Vseobecne ohladne Mac OS X

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Vseobecne ohladne Mac OS X

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55277
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Mam par otazok, mozno primitivnych, davno uz niekde zodpovedanych (ak ano, staci prosim link), no spytam sa:

    1.Ma Mac OS X vlastne nejaku registry? Nemam ist niekam, ako vo win add/remove programs, ak chcem odstranit aplikaciu? A kam mam teda vlastne ist, ak chcem kompletne odstranit aplikaciu. Napriklad v macbooku z original instalacie mac os x mam trial iWork 06 a chcem to kompletne odstranit, co spravit?

    2. Ak sa stane, ze dam nejaky cierny soft do mac os x, je to nejako cez internet kontrolovane a ci mozem normalne updatovat ten program?

    3. Ktora znacka hdd je najlepsia/najkvalitnejsia pre macbook (kedze mac je o kvalite, tak nech tam nedavam nieco nespolahlive) ?

    4. Je velmi citit 2MB a 4MB cache?

    5. Ked zatvorim macbook bez vypnutia da sa do sleepu, alebo len do akehosi usporneho rezimu?

    6. S cim cistite macbook od chytancov, mazancov?

    7. Co je bezpecnejsie, safari, alebo mozilla na Mac OS X?

    8. Je lepsie pouzivat rozdeleny disk (napriklad jeden necham cisto pre OS X a ostatne pre pracu, media), alebo to radsej ponechat vsetko v jednom?

    9. Sledoval som nabijanie baterie a zastavilo sa pri 99%, po odpojeni sa to hodilo na 100%. Mam to tak chapat, ze nabijanie je regulovane a zabranuje znizovaniu zivotnosti baterie v booku tym, ze to nedovoli nabit na maximum, aby sa neznizila zivotnost baterie? Takze to mozem mat kludne doma stale pripojene v prude?

    Pardon, ze som Vas obklopil mozno banalnymi otazkami, no zacinam a som velmi zvedavy :)

    #110670
    edkis
    Účastník (Participant)

    1. nie OSX nema registre a ak chces odstranit aplikaciu aj so vsetkymi zavislostami pouzi AppZap alebo iny
    2. nie nie je kontrolovane update je mozny prinajhorsom s novym serial number
    3. podla mna seagate ale v macbookoch su fujitsu siemens
    4. ty to podla mna nepostrehnes
    5. ano da sa do sleepu
    6. nicim to keby som mal cistit svoj cierny macbook od chytancov tak nerobim nic ine cely den
    7. ak myslis na virusy tak sa bat nemusis na OSX virusy neexistuju cize je jedno aky browser v tomto pripade pouzijes ale priprav sa na to ze v Safari ti nemusia vsetky stranky bezat korektne ale zase zobrazovanie stranok je najrychlejsie so vsetkych browserov teda v Safari3 urcite
    8. je to na tebe OSX je prehladny cize nic sa nestane ked to vsetko nechas na 1 particii ale volba je na tebe
    9. ja mam macbook neustale v sieti uz pol roka a zatial som s tym ziaden problem nemal a co sa toho problemu s % tyka tak baterie sa zacinaju dobijat tusim ak klesne kapacita pod 95% cize sa obavat nicoho nemusis power managment je na vysokej urovni a nemusis sa nim zaoberat

    #110679
    Delfor
    Účastník (Participant)

    tak ja len doplnim otazku 6: ja svoj MBP cistim dvojzlozkovymi handrickami na displaye…ale je fakt ze keby mam MB tak sa na to vykaslem, akurat na aluminiu je po case fest vidiet otlacky ruk pred klavesnicou co je dost nechutne.

    #110680
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Ten AppZap sa kde nachadza? V MB som to akosi nevidel a po internete moc toho nie je. Este to pohladam, ak to tam je, tak to najdem, len dnes som kupil Seagate 160GB do neho, cize aj tak budem preinstalovavat cely Mac OS X a aplikacie.

    Este sa chcem opytat ludi, co si kupili Seagate Momentus 160GB, ktory ma vlastnost NCQ (Native Command Queuing), ci tam badali nejaky rozdiel v rychlosti, spracovani, citani, zapise. Dakujem

    NCQ – http://techreport.com/articles.x/7750

    #110681
    edkis
    Účastník (Participant)
    #110695
    benko
    Účastník (Participant)

    Ked mi v powerbooku odisiel disk (standardny 80GB, neviem uz aka znacka to bola), tak som si kupil SAMSUNG HM120JC (120GB), a je to OK. Je rychlejsi, samozrejme vacsi, ale co je najdolezitejsie, tak je tichsi. Podla toho som sa aj rozhodol, lebo som cital na internete o tom ze je tichy. Jediny problem co asi mam je ze odvtedy mi nevydrzi tak dlho baterka. Aj ked s baterkou to moze byt aj iny dovod – podla coconutBattery ma ta moja uz 681 loadcycles, a slabsiu vydrz som si vsimol uz pred vymenou disku, aj ked az po vymene sa to zacalo vyraznejsie zhorsovat. To s tym 681 moze sediet, pretoze takmer kazdy den ju uplne vybijem.

    uff, vraj ma moj powerbook uz 42 mesiacov, to ten cas bezi…

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.