Zaslanie iPhone X z USA

Domov Diskusné Fóra Ostatné Zaslanie iPhone X z USA

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #518198
    mork4
    Účastník (Participant)

    Ahojte, mam znameho v USA ktory by mi tam teoreticky vedel kupit a poslat na slovensko iPhone 10. Neviete ako to funguje na poste respektive colnici ? Plati sa nejake CLO respektive DPH ? Neda sa to poslat oznacene ako GIFT a obist rozne poplatky ? Ma s tym niekto skusenost? Dakujem.
    Riesim to preto lebo mi pride chore platit za 64Gb verziu na slovensku o viac ako 300 Eurokorun viac.

    #518200
    PatkoD
    Účastník (Participant)

    Takže 300€ ? Po prvé 999USD nieje konečná cena kedže musíš pripočítať ešte často lokálnu daň (podľa toho kde by to kupoval), recyklačný poplatok…. Potom cena poštovného a potom daň a CLO na SK. Daň je 20% pri hodnote tovaru nad 22€ a clo sa vymeriava nad 150€. Takže ťa to môže vyjsť ešte nakoniec drahšie ako u nás kedže 999 USD je teraz nejakých 870€ čiže aj keby ťa to zázrakom stálo 999USD colný dlh by bol niečo okolo 180€ čo už máš 1050€ plus poštovné, len ročná záruka atd atd….to platí pri posielani klasickým spôsobom neviem ako to je pri službách ako FedEx a pod…. U nás je tá cena 1149€ a ak trafíš na nejakú akciu náhodou v m-zone alebo iSTores tak dokážeš ešte niečo ušetriť (pred pol rokom som takto ušetril 250€ na MBP 15).

    P.S.: teraz som si to overoval že sa preclievajú aj zasielky cez DHL/FedEx/UPS/TNT

    #518202
    dfx
    Účastník (Participant)

    Minimalne 20% dph prirataju. Teraz sa uz tomu neda vyhnut. Maximalne tak zahodit krabicu a tvarit sa, ze si ho kupil v EU. Tiez je tam problem s roznymi verziami. Neviem, ktory operator ma rovnaku verziu ako je v EU. A momentalne v USA nie je na predaj ako volny, iba viazany na operatora. Kedysi ich Apple blokoval a po niekolkych mesiacoch odblokoval.

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.