Zvazujem kupu Maca, niekolko otazok

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Zvazujem kupu Maca, niekolko otazok

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54700
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Od citatela Mata som dostal tento email a odkazem ho sem na forum. Prosim o pomoc s odpovedami na jeho otazky :)

    “pekny den, uvazujem nad kupou MacBook a bude to moj prvy Mac. tak som sa pozeral po inernete a nasiel Tvoj blog… Uz som cital xy clankov o tom aky je Mac super. No,ako je to naozaj? Funguje ozaj 100%,nemusim sa obavat padu system a pod.?
    Tiez mi nejde do hlavy to zatvaranie aplikacii,cervenym tlacidlom ho len odsuniem,ale nezavriem celkovo,tiez Dashboard, kazda “informacia” je ako samostatny celok? A ako je to s tou slavnou Apple myskou? Citam uz 2 dni veci o Apple a mam z toho zmatok,bol by som rad,ak by si mi pomohol.
    Verim,ze nebude problem prejst od Windosu k Macu.
    …”

    #108246
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Hm a Mato bude o tom vediet, ze mu niekto odpoveda na fore ? :)

    #108251
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Ano ;)

    #108252
    crumar
    Účastník (Participant)

    1. nic nie je dokonale a to plati aj v pripade pocitacov Apple a Mac OS X
    2. padov systemu sa nemusis bat, je to zriedkavy jav, vacsinou ked nieco spadne, tak je to aplikacia
    3. na zatvaranie aplikacii a pracu s oknami sa da rychlo zvyknut
    4. aplikacie su riesene v samostatnych oknach a nie v jednom, ako je to vo Win.
    5. absolutne oslobodenie od virusov a podobneho bordelu!!!
    6. s tou slavnou Apple myskou sa dalo a aj stale da robit, nic Ti nebrani v tom, aby si si kupil lubovolnu USB mys
    7. Dashboard je sikovna pomocka, ktoru mozes, no nemusis pouzivat
    8. rychla praca s oknami (Expose)
    9. never vsetkemu co sa pise, hlavne ked to pisu Apple skeptici a ludia, co videli Mac len na obrazku
    10. v dnesnej dobe uz prechod z Win na OS X problem nie je, ak by predsa, je tu moznost nainstalovat Win
    11. uvazujes spravne, vyhladaj nejaku predajnu s Apple pocitacmi a osahaj si Mac OS X osobne
    12. …

    #108258
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Ono este doplmim v MacOSX som si velmi rychlo zvykol na klavesove skraty cize ked chces zavriet okno stlacis jablko+W ked chces vypnut program uplne jablko+Q a je ich este vela jablko+N nove okno v Safari pouzivam jedno okno a Tab cize jablko+T a tym padom sa ti zefektivni a hlavne zrychli praca. Apple myska je uplne v pohode neviem co to je za mytus s tu mysu ale je to normalna 4 tlacitkova laserova mys s 360 stupnovim skrolom!!!

    #108259
    mackie
    Účastník (Participant)

    Pred dovma mesiacmi som sa prepol z WIN na MAC a vobec nelutujem. Predtym asi rok som zacal studovat vsetko okolo toho. Lutujem, ze som sa neprepol skor. K WIN ma uz neviazu ziadne citove a ani hardwarove vazby. Je to nieco uplne nove a hlavne super beziace a jednoduche.

    #108260
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Apple Mighty Mouse nie je dobra pre takych ludi, ktorym sa potia ruky, tak ako mne .. ja som koli tomu vymenil 3x mysku, pretoze sa mi zasrala gulicka a normalne sa ta mys rozobrat neda (teraz to uz robia tak, ze im to prinesies do obchodu a vycistia ti ju oni, ale to ma akoze fakt nebavilo chodit tam kazdy mesiac na vycistienie). Preto som si kupil radsje Logitech mys a som spokojnejsi.

    #108262
    edkis
    Účastník (Participant)

    Takisto som asi pred mesiacom aj nieco si kupil macbook a som nadmieru spokojny s OSX. No a mysku som pouzival bezdratovu laserovu ale vadilo mi ze som ju musel stale vlacit so sebou a tak teraz pouzivam len touchpad a vobe mi mys nechyba

    #108263
    ant2
    Účastník (Participant)

    Ja si myslim, ze spokojni su hlavne ti, ktori maju nejaku konkretnu poziadavku na pocitac a tu splna len nejaky mac. V mojom pripade som pozadoval cim tichsi laptop a pred dvomi rokmi som skoncil pri iBooku G4 a nelutujem. Na druhej strane poznam ludi, ktori si Mac kupili len tak nahodne a mam pocit, ze niekedy mierne lutuju. Je pravda, ze prechod z Win na Mac uz nie je taky zlozity, ale stale je to zo zaciatku mierna otrava. Musis zmenit rozne postupy atd atd. Nehovoriac o tom, ze napriklad streamovanie videa (vo Windowsovom formate, ktory je popularny na Slovensku) nie je na Macu prechadzka ruzovou zahradou a urcite je vela podobnych drobnosti. Ide to, ale… s obmedzeniami. Cize musis vediet, ci ti to za to stoji… Teraz je vyhoda v tom, ze pustis aj ten Windows.. cize ak by si bol zufaly, staci kliknut. Vela stastia pri rozhodovani!

    #108268
    mimoo
    Účastník (Participant)

    Ja som preskočil pred týždňom, veľa som o novom MAC počul a čítal. Používal som PowerBook v 1995, ešte s monochromatickým displejom a s externou FDD. Na PC vtedy frčal MS WIN 3.1, ktorý ešte nepoznal kôš a na inštalovanie tlačiarne trebalo vysokú školu. Soft som kupoval niekde v Nitre. Lenže ja som z východu, v tej dobe žiaden net, hry taktiež nič, mal som len 15rokov a každy začinal kupovať PC a o jablčku nevedeli nič ani predajcovia PC. Akurát sa im páčil ten zvláštny OS plne graficky a jednoduchý, a veľmi sa čudovali že nechce načítať diskety so softom s Win. Jediný časopis, kde sa dalo niečo dočítať bol myslím PC World a v ňom príloha o Apple. Takže aj som bol nútený kúpiť PC a použival som ho až do teraz. Známy mi kúpil v Amerike MacBook Intel Core Duo 2.16 GHZ, za super cenu, 1050 Eur aj s poštovným.A dnes ako skúsený používateľ WIN začínam od znova. Je to ale super ide mi to … pomaly. S PC mi chýbajú akurát nejaké utility ako napr. soft na odblok. telefónov a podobne. Trošku problém bolo rozchodiť net, používam HSPDA modem ale už to beží.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.