Zálohovanie chránených DVD

Domov Diskusné Fóra Tipy, triky, modding v Mac OS X Zálohovanie chránených DVD

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #100369
    mario07
    Účastník (Participant)

    Na OSX Snow Leopard som bol zvyknutý iba skopírovať celý Video_TS folder z DVD na harddisk, ale po upgrade na OSX Maverick už sa chranené DVD takto zálohovať nedajú. Je nejaký spôsobh ako skopirovať Video_TS folder chraneného DVD aj na Mavericku?

    #383863
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Handbrake a prekodovat do H.264. Kedze Handbrake samotny nezvlada desifrovat ochranu DVD, budes potrebovat doinstalovat libdvdcss

    Tu je cely navod:

    http://lifehacker.com/5809765/how-to-rip-a-dvd-to-your-computer

    #384305
    mario07
    Účastník (Participant)

    Dakujem za tvoju snahu ale ja nechcem nic kodovat… Mam software na ripovanie, ale ja chcem iba jednoducho skopirovat video_ts folder nic viac nic menej… skopirovanie 8 giga dat trva cca. 20 minut ripovanie do HD kvality trva cca 10x dlhsie… nevidim dovod zabijat cas tymto. naozaj nie…

    #384318
    iwans
    Účastník (Participant)

    Mám dobrú skúsenosť s Mac DVDRipper Pro (www.macdvdripperpro.com). Robi asi viac nez pozadujes a stoji 25$, ale je pravidelne updatovany. Bol niekolkokrat v roznych zvyhodnenych balikoch, mozno sa najde niekto, kto ma licenciu a nepotrebuje… Ripuje DVDcka do formatu .dvdmedia, co je len zabaleny video_TS folder alebo do ISO.

    Nepomylit si s podobne nazvanym bordelom s X v nazve (MacX DVD…).

    #384341
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    Mario, DVD urcite do HD kvality kodovat nebudes, pretoze DVD ma len obycajne SD rozlisenie. Kazda slusnejsia masina s novsim procakom typu Core i5 da minimalne 60-100 FPS pri enkodovani, tzn. pri 25 snimkoch/s (PAL) bude video enkodovane 3-5x rychlejsie nez je jeho dlzka.
    Tudiz bezny film o dlzke cca 90 minut das do H.264 za cas okolo 30 minut.
    Co si myslim, ze pri uspore miesta a moznosti prehravat takyto film priamo na AppleTv ci lubovolnom iOS zariadeni stoji.

    Kazdopadne neviem, ci sa vobec oplati s takymito vecami v dnesnej dobe srat, ked za 20 minut na slusnej linke sosnes video v HD kvalite.
    Dvd su pre mna osobne tie smiesne kotuciky, ktore uz ani neviem sko vyzeraju. Doma ani nikde inde nemam ziadnu DVD mechaniku a co pozeram, dost ludi je na tom podobne.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.