Ukradnutý MacBook Pro 15" 2017

Domov Diskusné Fóra Ostatné Ukradnutý MacBook Pro 15" 2017

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 29 )
  • Autor
    Príspevky
  • #523484
    vysyus
    Účastník (Participant)

    Vcera, 8.3.2018 mi v Bratislave ukradli tasku s MacBook Pro 15″ 2017 (Space Grey). Bol to model s britskou klavesnicou, takych tu asi vela nebude, budem nesmierne vdacny a odmenim sa ak nanho niekto narazi.

    Find My Mac mam zapnuty, no od kradeze je stale offline. Samozrejme viem dolozit doklad o kupe, original krabicu aj so seriovym cislom a policajnu spravu.

    #523495
    joer
    Účastník (Participant)

    Daj tuna seriove cislo a IMEI – na krabici to budes mat. Náhodou keby dakto predával, nech mozeme overit.

    #523536
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    IMEI na notebooku?

    #523541
    vysyus
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    Dakujem za ochotu, s velkym stastim sa mi v sobotu okolo obeda ozval notas v Brne, okamzite som to riesil s policou SR a CR, rychlo som siel do Brna na miesto, kde sa notebook hlasil a nasiel som ho spolu s policiou CR vykupeny v Macbookarne – http://www.macbookarna.cz

    Nemam s nimi predosle skusenosti a nechcem nikoho obvinovat, ale nevyziadali si od 2 predavajucich panov ziadny doklad totoznosti, ziadne potvrdenie o kupe, nepozadovali od nich odomknutie notebooku, okamzite po odkupeni sa ho predavac Macbookarny snazil sformatovat (vtedy sa genius pripojil na wi-fi, dakujem!), takze vzhladom na to ze je to bazar specializujuci sa na Apple, tak toto vsetko muselo byt okamzite podozrive a vidim to ako velmi pochybne jednanie z ich strany.

    Anyway, este raz vdaka za ochotu pomoct.

    #523550
    dfx
    Účastník (Participant)

    Super, takze macbookarna obchoduje s kradnutymi macbookmi. A to som si kedysi chcel u nich kupit macbook.

    Som riadne nazlosteny :-(

    #523560
    MacBookarna
    Účastník (Participant)

    Vážený pane Vysyus,

     

    Absolutně nemůžeme uvěřit tomu,co tu čteme. Uvedeme tedy Vaše lži a nepravdy na pravou míru.

     

    1) MacBook Vám vůbec neukradli – stratil jste jej na nádraží. Díky tomu údajní zloději, kteří ani zloději v podstatě nejsou měli jak MacBook, obal i nabíječku. Díky tomu celý obchod byl daleko méně podezřelý.

     

    2) To že jsme si nevyžádali žádný doklad je opět další lež. S pány zde byla sepsána legitimní smlouva, kterou podepsali na základě občanského průkazu. Pán opisoval údaje přede mnou. Tato smlouva byla odevzdána policii – a teď pozor – před Vámi. Přímo jste viděl, jak si ji policie fotí.

     

    3) MacBook byl uzamčený – to je další lež. Kluci MacBook odprezentovali odemčený- až po koupi jsem si sice všimnul, že jako host ale takovou maličkost člověk občas prostě přehlédne.

     

    4) Formátování MacBooku – Nevím jak si myslíte, že probíhá prodej MacBooku. Ale logicky jako první se zbavujete všech dat po předešlém uživateli. To mi přijde zcela logické. Jako další by byl MacBook rozdělán a prohlédnut – opět zcela logické.

     

    5) Vydání MacBooku – u Find My Mac není vůbec jisté, kde MacBook přesně je. Vy nás tu vykreslujete jako pochybnou zastavárnu plnou neumětelů. Kdybych byl taková špína jak mi tu píšete, tak řeknu policajtovi že u nás Mac není a že se jenom někdo nahlásil na naši Wi-Fi pro zákazníky, jejíž heslo by uhádlo i dítě a je navíc napsáno na prodejně. V tu chvíli by bylo celé vaše pátrání u konce.  Sám dobře víte, že policie byla krajně neochotná a nechtěla s Vámi řešit vůbec nic. Vše by bylo vyřešeno.

