WWDC 2017 – všetko sem

Domov Diskusné Fóra Ostatné WWDC 2017 – všetko sem

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Príspevky
  • #510981
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Zdravím, kedysi som pravidelne zakladal témy na eventy, a potom keď MacBlog tak trochu padol na kolená, som prestal, ale napadlo mi, že s tým začnem znovu, aj keď záujem je značne nižší a klesá.

     

    2017 Apple Worldwide Developers Conference

    Dates: Jun 5, 2017 – Jun 9, 2017
    Location: San Jose Convention Center, San Jose, California, United States

    Čo sa očakáva:

    MacBook Pro – tu ja osobne čakám zrazenie cien, zjavne sa nepredávajú tak, ako by mohli, tak fingers crossed aspoň 3 stovky dole :)
    -Refreshed MacBook Pro devices will not include any design changes, but are expected to feature faster, more efficient Kaby Lake chips, introducing processing improvements. New GPUs and other internal spec bumps could also be included in the refresh.

    12-inch MacBook

    -More powerful Kaby Lake processors, 16GB of RAM tier

    MacBook Air (Bloomberg noted earlier this month that Apple is “considering” updating the MacBook Pro to a newer processor as sales of the machine remain “surprisingly strong.” It’s unclear as to what sort of processor change the MacBook Air might see, or if any other upgrades such as USB-C or a new display might be included.)

    -If Apple does go ahead with a refresh, a new machine could use Skylake or Kaby Lake processors, making it viable for several years to come.

    iPady:
    NEW –> 10.5-inch iPad Pro
    12.9-inch iPad Pro 2
    iPad miniwill it stay or will it go? myslím, že osud Mini sa doziveme na prezentácií.

    iOS 11

    We’ve heard little about iOS 11 ahead of its debut, so many of the features in the newest version of iOS will come as a surprise. iOS 11 is expected to feature a redesigned interface, with the first major system-wide design changes since iOS 7, but what it will look like is up in the air.

    macOS 10.13

    With iOS 11 expected to see some design changes, it’s reasonable to expect some of the same tweaks to be introduced in the next version of macOS, maintaining shared design elements across the two operating systems.

    watchOS 4

    Any significant design changes planned for iOS 11 could also bring similar tweaks to watchOS 4, and if there are Siri updates in the works, we can expect expanded Siri functionality in the new version of watchOS as well as in iOS 11.

    tvOS 11

    If we know little about iOS 11, macOS 10.13, and watchOS 4, we know even less about the next-generation version of tvOS. There have been no rumors or hints giving us an idea of what to expect, and many tvOS features are still in their infancy.

    -zlešpenie map, možno indoor mapy

    -zlepšenie Siri

    -Apple Pencil 2 ???

    -Siri Speaker (Apple has been quietly working on a Siri speaker to compete with the Amazon Echo and the Google Home, and the device, which is already in production, could be unveiled at the Worldwide Developers Conference.)

    What’s Not Expected:Many of Apple’s desktop Macs, including the iMac and the Mac mini, are in need of updates, but we’ve heard no rumors suggesting a refresh is imminent. Apple executives have said new iMacs, including high-end pro-level models, are in the works, but it’s not clear when those machines will launch.

    LIVE STREAM

    https://www.apple.com/apple-events/june-2017/

    Watch the keynote live 6/5 at 10 a.m. PDT.  = 19:00 CET

    …osobne som najviac zvedavý, na zmeny iOS 11, keďže sme nevideli žiadne leaky, držali to celkom dobre v tajnosti, vraj sa majú meniť UI prvku od iOS 7, tak na to som zvedavý a ešte hlavne cenu a zmeny nových MBP. ostatné hádam poteší, resp. aspoň nesklame :D

    iPhony v septembri, Mac Pro buduci rok.

    ~zdroje (9to5mac, macrumors, arstechnica, apple)

    #510994
    dfx
    Účastník (Participant)

    Obavam sa, ze to znova bude destruizmus toto :-(

    Keby urobili ten stary 15″ mbp z roku 2015 s roznymi portami a novym procesorm s 32GB RAM, bolo by najlepsie.

    MBA nech zrusia. Bez poriadneho displeya nema vyznam. Iba robi hanbu Applu. 13″ mbp bez touchbaru ho nahradi.

    12″ mb by mohol zlacniet.

    Ak nebudu nove iMacy 5K, tak to bude strateny vecer pre mna. Cakat, ze by mali nove Ryzen procesory je ako cakat na zazrak :-(

    Mac mini nech vyhodia ak ho nechcu updatovat. Dalsia hanba Applu.
    Mac Pro je dalsia hanba Applu. Mozno o rok bude novy.

