Time Machine externý sieťový disk cez router

Domov Diskusné Fóra Tipy, triky, modding v Mac OS X Time Machine externý sieťový disk cez router

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #102742
    duFo
    Účastník (Participant)

    Caute, nedavno som kupil svoj prvy macbook a riesim dilemu: Potrebujem nastavit TimeMachine na zdielany priecinok windowsu.

    postupoval som podla tohto navodu http://lifehacker.com/5691649/an-easier-way-to-set-up-time-machine-to-back-up-to-a-networked-windows-computer/all ale led na konci kilnem na time machine, tak mi to neponukne dany windowsovsky zdielany priecinok

    Mate niekto podobnu skusenost resp. viete mi poradit co robim zle?

    Vdaka

    #395735
    duFo
    Účastník (Participant)

    uz sa mi to podarilo pomocou tohto navodu: https://www.youtube.com/watch?v=_VwHGSHSnDk

    #397217
    bawy
    Moderátor

    duFo: vďaka za link, funguje to..nahodil som si to tak cez bežný router…otázka ale je, ako potom prebieha obnovenie z TimeMachine, keď je to všetko zabalené cez nejaký sparsbundle…keď mi klakne OS dá sa to potom z toho bundlu v pohode obnoviť?

    #397220
    babo
    Účastník (Participant)

    tak sparsebundle je asi to posoedne coho by som sa bal. je to proste jeden z typov disk image ktory os x NATIVNE podporuje. ved vidis ze to robil cez disk utility, ci? disk utility funguje po boote z dvd/usb, funguje pri boote z recovery partition.
    ak sa robi backup na nesupportovane zariadenie skor existuje urcite nebezpecie ze sa to nerobi celkom korektne. napriklad je problem s rollbackom failed backups a tak moze byt backup corrupted a pripadny restore sa nepodari (to na margo tej WIN share, backup na mac mini je OK)

    #397221
    bawy
    Moderátor

    ako ja mám zálohy aj mimo TM a stačí ak sa k väčine dát dostanem keď aj ručne…ale záloha po wifi mi sakra vyhovuje :) obísť 300€ timecapsule je krása…

    #397222
    babo
    Účastník (Participant)

    btw ten postup spravit image lokalne a potom skopirovat je spolahlivejsi vacsinou.

    bawy su aj lacnejsie sposoby a cistejsie ako na lubovolny NAS, su take co oficialne podporuju TM. otazka ako klesa cena dat s vekom, osobne ked poviem zene ze stratila posledny mesiac fotiek tak ma navstivi rozvodovy pravnik asi ;)

    #399312
    bawy
    Moderátor

    Po mesiaci používania timemachine cez router možem iba povedať…nikdy som nerobil zálohy tak často, teraz to ide bez môjho vedomia, nebádam ani stratu výkonu ani stratu netovej rýchlosti (.ac) zálohy mi prebiehajú a ja o tom ani neviem, všetkým čo majú router s USB silne odporúčam toto riešenie.

    #399419
    Harris606
    Účastník (Participant)

    Ja mám tu možnost zálohovat time machine cez wifi ale nepouživám to mám jeden hard disk a na to dávam zálohu menej komfortné ale viem ,že disk ktorý je vo fioku neodíde tak skoro ako ten čo v kuse ide a ako sa hovorí čert nikdy nespí ! (-:

    #399614
    bawy
    Moderátor

    Harris606, on ten disk spí, kým sa nepoužíva, takže to je OK :)

    #399621
    ????
    Účastník (Participant)

    ked mozem prispiet svojou skusenostou,

    pouzivam NAS od QNAP (zial nie synology) a musim povedat, ze zalohy mam takisto plne automaticke a je to parada ☺ jeden disk mi prave odchadza a viem o tom vopred (posiela to poplasne spravy mailom), takze ho mozem vymenit ;-)

    je to o nieco drahsie riesenie (150eur NAS + 150eur disky) ako USB disk na routeri, ale ma to samozrejme viac funkcii, vacsinu z nich ani nevyuzivam.

    Pouzivam len:
    – AFP/SMB fileserver
    – tlacovy server
    – torrent klient
    – timemachine

    samozrejme mam zabezpecene, ze ak NAS nema vytocenu VPN, do internetu sa pripojit nevie zo zrejmych dovodov a torrent klient nefunguje.

    nepouzivam ziaden transcoding, media server, ani nic podobne, neprisiel som tomu na chut

    clovek taketo riesenie oceni, ak ma viacero pocitacov, pripadne aj nejaky multimedialny prehravac jedine negativum je ta cena, za ktoru clovek ale dostane o dost viac, ako v pripade TimeCapsule

    #399626
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Ja mám AirPort Extreme a doň zapojený WD MyCloud.

    #399627
    ????
    Účastník (Participant)

    a ako rychlo ti to ide Lukas? ;-)

    #399655
    bawy
    Moderátor

    lukášovi to asi beží rýchlejšie, mne robí zálohy a kopírovanie na sieťový disk cez router zYxel od 4,8 – 12,3MB/s
    na prehrávanie na mojej Samsung TV používam PS3 media server (program na Mac) ale zistil som že ak tam pustil FULL HD nie je to skutočné full hd práve transcoding zniži kvalitu videa, hoc to ide krásne bez sekania, nie je to plné FULL HD, takže na FULL HD už len HDMI teda :/

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.