    Ale místo toho jsem řekl – ano jistě že Vím o jaký MacBook jde – a byl jsem osobně, po své pracovní době na místě během pár minut. Všechny podklady jsme předali policii, předali jsme MacBook a následně vypovídali na policejní stanici. Dodali jsme i kamerové záznamy.

     

    A teď bonbonek. Policie poté odmítla celý případ řešit. Dopadení pachatele je vůbec nezajímalo. Pouze díky naší iniciativě, volání na 158 a opakované dožadování se řešení situace se druhý den podařilo oba pachatele dopadnou, když spadli do pasti, kterou jsme na ně nachystali ve spolupráci s kriminální policií ČR.

     

    Jsme totiž jediným poškozenými. Klukům jsme vyplatili 9000Kč které už nikdy neuvidíme. Policie už u nich žádné peníze nenašla. Spolupracovali jsme hned od začátku se všemi složkami tak moc jak to jenom šlo a i daleko nad rámec našich poviností. Na vše máme záznamy z kamer, doklady, důkazy.

     

    A poznámka k Vám Vážený pane a to píšu jako člověk sám za sebe, nikoliv za firmu:

     

    Když jsme tu byly, děkoval jste mi vrchem dolem a sliboval jak od nás nakoupíte MacBooky a revanžujete se nám a tak podobně. Nic z toho jsem nečekal. Ale tohle bodnutí do zad čekat ty Jidáši, ani si tvým směrem neodplivnu. Žádáme Vás o okamžitou a bezpodmínečnou omluvu!

     

     

    #523561
    basman
    Účastník (Participant)

    hustéééé

    #523562
    MacBookarna
    Účastník (Participant)

    Fotka ze zadržení.

     

    V kopii kupní smlouvy by muselo být začerněno tam kde jsou osobní údaje a tak je sem bohužel dát nemůžeme.

    #523564
    Mano5
    Účastník (Participant)

    to MacBookarna:
    Pekny opis. Ale nemyslim si, ze by ste sa od “Jidase” dockali ospravedlnenia. Ale dolezite je, ze ste sem napisali a vsetko pekne vysvetlili.

    #523565
    vysyus
    Účastník (Participant)

    Dobry den,

    Vyjadrim sa k tomu:

    1, Ano MacBook aj s celou taskou som na niekolko minut nechal bez dozoru (nebolo to na nadrazi, ale v obchodnom centre v Bratislave), sam nemozem uverit, ze sa mi to podarilo, ale zo strany pachatelov aj tak samozrejme ide o trestny cin, takze to nie je az take podstatne.

    2, ak to tak bolo, tak za toto sa ospravedlnujem, na policajnej stanici mi hovorili, ze totoznost panov nemaju

    3, toto mi nesedi, na inom MacBooku som pred chvilou spravil restore imagu – Guest account bol na 100% vypnuty.

    4, okamzite formatovanie MacBooku, ak ste mali co i len najmensie pochybnosti o jeho povode, mi pride ako snaha co najrychlejsie sa ho zbavit.

    5, samozrejme, ze som bol vdacny, ze sa MacBook nasiel, ale ked si clovek potom uvedomil, ze ste nejak extra nezistovali povod MacBooku, tak mi to prijde ako pochybne spravanie z vasej strany, obzvlast ked ste predajna specializujuca sa na Macy.

    To, ze tomu policia nevenovala pozornost ma mrzi, rovnako ako skoda na vasej strane. Z vlastnej iniciativy som ich nabadal k tomu, aby to riesili, ale nijak to neovplyvnim.

    Ako som hovoril na zaciatku, ja nechcem nikoho obvinovat. O vasom spravani pri vykupe MacBooku nech si kazdy spravi vlastny usudok.

    “Jidáše” komentovať nebudem.

    EDIT: Manzelka, ktora bola so mnou, mi potvrdila, ze doklady od panov vypytane neboli, iba vypisana zmluva s post-it papierikom na ktorom bolo cislo uctu. Pritomni policajti by vedeli potvrdit.

    Navyse, ako si urcite spomeniete, sam ste mi hovorili, ze predavajuci pan bol zjavne pod vplyvom drog, tak sa len vratim k tomu, ze sa mi to jednanie z vasej strany zdalo pochybne.

