)

Preboha nepostrielajte sa tu mne staci odpoved ze sa to neda a hotovka. Nevisi mi koli tomu zivot na vlasku len som chcel vediet ci je to v dnesnej dobe mozne a ci sa vobec oplati investovat do nejakeho softwaru, ktory by nejaky film prekonvertoval do 3D. Ked sa neda tak sa neda:))))))

mmhardky
    Účastník (Participant)

No ked do toho software investujes niekolko milionov $ a k tomu team grafikov co ti bude ten film pol roka remastrovat z originalneho materialu, tak to ide, len neviem aky mas budget a co sa podla teba oplati a co nie :)) Nemozem vediet ci nahodou nie si Boris Kollar alebo tak :))))

raul
    Moderátor

t6mas: dufam, ze ste to nebrali ako utok :) Skor som to myslel ako vtip, si to precitajte este raz :)
    ivan.m: suhlas :)

mmhardky
    Účastník (Participant)

Brali! t6mas dokonca plakal!

;)))))

raviola
    Účastník (Participant)

Boris Kollar na Macblog.sk hehehe tak to bolo dobreeeee:))))). No moj financny strop investicie je max 33 eur takze do remasteringu sa radsej nebudem pustat:))))))))

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 22 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.