    Apple TV by mohla mat 4K vystup.

    Obavam sa, ze Tim pride s novymi zdrazenymi iPadmi Pro a bude nas presviedcat, ze jemu na jeho pracu iPad staci.

    iOS dostane dark mode a nove emoji. macOS tiez.

    Som zvedavy, ci Apple Watch dostane to zariadenie na meranie cukru v krvi. Jedina vec, ktora ma z AW zaujima.

    #510997
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Tie drahé iPady sú strašná kokotina, ja som mame kúpil asi posledný kus iPad Air 2 (cellular) z Eurovei pred cca mesiacom, lebo bola super cena, a výkonom aj funkciami to úplne postačuje na to, čo obyčajný človek chce robiť. Ale tie ceny na iPady Pro sú blbosť, niet divu, že sa im potom nepredávajú tak ako by chceli????

    Ako hovoríš ten Air ak nahradí MBP, tak hádam pôjdu s cenou dole, lebo tam ide hlavne o cenovú dostupnosť Airu. Keďže sa dá kúpiť pod 1000€.

    #510998
    dfx
    Účastník (Participant)

    Ja som rad, ze sa tie iPady Pro nepredavaju ako by chceli. Su extremne predrazene a nech si Tim hovori, co chce, tak na profesionalne pouzivanie ten iPad Pro nie je.

    No neocakavam, ze cena mbp pojde dole. Skor pojde dole cena 12″ mb na uroven 1200 USD za zakladny model bez dane a mba skonci.

    #511109
    JFK.
    Účastník (Participant)

    komenty o sklamaní prichádzajú za 3…2….1…

    #511116
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    WWDC z poslednych rokov mi pripada ako konferencia sekty pozitivne naladenych ludi.
    Ludi ktori sa tesia z banalit a nezaujimavych malickosti, novych emoticons alebo drag&drop ktore tu mohli byt uz davno. Nikto z tej firmy nie je schopny zobrat veci za pacesy a urobit nejaky razantny krok.
    Asi nikto necita popularne fora co by si zakaznici priali napriklad v novom iOS, proste ignoracia na entu.
    Jedine pozitivum je zlacnenie predrazenych MBPro u ktorych zistili ze maju mizerne predaje a repro HomePod ktory si urcite svojich zakaznikov najde, inak slaba bieda tak ako vzdy v poslednych rokoch…Dufam ze iphonu 8 udelia touch na zadnu stenu a tym padom zabiju posledny produkt ktory im este nejake tie chcechtaky zarobi.

    Inak na homescreene orezaneho iphonu pri prezentacii bol stary indikator cellular siete z iOS6, krok vpred :-))

    #511130
    RioM
    Účastník (Participant)

    Tie nove najlacnejsie iMacy maju v zakladnej vybave iba 8GB a klasicky HD (5400 rpm). Neviem ci to staci. Som zvedavy na nejake testy.

    MacMini asi uz viac nebude :(

    #511144
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Mac mini vacsinou upgradovali v tichosti na pozadi mimo WWDC. Tak snad neurobia dalsiu hlupost a nezrusia ho.

    #511170
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Eraser, ten signal vľavo hore sa zmenil asi aby ušetrili miesto v lište, ktorá vie byť občas pekne plná, navyše ak má mať iPhone 8 vstrede výrez na kameru a sluchadlo, tak je to pomerne logický krok a mohol by trošku potvrdzovať tie koncepty/leaky.

    guličky sú Ive-ov nápad, nedávali by to preč ak by to nebolo z nutnosti prípravy na iPhone 8. (Môj názor)

    inak ten iOS 11 na iPad celkom slušný update, na iPhone slabší, ale možno to nie je “Final”, a nejaké nové veci prídu s 11.1 v jeseni, spolu s iPhone 8.

    -nové mapy vyzerajú dobre, hlavne navigácia, aj keď väčšina (aj ja) používame asi navigáciu priamo v aute, ktoré nemá CarPlay ????

    macOS  High Sierra, v podstatne len to rýchle Safari a APFS plná funkčnosť, to zrýchlenie bude badateľné aj na novších aj starších strojoch.

     

    #511180
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    @JFK
    Moze byt, indikator hore-dole nech je akykolvek. Hlavne nech nedaju touch ID na zadnu stranu lebo IP7 je posledne co som od nich kupil.
    Neviem si predstavit odblokovanie v drziaku v mriezke auta alebo na stole. A normalne nie som si uz isty ci takuto fatalnu koninu nezavedu.
    – Carplay. Uplnou rozpravkou by bolo zrkadlenie napr. WAZE na display radia ale to chapem ze NIKDY nepovolia uz len koli ich mapam.