    EDIT 2: Uz som to naozaj chcel nechat tak, ale kedze som bol oznaceny za “Judasa” manzelka mi este pripomenula, ze sa pan predavajuci MacBookarny priznal, ze mu notebook prehral zvuk (pozrite si iCloud -> Find My iPhone a tuknite si “Play sound” – Apple vam posle aj e-mail ked tento zvuk prehra, ktory mam doteraz v maili aj s presnym casom prehratia) a podla vlastnych slov hned vedel, ze “je problem”, no policiu nezavolal a pokracoval vo formatovani. MacBook som hned po strate dal aj locknut (cez iCloud -> Find my iPhone -> Lock) aj s oznamenim, ze ide o kradnuty kus a kontaktom na mna, no naozaj neviem, ci sa lock message zobrazuje aj v Recovery mode.

    Moj osobny nazor je, ze predajna specializujuca sa na Macy bo mohla vediet, ze Play Sound asi nehra niekto zo srandy. O tom ci pan predavajuci MacBookarny videl aj Lock Message nebudem spekulovat, len zopakujem, ze podla mna ide o pochybne jednanie a nech si usudok urobi uz kazdy sam.

    Kedze toto je uz na urovni karma sucku a obe strany mali sancu sa vyjadrit, chcem ako zakladatel temy poprosit admina o lock temy. Pripadne nech sa vyjadria z Macbookarny, ja nemam co dodat.

    #523566
    lord.norton
    Účastník (Participant)

    VYSYUS ty iny pan:)

    mohol by si pisat detektivky…

    #523578
    MacBookarna
    Účastník (Participant)

    Pane Vysyusy,

    poslední reakce pak končíme. Opravdu nemám absolutně náladu s Vámi jakkoliv dále komunikovat.

     

    Nechci zpochybňovat paměť Vaší paní. Ale na smlouvě je vypsáno číslo občanského průkazu. Nemůžeme smlouvu bohužel zveřejnit i když bychom to hrozně rádi udělali. Bohužel zákon o ochraně osobních údajů to neumožňuje. Policie však má originál smlouvy.

    Neříkal jsem vůbec nic o tom že jsme slyšel nějaký zvuk. Ani žádná zpráva se nezobrazila. MacBook nebyl uzamčený ani v době, kdy jsme ho předali policii.

     

    Do úst mi vkládáte slova, která jsem vůbec neřekl. Jasně jsem Vám opakovaně vysvětloval, že prodej vůbec podezřelý nebyl. Prodávající se ohlásili dopředu emailem a měli domluvenou schůzku několik dní předem. Měli nabíječku i obal. Na Macu byl aktivovaný guest.

    To jak kdo vypadá nejsem zto soudit. Lidé jsou různí a kolikrát člověk co vypadá že nemá pětikorunu koupí MacBook za 2000 Euro bez mrknutí oka. Někdy potkáte lidi co jsou milí, slušní a poté co se za nimi zavřou dveře se nestačíte na internetu divit…

     

    Vaši obcesi formátováním nechápu. Klienti často trvají na tom aby byl formát proveden přímo před nimi aby si byli jistí, že jsou jejich data pryč.

    Náš cíl je MacBook co nejrychleji jej připravit a dostat na web. V pondělí by se objevil na bazoš.cz a bazos.sk, sbazaru a spoustě dalších serverů. Nevím jak se postupuje u prodeje v jiných firmách – jestli se má správně na týden schovat do sklepa a nebo jak?

     

    Vy jste se nevím proč rozhodl, že my jsme zodpovědni za Váš MacBook. Zlobit by jste se měl ale hlavně sám na sebe. Nejhorší je, že jsme Vám chtěli opravdu pomoct. Všechny výše popsané fakty víte, jasně jsem Vám vše vysvětloval. Místo aby jste přiznal, že jste zde napsal kopu hloupostí tak radši kopete kolem sebe a poškodíte nás. Při řešení situace na místě jste jako mílius, slibujete hory doly a tady na internetu se najednou karta obrací.

    Opravdu s Vámi již nic řešit nebudeme a nebudeme dále reagovat na Vaše výmysly. Za tvrdší tón korespondence se omlouváme ale je těžké vyhnout se emocím.

     

    Mějte se hezky.

