Synchronizovanie Address book

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Synchronizovanie Address book

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #54917
    andy
    Účastník (Participant)

    ahojte,
    pouzivam address book…z casu na cas tam doplnim meno nejakeho klienta….address book pouzivaju aj kolegovia…
    chceli by sme, aby sme akoby cerpali z jednej address book databazy….teda ak ja ulozim kontakt…ulozi sa aj ostatnym…..alebo by stacila aj daka app, ktora by to dokazala dat dokopy(staci aj manualne)

    je to mozne? viete poradit? dakujem

    #109205
    cokebottle
    Účastník (Participant)

    Napadá ma možnosť s .Mac účtom. Pokiaľ nenájdete iné riešenie a cenovo sa vám to oplatí, zaplaťte si jeden .Mac account a synchronizujte si AddressBook tou cestou.

    A manuálne sa dajú kontakty preniesť prekopírovaním obsahu zložky ~/Library/Application Support/AddressBook/
    Stačilo by spraviť jednoduchý skript, ktorý by to mohol kopírovať buď na sieti alebo na net.

    BTW: lepšie by bolo zvoliť inú tému ako “Bazár” :-)

    #109206
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    samozrejme na toto je idealny LDAP server, s ktorym dokaze komunikovat aj Mail.app aj Address Book

    #109409
    andy
    Účastník (Participant)

    DoNaLd…mohol by si mi prosim trochu objasnit, co je LDAP server…pripadne..ako to nastavit, alebo co robit, aby som take nieco mal?

    mozno trochu neandrtalska otazka…sorry

    #109467
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Tak v prvom rade, dost sa dozvies o tom tu: http://en.wikipedia.org/wiki/LDAP <-- najdes tam aj rozne dalsie odkazy aj postupy. LDAP sa velmi casto pouziva v spolocnostiach, kde uzivatelia potrebuju zdielat spolocne udaje. V drvivej vacsine sa prave pouziva ako databaza kontaktov zakaznikov (da sa pouzit na spustu inych veci, je to len databaza), ktora sa z pravidla pripaja k Mailovacim klientom, ktore podporuju prave LDAP. Ak poznas M$ Active Directory, tak to je vlastne LDAP :) .. ukradnuty LDAP, upraveny a premenovany na M$ Active Directory :) Priamo o tom nieco najdes aj na strankach Apple http://www.apple.com/server/macosx/opendirectory.html

    #109508
    benko
    Účastník (Participant)

    ak nemate uz existujuci LDAP server (napr. MS Exchange), tak kasli na to, je to priliz zlozite, a ma to vyznam az pri vacsich databazach a uzivateloch.

    ja ti odporucim http://www.slamslash.com/address-o-sync/

    je to fakt genialny program. umoznuje synchronizovat bud vsetky kontakty, alebo len nejake skupiny – cize napr. sukromne kontakty nebudes synchronizovat.

    synchronizacia funguje cez Rendezvous, cize nemusis nic nastavovat, program najde vsetkych kolegov ktori tento program budu mat pusteny.

    program je mozne pouzivat zadarmo, aj ked autor odporuca aspon platbu 7$, co si myslim je pre firmu “malina”.

    #109514
    DoNaLd
    Účastník (Participant)

    Zaujimava utilitka .. sice jednoucelova, ale komu to staci, tak urcite to je lepsia volba, ako rozbiehat cely LDAP, pokial si budes chciet syncovat address book len na MacOSX platforme. Pokial budes mat v sieti aj inu platformu (Linux alebo Windoze) .. ta utilitka ti bude na nic .. takze znovu sa budes musiet vratit k LDAP, ktory funguje s roznymi klientami na roznych platformach. Ale to uz musis ty vediet najlepsie, ako to bude u teba vyzerat, ci budes mat len macosx alebo aj ine OS.

    #109543
    prefectX
    Účastník (Participant)

    AddressBook sa nedokaze synchronizovat ku LDAP, sice tam ta moznost je ale nefunguje. Skusal som to dlho, ale ani sa nepokusi pripojit k LDAP. Nemal som az tolko casu skusat to na Mac OS X Server v kazdom pripade vysledok bol rovnaky. Udajne v 10.5. by to malo byt opravene. Address-o-sync je fajn, ale je nespolahlivy pre viac uzivatelov.
    prefectX

    #109568
    lesnik
    Účastník (Participant)

    AddressBook sa voci LDAP ani nikdy synchronizovat nevedel. V LDAP strukture su iba zdielane data, ku ktorym mozu pristupovat viacery usery a zdielat tak adresy z jedneho miesta. Chybu to ma akurat tu ze nieje mozne pomocou AddressBook-u data v LDAP pridavat a modifikovat. BTW. to nevie ani M$ Otlak. Treba na to nejake 3th party riesenie napr. v php.

    #109592
    prefectX
    Účastník (Participant)

    lesnik: vyslovene synchronizacia v AddressBooku s LDAP asi nie je, ale minimalne by mal vediet sa k nemu pripojit a zobrazit kontakty z LDAP. V AddressBooku je polozka Directories, ktora obsahuje nakonfigurovane LDAP servery ( az potial je to OK ) ale dalej si AddressBook ani neskrtne. V Apple mi tvrdili, ze je to bug o ktorom vedia….

    #109610
    lesnik
    Účastník (Participant)

    ja si tym problem nemam, mam vlsatny LDAP server ku ktoremu sa pripajam pomocou AddressBook-u. V LDAP mam kontakty dokonca aj s fotkamy a nemam ziadny problem.

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.