Ahojte mám MacBook Pro Retina Early 2015 – Mojave 10.14.2. Mac používam prevažne na kancelárske veci a internet.
Vertranie mi išlo naplno len jeden krát, keď som robil video v iMovie. Teraz stačí aby som si v safari otvoril napr. youtube a vetranie sa hneď spustí na maximum asi tak na 20 sekúnd a potom postupne spomaľuje. Toto mi robí hlavne keď ide len z baterky (207 cyklov cca 85% kapacity). Keď ho mám na nabíjačke, tak sa mi zdá, že to tak často nerobí.
Robil som už aj NVRAM a SMC reset a stále ten istý problém.
pozri monitor aktivity aky proces ti to sposobuje.. lebo takto to moze byt hocico
Teraz som napr. sputil Mail a v monitore aktivity mi ukázalo pri Maily 65% využitie CPU, vetranie hneď vyletelo naplno a hneď sa aj začalo spomaľovať. toto isté mi urobilo aj napr pri spustení Spotify, včera mi to urobilo keď som zapl App Store a dal som vyhľadať aplikácie.
Teraz ale môžem napr Mail ukončiť a spustiť 10 krát a už sa vetranie nerozbehne.
Robí mi to asi týždeň. Pred tým úplne v phode som mal zapnutý word, excel, powerpoint, do toho som zapol spotify, youtube, safari, itunes, mail a kalenárd, stále som sa medzi apkami prepínal a vetranie ani nepíplo.
Aktualizácia prípsevku:
Teraz som napr. zatvoril App Store, CPU celkovo vyťažený asi na 10% a vetranie sa spustilo naplno a hneď sa začalo spomalovať.
– akym sposobom vypinas aplikacie? na co kliknes alebo co stlacis?
– mac po ukonceni prace vypinas, alebo ho len zavries a nechas spat?
Aplikácie vypínam cez Dock pravým kliknem na appku a dám ukončiť. Mac beží cely deň a na noc ho vypínam, sem tam sa pozabudnem a iba ho zatvorim ale to tak max 1 krát za týždeň.
neviem sice aky mas dovod vypinat mac a quitovat aplikacie, ale skus zmenit navyky. aplikacie zatvaraj „cervenym krizikom“, nedavaj quit, len cmd+W. A mac zavri a nechaj ho spat, nevypinaj ho.
ale ked ti to robi tyzden a ty si pravdepodobne navyky predtym ine nemal, ktovie co to moze byt.
Pozri rebuild Spotlight index, ten by mohol pomoct
neviem sice aky mas dovod vypinat mac a quitovat aplikacie, ale skus zmenit navyky. aplikacie zatvaraj „cervenym krizikom“, nedavaj quit, len cmd+W. A mac zavri a nechaj ho spat, nevypinaj ho.
ale ked ti to robi tyzden a ty si pravdepodobne navyky predtym ine nemal, ktovie co to moze byt.
Vieš čo, to mám asi blbý zlozvyk z Windowsu, lebo pracujem aj na ňom, ale ako píšeš, robím to takto v podstate stále a do teraz všetko išlo v pohode.
Ok pozriem ten rebuild a vyskúšam.
Ale vidím to tak, že si urobím zálohu a preinštalujem macOS lebo z tohto probému už začínam byť na nervy.
Ahoj, nezačal sa ti to diať po nejakej aktualizací ?
Práveže nie, Mojave som dával hneď ako vyšlo a šlapalo super a z aplikácií, ktoré tu mám som naposledy aktualizoval whatsapp a potom to tiež išlo v pohode… najhoršie je, že vôbec nevidím žiadnu súvislosť medzi vetraním a tým čo je spustené, alebo sa práve spustilo, vždy to vetranie vyvolá niečo iné..
Musíte byť prihlásený any ste mohli odpovedať na túto tému
tessio
0Ahojte mám MacBook Pro Retina Early 2015 – Mojave 10.14.2. Mac používam prevažne na kancelárske veci a internet.
Vertranie mi išlo naplno len jeden krát, keď som robil video v iMovie. Teraz stačí aby som si v safari otvoril napr. youtube a vetranie sa hneď spustí na maximum asi tak na 20 sekúnd a potom postupne spomaľuje. Toto mi robí hlavne keď ide len z baterky (207 cyklov cca 85% kapacity). Keď ho mám na nabíjačke, tak sa mi zdá, že to tak často nerobí.
Robil som už aj NVRAM a SMC reset a stále ten istý problém.
Nejké tipy čo by to mohlo spôsobovať?
isaiah8888
0pozri monitor aktivity aky proces ti to sposobuje.. lebo takto to moze byt hocico
tessio
0Teraz som napr. sputil Mail a v monitore aktivity mi ukázalo pri Maily 65% využitie CPU, vetranie hneď vyletelo naplno a hneď sa aj začalo spomaľovať. toto isté mi urobilo aj napr pri spustení Spotify, včera mi to urobilo keď som zapl App Store a dal som vyhľadať aplikácie.
Teraz ale môžem napr Mail ukončiť a spustiť 10 krát a už sa vetranie nerozbehne.
Robí mi to asi týždeň. Pred tým úplne v phode som mal zapnutý word, excel, powerpoint, do toho som zapol spotify, youtube, safari, itunes, mail a kalenárd, stále som sa medzi apkami prepínal a vetranie ani nepíplo.
Aktualizácia prípsevku:
Teraz som napr. zatvoril App Store, CPU celkovo vyťažený asi na 10% a vetranie sa spustilo naplno a hneď sa začalo spomalovať.
0xCF
77mam dve otazky:
– akym sposobom vypinas aplikacie? na co kliknes alebo co stlacis?
– mac po ukonceni prace vypinas, alebo ho len zavries a nechas spat?
tessio
0Aplikácie vypínam cez Dock pravým kliknem na appku a dám ukončiť. Mac beží cely deň a na noc ho vypínam, sem tam sa pozabudnem a iba ho zatvorim ale to tak max 1 krát za týždeň.
0xCF
77neviem sice aky mas dovod vypinat mac a quitovat aplikacie, ale skus zmenit navyky. aplikacie zatvaraj „cervenym krizikom“, nedavaj quit, len cmd+W. A mac zavri a nechaj ho spat, nevypinaj ho.
tessio
0Vieš čo, to mám asi blbý zlozvyk z Windowsu, lebo pracujem aj na ňom, ale ako píšeš, robím to takto v podstate stále a do teraz všetko išlo v pohode.
Ok pozriem ten rebuild a vyskúšam.
Ale vidím to tak, že si urobím zálohu a preinštalujem macOS lebo z tohto probému už začínam byť na nervy.
JOHNNY KOSCAK
0Ahoj, nezačal sa ti to diať po nejakej aktualizací ?
tessio
0Práveže nie, Mojave som dával hneď ako vyšlo a šlapalo super a z aplikácií, ktoré tu mám som naposledy aktualizoval whatsapp a potom to tiež išlo v pohode… najhoršie je, že vôbec nevidím žiadnu súvislosť medzi vetraním a tým čo je spustené, alebo sa práve spustilo, vždy to vetranie vyvolá niečo iné..