    Za MacBookarnu

    Filip Pytela

    #523579
    vysyus
    Účastník (Participant)

    Viem, ze som pisal, ze uz nemam co dodat a nechcem flame war, takze sa uz nebudem konkretne vyjadrovat k pripadu.

    Mnohi uzivatelia uz asi kupovali drahe notase z 2. ruky vratane mna, tak si to vezmite z ich pohladu:

    – kupujem MacBook z 2.ruky, je to najnovsi model z roku 2017, matematika veli, ze je aj v zaruke,
    – absentujuci doklad o kupe mi nevadi, predavajuci ho asi stratil,
    – predavajuci nema ani elektronicku fakturu,
    – datum vyprsania zaruky teda neviem, ved to si lahko dohladam,
    – fakt, ze slusny servis moze ziadat doklad o kupe prehliadnem,
    – predavajuceho vzhlad je sice mierne pochybny, ale asi len potrebuje MacBook rychlo predat, potrebuje cash na ruku,
    – cena pod hodnotu zariadenia nie je podozriva,
    – zariadenie, ktore ma udajne pristup len ku guest accountu mi nie je podozrive, AKA faktor zabudnuteho hesla,
    – vidim, ze predavajuci ma na zariadeni account, subory, Bootcamp particiu, neriesim, asi nevie, ze je dobre zariadenie pri predaji zmazat,
    – nechcem od predavajuceho, aby mi ukazal, ze sa odlogoval z iCloud accountu, kedze to by mu hypoteticky umoznovalo notebook na dialku uzamknut alebo vymazat, netrapi ma to,
    – pocul som nejaky zvuk, ale neviem co to je,
    – MacBook premazem, kedze to z nejakeho dovodu predavajuci nespravil.

    Nech si ludia urobia sami usudok, ci by povazovali takyto pripad za podozrivy alebo nie.

    Namiesto osobnych utokov by ste sa mali radsej zamysliet nad vasim postupom pri vykupe zariadeni, pre vlastnu ochranu a pre ochranu vasich klientov.

    Prosim admina o lock temy.

    #523580
    lord.norton
    Účastník (Participant)

    Kto tu klame!!!

    :)

    #523581
    dfx
    Účastník (Participant)

    Aha, takze kupovat 15″ mbp 2017 s touchbarom, nabijackou a puzdrom za 9000 ceskych korun? A toto nie je podozrive? A este od niekoho, kto vyzera ako zdrogovany?

    Mimochodom, na Slovensku najst vec drahsiu ako 270 eur a nenahlasit to je tresny cin.

    #523583
    MacBookarna
    Účastník (Participant)

    Aha, takze kupovat 15″ mbp 2017 s touchbarom, nabijackou a puzdrom za 9000 ceskych korun? A toto nie je podozrive? A este od niekoho, kto vyzera ako zdrogovany?

    Mimochodom, na Slovensku najst vec drahsiu ako 270 eur a nenahlasit to je tresny cin.

    dfx

    Cena výkupu měla být 1600Euro. Na místě dostali 9000Kč a zbytek měl být převodem na účet. Pan Vysyus to dobře ví.

    O tom “vypadal jako zdrogovaný” – vypadal tak. Mluvil ale normálně, nemluvil rychle, nijak z cesty prostě jenom vypadal jinak. Tady na foru je to snadné – ale zkuste jako prodavač v dnešní korektní době říci pane Vy vypadáte divně.

     

    Prodejce se nám dopředu ohlásil emailem, pak přišel, měl obal s nabíječkou, vytáhl občanku podepsal smlouvu, dal číslo účtu, odpověděl na všechny otázky a tak nebyl důvod ho podezřívat.

     

    Absolutně nedokážeme stále vstřebat absurdnost celé situace. Na pana Vysyuse už reagovat nebudeme.

     

    Postupujeme zcela se zákony naší země a s dobrými mravy. Udělali jsme maximum pro cizího člověka aby jsme mu pomohli. Příště to uděláme stejně. I kdyby to mělo být opět za dobrotu na žebrotu.

     

    #523584
    vysyus
    Účastník (Participant)

    Jednoduche – stacilo si vypytat doklad o kupe a to nie je ani puzdro, ani nabijacka, ani e-mail, ktore stale spominate vo svojich prispevkoch ako dokaz serioznosti predavajuceho.

