UKRADLI MI MAC

Domov Diskusné Fóra Nezaradené UKRADLI MI MAC

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #540150
    plschmidt
    Účastník (Participant)

    Dobry den. vcera 20.8.2019 mi v Bratislave ukradli ruksak s macbookom 15 palcov, retina display, trocha poodierany. mal na sebe aj nalepky. Budem vdacny za kazdu informaciu dakujem.

    #540151
    joer
    Účastník (Participant)

    Hmm to je smutné a čo takto ho dohladať funkciou Find My Mac. Prípadne dať IMEI alebo SN. Takto je to o ničom. Nejaké foto a tak.

    #540156
    TDK
    Účastník (Participant)

    ak si nemal zapnuty FW lock tak uz ti nepomoze nic asi…to uz je davno preinstalovane….a asi nepomoze ani find my mac

     

    #540225
    himak
    Účastník (Participant)

    Predpokladam, ze mas papiere od neho ? Vies sa prihlasit na icloud ? Dohladaj IMEI alebo SN. Chod na policiu. Snad ti daju daky papier. Napis do Apple, ze ak si niekto zaregistruje tento Macbook s danym IMEI alebo SN, tak nech ti daju vediet. Je ukradnuty a posli im aj potvrdenie z policie. Ideal uradnym prekladatelom prelozeny do anglictiny. Mozno ti Apple emailom oznami alebo policii, ze si tento HW niekto priradil pod dany novy icloud ucet. 

    #540246
    0xCF
    Účastník (Participant)

    ano jasne, chod na policiu alebo rovno do Apple .. ak uz potrebujes niekam ist, tak skoc do najblizsich potravin a kup si rozky. Tak budes mat aspon rozky a vybavis uplne to iste, ako keby si siel do apple alebo na policiu

    PS: Mac nema IMEI

     

    #540278
    joer
    Účastník (Participant)
    #540352
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    plschmidt asi o Macbook velky zaujem nema. Staci ze oznamil jeho kradez a aj keby sa mu sem ozval rovno zlodej ze mu ho vrati tak sa ho asi nedopatra kedze majitel nie je schopny ani len odpisat co pre jeho najdenie urobil.
    Mozno cez policiu a sudy by sa dal vybavit pristup na jeho IP adresu, zistit jeho bydlisko, tel. cislo a poprosit ho aby si svoj najdeny macbook prisiel prevziat.
    Alebo sa mu zlozime na kuriera pre dorucenie?

    #540356
    Mitho
    Účastník (Participant)

    A co ak “plschmidt” je zlodej uvedeneho notebooku a len si tu zistoval, ake moznosti su na jeho odhalenie? Nechcem nikoho urazit, ale aj toto ma napadlo …

    #540468
    himak
    Účastník (Participant)

    @0xCF sorry nie IMEI ale seriove cislo. Ja ho mam na krabici, fakture, v zarucaku aj v icloude.com, kde je identifikovany moj mac. Takze ak si niekto bude chciet opat pridit dany HW na iny icloud, tak Apple o tom bude mat vedomost a teda mohol by posunut informaciu policii.

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.