    #511196
    JFK.
    Účastník (Participant)

    úplne súhlasím, ak bude touch ID na zadnej strane, tak je koniec :D

    vraj sa im podarilo to aplikovať pod displej, ale “yield-rates” boli príliš malé vo fabrike, tak MOŽNO zvolili úspornejšie a výrobne rýchlejšie riešenie, to touch ID na zadnú stranu…, tento fakt sa buď dozvieme v lete z neskorších leakov, alebo to bude posledné prekvapko :D

    btw, píšeme si tu až dvaja + dfx, toto fórum je fakt mŕtve, škoda snahy o nejaké príspevky

    #511236
    majdy
    Účastník (Participant)

    Sem tam sem zablúdim aj ja; schválne som sa prišiel pozrieť, či sa tu po WWDC dnes bude diskutovať, takže, dámy a páni, s vaším dovolením sa do tejto vášnivej diskusie zapojím:

     

    Mne sa dnešný keynote páčil, síce to bolo také “nudnejšie”, ale uvedomil som si, že je to vlastne dobre, buď chystajú niečo veľké na koniec roka alebo sa zamerali na stabilitu a optimalizovanie.

    Minulý rok, toho bolo príliš, nálepky a ďalšie blbosti v imessages, zmeny a zmeny, ktoré spravili napríklad CC ťažko použiteľné atď. Tento rok mi vlastne skoro vôbec nič nevadí, skôr naopak. macOS dostane nový systém (APFS), ktorý zrýchli prácu a používanie Macu, systém bude vďaka tomu ešte stabilnejší a uhladenejší. Zmeny v Safari som čakal, aj v Mail appke, (hlavne tie v Safari sú perfektné), čo som ale nečakal, je že neredizajnujú iTunes appku, čo je pre mňa prvé sklamanie. iTunes potrebuje redizajn ako soľ, každopádne verím, že tiež prejde “rekonštrukciou” a v novom macOS bude plne funkčné. Druhá vec, ktorá mi vadí, je ten spodný bar s nálepkami v imessages (akože wtf?!)…

    Ale inak pekné, veľmi pekné, iMacy sú perfektné, iMac Pro u mňa práve zabil všetky myšlienky na kúpu Mac Pro (aspoň kým nepredstavia nový Mac Pro), iPady dostanú perfektný dizajn v iOS 11 a reproduktor, ktorého meno si neviem takto pozde vybaviť sa mi nepáči, no zároveň páči — vypadá totiž trošku ako niečo od B&O… takže tento Siri speaker si možno raz kúpim ak bude na tom (čo sa zvuku týka) podobne ako Beolit.

    Mimochodom, nemyslím si, že iPhone 8 bude mať výrezy v displeji ako na konceptoch, ale je zaujímavé, že sa rozhodli ukazovateľ signálu zmeniť.

    #511244
    dfx
    Účastník (Participant)

    Z mojho pohladu ceny mierne klesli, resp. nie su az take predrazene mbp a iMacy a iPady Pro.

    Macbook ma stale iba USB-C 3.0 bez thunderboltu, takze prenosova rychlost je iba 5Gb/s. Aspon sa da zaplatit za 16GB RAM.

    MBP bez touchbaru aspon mierne zlacnel. IMHO by to mal byt nastupca 13″ MBA.

    MBA ostal hanbou Applu ako bol. Ten display je katastrofa.

    Mac mini ostal hanbou Applu.

    Mac Pro ostal hanbou Applu.

    Vsimli ste si, ze upgradovane macbook, mbp bez touchbaru a 13″ mbp s touchbarom na 16GB RAM a 512GB disk stoja rovnako 1899EUR?

    Nove iMacy maju iba dva Thunderbolt 3 konektory. 15″ MBP s touchbarom ma 4 Thunderbolt 3 porty. Takze vo vysledku k iMacu 5K sa da pripojit iba jeden 5K display. K 15″ MBP az dva. Zaroven 15″ MBP ma konektivitu 4 x 40Gb/s, spolu 160Gb/s. Novy iMac 5K 2 x 40Gb/s a k tomu cez styri USB 3.0 konektory 4 x 4.8Gb/s. Spolu je to menej ako 100Gb/s. To uz radsej mohli zrusit tie USB 3.0 a dat aspon 4 Thunderbolt 3 porty. A nech si pouzivatel riesi USB 3.0 cez huby do USB-C. Akoby Apple nebol presvedceny o prechode na USB-C 3.1 ( Thunderbolt 3 ).