    Rovnako ako by sa so mnou policia bez takeho dokladu nebavila, tak by sa s vami nebavil pri vykupe MacBooku ziadny seriozny bazar, servis, zalozna apod. Obzvlast nie pri novom zariadeni predavanom za 2800 EUR, kde je ocividne aj zaruka.

    Od zaciatku som hovoril, ze nikoho neobvinujem, no taky je moj nazor. Po tom ako som o notebook prisiel som sa pytal aj v zopar zalozniach v Bratislave a vsade mi vraveli, ze nieco take by vykupili len keby bolo vsetko na 100%, lebo inak je tam velka sanca, ze je notebook kradnuty, takze snad som s tymto nazorom nespadol z Marsu.

    Aby z tohto celeho vzislo nieco pozitivne, tak uz ma nerieste a nereagujte a skuste sa zamysliet, ci by pytanie dokladu o kupe pri novych drahych zariadeniach nemalo byt vo vasom bazare samozrejmostou a to predovsetkym pre vaso dobro a dobro vasich zakaznikov.

    #523589
    Wife
    Účastník (Participant)

    Dobry den,

    som Vysyusova manzelka a dovolim si aj ja prispiet do diskusie, nakolko som sa cele patracej akcie zucastnila a navyse tu bola moja pamat panom predavacom spochybnovana.:) Chcela by som zdoraznit, ze ani ja a ani manzel nemame zaujem byt ziadnymi “Judasmi”, nepotrebujeme si tu riesit svoje ego ani nic podobne.

    Fakty su ale nasledovne:

    – ako nahle sa nam notebook v sobotu ohlasil spustili sme celu akciu a rychlo sa presunuli do Brna. Signal vychadzal z miesta v alebo blizko Macbookarne. Pan policajt zavolal na kontaktne cislo a pan predavac okamzite vedel ohladom akeho notebooku policia vola napriek tomu, ze ma na predajni podla mojho odhadu cca 20 az 30 kusov.

    – pani notebook predali v ten den medzi 10.00 a 11.00. Predavac spominal, ze jeden z nich bol relativne normalny a ten druhy, ktory predaval bol ocividne pod vplyvom pecka a citujem “krutil sa ako paragraf”. Sam ste skonstatovali, ze je Vam jasne, ze tie peniaze co ste zaplatili (300 Eur) uz asi nikdy neuvidite (teda napriek tomu, ze to bol podla Vas absolutne seriozny predavajuci). Este k tomu prevodu na ucet a dokumentacii. Na stole ste mali jednostrankovu zmluvu, hlavicka vypisana rukou a na kompe ten post it note. Policajtovi ste predo mnou povedali, ze predavajuci ju vypisal rukou sam a udaje ste z obcianskeho nekontrolovali. Ja som sa Vas opakovane pytala, preco ste kupili notebook od takychto ludi a vy ste stale opakovali, ze ludia su rozni a je sobota rano a ze ste nemali dovod ich podozrievat, pisali si s Vasim sefom vopred atd.

    – kupna cena mala byt zaplatena v dvoch castiach, 300 Eur v sobotu a 1300 Eur v nedelu, kedy ich policajti aj realne zatkli. Prevod na ucet si pani predavajuci rozmysleli z pre nich pochopitelnych dovodov a samozrejme ani to a ani fakt, ze viac krat menili kedy maju prist, jeden z nich bol pod vplyvom drog a “kroutil se jak paragraf”, nic Vam proste nebolo podozrive,

    – k tomu Jidasovi, ano manzel bol zo zaciatku v euforii a strasne stastny, ze sa notebook nasiel. Pravdupovediac, uz sa s nim rozlucil. Pochopitelne sa Vam ako slusny clovek podakoval. Nikdy nezahmlieval ani to, ze sa jednalo o zatajenie veci, vsetko je v policajnom spise. Jedna sa o trestny cin za ktory mozu ist sediet, pripadne vyviaznu s podmienkou, takze to prosim nezlahcujme. Lenze cim viac sme nad tym rozmyslali, tym viac sa nam zdalo zvlastne, ze sa o povode notebooku nejak nepatralo a jednoducho sa vykupil bez akychkolvek dokladov o nadobudnuti  a preto vznikol aj tento post s moznostou vyjadrenia sa z Vasej strany (opat podla mna korektne). K vykupnej cene mozem povedat len tolko, ze pokial ma novy notebook z novembra 2017 hodnotu 2800 Eur, tak 1600 Eur je urcite pod cenu a predpokladam, ze by ste ho predavali za cca 2000 a viac Eur. Normalny majitel by sa asi pokusal notebook predat cez bazos sam (ale to je len moja domnienka samozrejme). Vy ste koniec koncov tiez hovorili, ze by ste spravili to iste a hodili to na spominane stranky,

