Tenké rámiky bez brady = len AMOLED?

Domov Diskusné Fóra Ostatné Tenké rámiky bez brady = len AMOLED?

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Autor
    Príspevky
  • #529367
    Adomm1234
    Účastník (Participant)

    Zdravím Vás,
    Chcem sa Vás spýtať na názor ohľadne súčasnej situácie s rámikmi a ak tu ma niekto lepšie informácie, respektíve vzdelanie v oblasti tejto problematiky, budem rád za objasnenie.
    Apple použilo u iPhonu XR panel s technológiou IPS,pretože je lacnejší ako AMOLED, nemusia ho brať od Samsungu (resp. LG) a tým pádom dokážu vyrobiť viac kusov za kratší čas. Pred predstavením XR-ka ešte v leakoch sa objavila informácia, že Apple kvôli tomuto novému displeju muselo vyvíjať iný spôsob podsvietenia, aby telefón nemal bradu. To sa do istej miery podarilo, hoci má telefón výrazne širšie rámiky ako XS-ko – je to zamaskované dobrým dizajnom, ale aj tak sú tam. Konkurencia naďalej používa panely s obrovskou hnusnou bradou a bolo povedané (tuším, že CEO Asusu sa tak vyjadril), že brada na telefóne musí byť aj na AMOLED-e, lebo panel s flexibilným dátovým káblom (aký má Apple) by stál príliš veľa.
    Z toho mi vyplynulo, že AMOLED bez rámikov je veľmi drahý, ale dá sa vyrobiť a IPS panel sa dá vyrobiť len trochu so širšími rámikmi a revolučnou technológiou, ktorou zatiaľ disponuje len Apple.
    Ako je ale možné, že na Aliexpresse sa už nejakú dobu predávajú lacné (okolo 100eur aj s poštovným) TFT IPS panely pre X-ko. Získali snáď pochybné čínske spoločnosti revolučnú technológiu podsvietenia z XR-ka a zdokonalili ju na ešte tenšie rámiky ako má X-ko? Pozeral som aj porovnanie na Youtube a okrem farebného podania atď. je ten panel rovnako veľký a bez brady ako originál AMOLED.
    Aký máte na to názor?
    Ďakujem za odpoveď

Zobrazuje sa 1 príspevok (z celkového počtu 1)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.