Normálne ochranné sklo na iPhone ???

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Normálne ochranné sklo na iPhone ???

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #501990
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Chlapci, možno ma pošlete do hája, ale už som nas*$#ý !

    Web, bazár, “mobil shop”..všetko je narvané ochrannými prvkami pre iPhone. Drvivá vačšina z nich je 400-násobne predražené xian-Pei-Lee, či xian_suj_saj z AliExpresu… Ani by ma to tak neštvalo, keby aspoň sedeli na display ako majú ! Keď som mal “6tku” vačšina ochranných skiel presahala cez display. “Vraj” sa odliepali (osobne sa mi nikdy nestalo) z dôvodu minimálneho zaoblenia telefónu tesne po okrajoch displaya a z toho dôvodu sa dnes vyrábajú sklá iba tesne po rohy-kraje displaya. 6ky sa predali a na nové “sklá” (pre 6S a 7) som už vyhodil slušné peniaze za rôzne padelky.  Zo spomínanej kopy peňazí sa mi podarilo nakúpiť 1 (slovom jedno) sklo, ktoré aspoň o 0,1mm presahuje kraje displaya. Ostatné v najlepšom prípade siahali iba tesne po kraje a vytvárali rozne dúhové efekty po bokoch, v horšom prípade zostali niekedy 2mm obrazovky nezakryté. Teraz som čítal nejaké recenzie na megadrahé PanzerGlass, kde štandartná verzia pri niektorých modeloch taktiež necháva odkrytú určitú časť plochy displaya, resp. končí práve v ňom a vytvára sa nežiadaný efekt. Verzia Premium (3D či čo…) zakrýva celú prednú časť telefónu, no tam sú vraj občas problémy s obalmi, ktoré chánia aj kraje (ten premium stojí necelých 50e !!, slušnejší obal, ktorý “nebude pasovať” okolo 30e = ďalšia celkom luxusná suma na skúšanie). Možno nie som jediný, kto má takýto problém, no mentálne je na “sedmičke” opať sklo za 20e a opat asi 2mm displaya je odkrytých. Je to neskutočne blbé na pohľad, na používanie a ako ochranný prvok (čo je primárna úloha) tiež dosť mizerné…

    Nemá z Vás niekto osvedčenú značku, či čo ja viem čo… proste niečo čo bude sedieť ?? (btw, ak to aj ochráni display pri páde, tak to bude úplne bombové…)

    Díky !

    #501991
    maty14
    Účastník (Participant)

    Zdravím.
    Presne tento problém som mal aj ja mám síce Samsung Galaxy S7 ale tuším že oba telefóny majú nejaké to zakrivenie displeja ,,2,5D,, (neviem presne ako sa to oznacuje) proste zakrivenie len po okrajoch. Tiez som si objednal original sklo a nebolo po celej ploche nastastie mi to vymenili a hned som si kupil panzergass co zakrívalo 100% displeju ale zase za 47€ a asi po2 tyzdnoch mi popraskalo a aj to mi vyreklamovali (čomu som vobec nechcel veriť) vratili mi peniaze a nakupil som si skla z Ebay :D a nemam ziaden problem jedno sklo do 3€ :)

    #501994
    iTuxx
    Moderátor

    mas len 3 druhy temperovanych skiel:

    1. rovne, ktore su nalepene iba na rovnu cast displaya (ohnute boky su odhalene)

    2. rovne, ktore su sirsie ako tie z 1. kategorie a su nalepene tak, ze trcia nad zaoblenymi hranami

    3. tzv 3D, ktore som u iPhonov zatial nevidel ale u Galaxy S7 Edge to bolo presne zahnute tak, ako je sklo samotneho telefonu. Na rozdiel od predchadzajucich dvoch kategorii, ma taketo sklo lepiacu vrstvicku iba po obvode, cize v strede nic nelepi. V podstate je tam vzduch.

    Ktora z tychto 3 kategorii sa ti zda lepsia, zalezi len od teba. Prva je bezproblemova ak nenatrafis na sklo co ma nerovnu silikonovu lepiacu vrstvu. Druha je blba v tom ze sa zachytava prach pod trciace okraje – je to urcene pre pouzitie v puzdrach. Tretie byvaju zvacsa drahe a mozu ti vadit duhove efekty, ktore sa tvoria pri dotyku skla o sklo pri zatlaceni, kedze nemaju silikon po celej ploche.

    Ja pouzivam a davam zakaznikom len 1. kategoriu. Nakup je prosty: kupim viac a ked nedobre sadne, vymenim. Nesadne ani to? Vymenim. Zial nepoznam lepsie riesenie, lebo ani 30€ Zagg sklo nemusi lepit dobre. Mam skusenosti aj s tym.

     

    Poznamka na zaver:

    Temperovane sklo nesluzi ako ochrana pred rozbitim displaya pri pade, ani nikdy na to nesluzila. Chrani iba pred skrabancami. Ked telefon dobre padne na hranu, tak rozchnapes aj temper, aj display.

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.