    – k tomu prehratiu zvuku cez Find My Mac a Vasmu vyjadreniu, ze ste hned vedel, ze je “problem”, mozem potvrdit, ze ste to povedali priamo predo mnou.

    – ano, je pravda, ze ste plne spolupracoval s policiou. To nikto ani na moment nespochybnil, nikto Vas neosocuje a manzel Vam tu dal zopar dobrych a vecnych argumentov (toho geniusa si mohol odpustit, to je pravda:)). Za to sa Vam kludne moze ospravedlnit. Ostatne je myslim primerane.

    – na zaver k Vasej tvrdsej komunikacii a postoju k celej veci. Keby to bola moja firma, tak by som sa snazila vsetko vecne vysvetlit, ospravedlnila sa, uistila ludi, ze zavadzate nove policies pri vykupe a budete si davat v buducnosti viac pozor atd. Je vela moznosti ako situaciu napravit do buducnosti. Toto by som brala z Vasej strany ako profesionalnu reakciu.

    Este raz zdoraznujem pre nas je toto tiez strata casu.

    Dakujem a tiez Vam prajeme pekny den.

    PS: Dufam, ze budete gentleman a odpustite si predchadzajuci styl komunikacie a poprosim Vas ked uz budete reagovat, tak vecne.

     

    #523590
    vysyus
    Účastník (Participant)

    Oh, snap! OK, za genia sa ospravedlnujem.

    Odporucam aj dostudovat ako na Macoch funguje Find my Mac a Guest Account – moze vam to pomoct vyhnut sa podobynm neprijemnostiam.

    #523591
    MacBookarna
    Účastník (Participant)

    Paní Wife,

     

    Opravdu nebude nic řešit s Vámi ani Vaším manželem. Začali jste kupou lží a nesmyslů a vaše neustálé upřesňování situace je naplněna dalšími a dalšími nesmysly. Nebudeme už ztrácet síly a nervy při jednání s Vámi.

    Vy už víte za kolik Macy vykupujeme, že je to pod cenou, za kolik by jsme jej prodávali, jak by se pravděpodobný majitel choval atd…

    Po policii jste chtěla snímat otisky prstů na MacBooku a jiné nesmysly z detektivních románů.

     

    Celé to je o tom že jste ztratili něco na co jste si měli dávat pozor. Založili jste topik o krádeži, a místo nasypání si popela na hlavu hledáte vyníka. Sami se vnímáte jako Sherlock a Whatson (Říkat policii, že Vy jste vyřešili případ, který si můžou v statistikách odškrtnout jako úspěšný atd..přitom jste nic nevyřešili. Narazili jste jenom na nás co jsme chtěli pomoci. Stačilo říct – Mac nemám a bylo by vše vyřešeno. Policie by Vás vůbec neřešila. Dobře to víte. Dobře víte že ty kluky ani nechtěli chytit ani si pro ně přijít i přes opakované naléhání. Měli Vás plné zuby.)

     

    Ti kluci nebyly žádní zloději. Jenom našli drahou věc a byly hloupí, že ji neodevzdali ale chtěli zpeněžit. Jejich morální integrita mi přijde daleko ucelenější než Vaše a Vašeho manžela. Opravdu jsem nezažil takovou bažinu zloby, lží a pokrytectví jako od Vás.

     

     

    Doufáme že policie co nejdříve povolí zpřístupnění důkazů. Vše okamžitě zveřejníme. S tímhle topikem definitivně končíme.

     

    

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 29 )
  • Na tému ‘Ukradnutý MacBook Pro 15" 2017’ už nie je možné odpovedať.