Vzdialeny pristup

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Vzdialeny pristup

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #67981
    Peko00001
    Účastník (Participant)

    Zdravim vsetkych. Potreboval by som poradit nejaky spolahlivy soft ktorym by som mohol ovladat s mojho Macbooku pro (SL) na dialku – cez internet moje domace PC na ktorom je win vista. To znamena aby som sa cez internet vedel do neho dostat a pracovat na nom. Dolezita je pre mna bezpecnost. napr. pri zadavani hesiel a podobne.
    Idealne keby bol soft v slovencine, cestine a hlavne jednoduchy na ovladanie.

    Dakujem

    #198270
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Odporucam pouzit program LogMeIn najdes na http://www.logmein.com budes ho mat pristupny z netu cez prehliadac. Spojenie je sifrovane a rovnako mozes pouzit aj verziu pre mac. Cize budes mat pristup k obom a odkialkovek.

    #198271
    Anonymný
    Neaktívny

    “Dolezita je pre mna bezpecnost.” ne neni… M$ bys nikdy nevystavil do netu, kdyby byla…
    abych jen nekritizoval, ale pomohl:
    nainstaluj si OpenVPN a udelej VPN tunel, v nem pouzij cokoli co chces (vnc,rdesktop,NX,sambu,atd…), bezpecnost komunikace zajisti OpenVPN.

    #198273
    monicqa
    Účastník (Participant)

    a co free TeamViewer?

    #198280
    raul
    Moderátor

    spravne, odporucam TeamViewer

    #198298
    babo
    Účastník (Participant)

    jednoznačne team viewer. omnho ľahšie na konfiguaraciu ako VPN. samozrejme počítač ani jedn nemusí by priamo na internete. obidva počítače že http port urobia conmect na teamviewer server a tém medzi nimi sifrovany tunel. jednuduche, bezpečné, rýchle.

    #198316
    Anonymný
    Neaktívny

    http je bezpecne?

    #198319
    Guess
    Účastník (Participant)

    trosku sa sekol, bezi to cez https/SSL
    a tiez odporucam TeamViewer, pouzivam ho uz velmi dlho a max spokojnost.
    a co je super vec ak mas iPhone (there is app for that :) )

    #198339
    Sali
    Účastník (Participant)

    k tomu teamviewer-ovi … skusal som sa pripojit z macbooku na pc s vistou a z iphonu na macbook, je notmalne, ze su tam farby ako keby 256 farieb? napr. som skusil otvorit fotku a tak .. abo sa tam ma este nieco nastavovat a vyladovat? dakujem :)

    #198341
    babo
    Účastník (Participant)

    no nesekol. porty a protokol má práve zaujimali a na stránke teamviewer som sa docital, že to funguje cez port 80 alebo alternatívne môže cez nejaký 5930.

    sali: dá sa donastavit aká má byt kvalita prenesenych kompriovanych bitmap. žiaľ vnc obecne je zlý spôsob vzdialeneho pripojenia ja plochu. ak zapnes plne detaily, moze byt práca pomala a otravna dokonca aj na lokalnej sieti.
    čiže vnc je obecne slabota. ale tamviewer je jeho implementacia, že viac sa z vnc snáď vytrieskat ani nedá. je fakt ideálny práve na to, že si z prace niečo môžeš pozrieť doma na kompe, alebo pomôcť kamaratovi kľudne aj na druhom konci Európy.
    bezpečnosť by mala byt ok. jedine nebezpečie je či dovverovat samotným ľudom v teamviewer :) :). vesdeli by určite prestávit vybrané spojenie tak, aby zalogovali celu komunikáciu nezasifrovanu… :)

    #198367
    Jozef Remen
    Účastník (Participant)

    ak sa chces pripajat vylucne na to PC, tak je MS Remote Desktop (RDP) vazne daleko lepsie riesenie nez VNC. Ano, idealne je nakonfigurovat si VPN spojenie, ale potom to stoji za to. Mozes Windows ovladat velmmi pohodlne aj cez EDGE spojenie, co pri VNC je kapanek mimo :)

    #198374
    Peko00001
    Účastník (Participant)

    Dakujem pekne vsetkym za odpovede
    Pravdepodobne vyskusam ten team viewer, pretoze chcem ovladat aj ine PC nie len to doma a vyzera to tak ze cez team wiever to ide rychlo a jednoducho. Ak ma este niekto nejake postrehy, alebo skusenosti tak prosim nevahajte pridat.

    :-))

    tak skusal som ten team viewer a je dobry, ale da sa prosim vas pripojit nejakym spôsobom aj ked pri PC nikto nesedi a PC je vypnute?

    #525300
    Ivan717
    Účastník (Participant)

    pokial pouzivam na pc s win8 pristup na firemny server a pripajam sa k nemu cez vzdialenu plochu, aky program je potrebne aby som si stiahol do pc?

     

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.