Upgrade SSD z 128G na 480G OWC MacBook Air

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Upgrade SSD z 128G na 480G OWC MacBook Air

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #505086
    j3m1n3cku
    Účastník (Participant)

    Pozdravujem,

    menil som SSD povodny SM0128G za novy vacsi Aura OWC 480G, vsetko zbehlo korektne, akurat novy SSD disk je systemom vnimany ako PCI externy namiesto PCI interny. Ma s tym niekto skusenost, ci je to OK, alebo som nieco pri operacii CarbonCopyClone prehliadol.

    Pri upgrade Mac MINI som sa s tymto nestretol, prebehlo to korektne, avsak pri MacBook Air 2015-16 nedokazem disk presvecit aby bol interny. Je tam ako /dev/diskO.. ale iba ako externy, ked som ho pozeral cez fdisk utilitku.

    Pouzil som 2 postupy:

    1-novy disk osadeny do booku, nabootoval som z povodneho , s externym suflikom OWC cez USB3 a urobil CCC na novy SSD disk osadeny v PCIe zbernici na notebooku.

    2-start s novym diskom v PCIe zbernici cez cmd-R, diskova utilita format, TimeMachine zaloha z externeho disku.

    j

     

     

     

    #505097
    dfx
    Účastník (Participant)

    To mas aj tak jedno. Otestuj si rychlost, ci nie je prilis pomaly. Trochu pomalsi bude a tiez bude viac hriat a mat vyssiu spotrebu. Ak mas rychlost aspon 1TB/s tak je to dobre.

    #505098
    j3m1n3cku
    Účastník (Participant)

    Rychlost je dana vyrobcom, z pohladu uzivatela je to teraz rychlejsie. Spotreba je vacsia, ale zo zaciatku kym si naindexuje data je to proste tak. Vydrz baterie klesla o 30% cca vzhladom k spotrebe. S tou rychlostou 1TB/s si asi preklepol ciarku ,  dnesne disky PCIe4 dosahuju od 0.5GB/s az do 4GB/s, tak ci tak, su to pekelne rychlosti a stale sa to zlepsuje.Musim ale konstatovat ze apple ma svoj HW dost precizne vytunovany.

     

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.