Zdielanie internetu cez Bluetooth

Domov Diskusné Fóra Tipy, triky, modding v Mac OS X Zdielanie internetu cez Bluetooth

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Príspevky
  • #56938
    Daggy
    Účastník (Participant)

    Mam pripojenie cez WiFi, cize zdielat wifi sa neda. Ak je pripojeny Ethernet kabel, tak zdielat wifi sa da.
    Chcel by som zdielat internet pre moje PDA s Windows mobile. Alternativa mi ostava bluetooth. Viete o nejakom triku, resp. navode, ako zdielat internet z wifi prostrednictvom bluetooth pre PDA???
    Ak je taky navod, tak by sa hodil aj ako clanok na Macblog. Mozno by to bolo uzitocne a prinosne :-) Hmm?

    #121887
    pjotor
    Účastník (Participant)

    Ja som toto uspesne vyriesil.

    Takze zacnes jednoducho downloadnes zo stranky http://www.taniwha.org.uk/ scripty pre windows mobile, treba sa trosku pozerat (nedavam priamo linku na subor lebo na tej stranke su velm uzitocne tipy a autor si zasluzi uznanie navstevou a ako som spravil ja tak aj poslanim $ cez pay pal)

    rozbalis subory a presunies do /Library/Modem Scripts mozes aj do /Users//Library/Modem Scripts mne to ale nefunguje na 10.4

    tym padom si nateraz skoncil s nastavovanim v Macku.

    V telefone nastavis gprs nastavenie pre svojho operatora napriklad t-mobile

    zoberies telefon (postup pre WM5 a WM6) a ides Settings > Connections > Bluetoth tam das zapnut aj viditelnost

    potom v zalozke devices das new partnership > potom telefon sparujes s mackom. NA poslednej obrazovke by ti mal ukazat v mojom pripade Use this device as headset for this computer to bude zaskrtnute a druhe Use this device internet connection to tiez zaskrtnut … (napriklad niektore neoficialne WM5/6 ale aj oficialne Dial up networking sluzbu nepodporuju ja som presiel asi 20 firmwarov a akurat oficialne funguju super)

    teraz ked mas sparovany WM foun ides do System Setting > Network a vytvoris si tam novy profil napriklad “mobil GPRS”

    pouzijes lokaciu a ides do nastavenia bluetoth. Tam klikni na zalozku devices a vyber WM foun klik na tlacitko configure. Chvilku bude rozmyslat a hladat sluzby. Mal by si tam mat jeden port nejako ze serial port alebo DUN alebo dial up networking. Ak nie skus ho pridat kliknutim na “+” ked je tak zmen format na modem vacsinou byva RS232 a zaskrtni require paring for security a show in network preferencies tuk na ok a tym mas vyhrane.

    teraz donutit Windows aby ti zavolal tvoje nastavenie GPRS. otvor znova network settings, mal by ti hodit hlasku ze novy modem je pripojeny to je skvele. Tak vyberies ten modem v port konfiguratore a zacnes ho nastavovat. V ISP name musis napisat nazov nastavenia v svojom telefone (t-mobile gprs alebo hocico co mas v settings > Connections)
    telefonne cislo je *99# tradicne gprs cislo. Specificke pre T-mobile neviem ci nie pre O2 a Orange je ze klik na ppp options a tcp header compresion treba vypnut. Teraz sa prepni na zolozku modem a tam vyber modem script co sa ti najviac hodi toto je uz cisto na skusani treba prekopat vsetky nastavenia pouzivam Windows mobile script na mojom Mio A701 a na HTC Touch pouzivam Windows mobile slow.

    Teraz je to hotovo a mozes to cez internet connect vytocit a malo by to fungovat.

    P.S. obrazky pridam neskor teraz som z prace a windowsu

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.