    Ked som si preratal cenu za iMac 5K, aky chcem, tak je to vyse 3000 eur :-(

    iMac Pro vyzera dobre v space grey farbe, ale cena ho zabije. AMD uz teraz na leto chysta 16 jadrovy Ryzen. Apple mal radsej pouzit Ryzeny, ktore menej hreju a v profesionalnych aplikaciach maju lepsi vykon na jadro ako Xeony.

    Tim stale nepochopil, ze profesionali chcu rozsirovatelny tower a k nemu dobry display a nie vsetko v jednom, kde si ani RAM nepridaju :-(

    High Sierra sa mi paci, hlavne ten novy filesystem.

    iOS 11 tiez vyzera dobre na iPade Pro. Ceny su teraz vyhodnejsie, ale nie som cielovka, tak nekupujem.

    Ten reprak vyzera dobre, ale nie som cielovka.

    Siri sa zlepsuje.

    Skoda, ze malo hovorili o Metal 2, AR a VR.

    #511256
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    MBP nezlacnel. Dali mu mensie SSD :-))

    #511258
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Akurát pozerám, tie Macy vôbec nezlacneli…

    S TouchBarom základná cena 2000€ nič moc teda :D

    LOOOOL

    we got fooled. ???? Tak nič, zase minimálne rok nekupujem ✌????

    #511287
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Akurat kukam nejake to video z iOS11 a oni normalne odstranili tu tupu animaciu po odomnknuti, musel som si oci pretiet a pustit si to znovu :-)))).
    Takisto pridali aj customizing control centra takze konecne to vyzera na iOS pre ktoryt nebudem hladat JB, no huraa :-)

    #511289
    dfx
    Účastník (Participant)

    No mbp nezlacnel, ale na cenu modelu z roku 2015 klesol novy z roku 2017 s novym procesorom a dvomi thundertbold 3 portmi. Sice ma mizerny 128GB disk, ale aspon je novy za cenu stareho. S rovnako mizernymi parametrami ako mal ten z roku 2015.

    Takze akykolvek macbook s 16GB RAM a 512GB diskom stoji 2249 eur a nie 1899 eur. Tych 1899 je v USD bez dane :-(

    Ale dost ma pletie to, ze raz pozeram americky cennik v USD a inokedy nemecky cennik v eurach.

    #511303
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Keď už sa kupuje nová mašina tak chcem ten TouchBar nech mám aspoň dobrý pocit ???????? a so 128 sa nedá žiť, toľko mám na iPhone, 256 disk je minimum, takže 2000€ ????…shit, môj terajší MBP Retina s 256 diskom z roku 2014 som kúpil za 1370€ ????

    #511426
    iTuxx
    Moderátor

    ja som sa musel smiat jak na tych sprostych hodinkach pridali 3 watchfejsy a iskriaci kruzok na oslavu achievementu a nazvali to watchOS 4 :-D

    a ten novy iMac za 5 litrov v zaklade… to uz je fakt sila.

    Ja si neplanujem ziadny z tych produktov kupit, lebo neprinesu za tie peniaze tolko uzitku, aby sa mi oplatilo vymenit starsie, ale ten reprak sa mi paci a asi si ho aj kupim… pokial sa bude dat hudba ovladat s iPhonom alebo tak a nie len slovami.

    a tych iPadov seru von jeden za druhym, uz ani diva svina nevie, ake su. Kto to aj vobec kupuje, navyse za tie ceny…

    #511447
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Z tých watchfaceov som sa tiež smial, a typek čo to prezentoval sa podľa mna tiež cítil trochu trápne lebo aj publikum bolo ticho????

    Jj a to, že reselleri majú v ponuke aj staré modely iPadov, je to skutočne peklo…iPad, iPad Air 2, iPad Mini, iPad Pro stará gén 9,7″, 12,9″, iPad Pro nový 9,7″, 10.5″, 12,9″ ???????? a ktomu každý po 4 farby a 3 veľkosti a LTE alebo len wifi ????????

    ináč tie Macbooky ceny no riadna blbosť, však pozrite sa na MZone do eshopu :D je tam asi 30 MacBookov Pro na vyber ????

    A nechápem, prečo za v každej základnej konfigurácii 13″ je 8 GB ram, to čo je zase…

    2000€ a nedajú tam 16 GB, ty vole no ja som odpadol ????

    MacBook Air je teraz za 900€, ten sa na SVK jediný bude predávať jak vínko kým budú zásoby ????✌????… haha

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.