synchronizacia fotiek z iPhone do MacBook

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software synchronizacia fotiek z iPhone do MacBook

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #503327
    yoyo
    Účastník (Participant)

    Ahojte,
    co pouzivate na synchronizacia/transfer fotiek z iPhone do Mac-u?

    Ja mam nasledovnu situaciu: iPhone mam takmer plny a potreboval by som si fotky stiahnut do (mnou vybraneho) adresara na Macu. Moja predstava je ale taka, ze ked  urobim zalohu z telefonu do Macu, tak z telefonu sa mi fotky zmazu resp. ostanu tam (v telefone) len tie, ktore budem chciet. Potom povedzme nafotim zopar dalsich fotiek na telefone a ked ho pripojim k Mac-u, tak chcem, aby sa stiahli tie, ktore su nove a v telefone ostali len tie, ktore chcem… .

    Cize jednoducho povedane, hladam software, ktory dokaze pracovat s fotkami a synchronizaciou tak, ze po pripojeni k telefonu budem vediet stiahnut fotky a zaroven si budem vediet navolit, ktore fotky ostanu v telefone. Po kazdom dalsom pripojeni telefonu k Macu sa opat stiahnu len nove fotky.

     

    vdaka

    #503329
    shadower
    Účastník (Participant)

    ved nato je icloud, exportnes fotky ktore chces, a potom zmazes tie ktore chces …
    alebo si napis script ktory ich exportne za teba a len tie od datumu posledneho exportu …

    #503332
    yoyo
    Účastník (Participant)

    ja nechcem davat vsetky fotky do iCloudu – navyse storage na iCloude malo, takze by som musel kupovat. Potrebujem robit backup fotiek len do Macu a z Macu sa to zalohuje na NASko. Cize nepotrebujem cloud.

    #503338
    iRaynor SK
    Účastník (Participant)

    Skús Image Capture – je defaultne nainštalovaný v macOS

    #503380
    shadower
    Účastník (Participant)

    sak nedavas vsetky :D len tie aktualne a potom ich stiahnes das na nas a vymazes
    taketo vecy si vyriesis akurat asi scriptom

    #503448
    allian
    Účastník (Participant)

    Pouzivaj aplikaciu Photos, nachadza sa default v OS X (zadarmo). Synchronizuje fotky medzi iPhonom a Macom, V telefone mozes mat len tie fotky ktore chces. Ale ma to svoje obmedzenia a nevyhody. Ked si zosynchronizujes fotky, tak managovat ich vies cez aplikaciu Photos, nie iPhone. Nieco ide robit aj cez iPhone, ale odporucam to robit na jednom mieste, Photos na Macu. Dalsia funkcia v aplikacii Photos je vytvaranie albumov, do albumov vies pridat fotky ktore si vyberies. Potom cez aplikaciu iTunes si vies vybrat ktory album chces vidiet v telefone (synchronizacia). Cele to ma jednu nevyhodu, nechapem preco, niekedy sa mi zdvojuju fotky v telefone. Vyriesis to jednoducho, ze nad danym albumom (v telefone) si oznacis vsetky fotky a das Delete, vymaze ti len tie zdvojene fotky. A preco? Lebo akonahle zosynchronizujes fotky cez iTunes, uz sa neda mazat fotky priamo v telefone, len cez iTunes (pridavanim/odoberanim albumov). Mazat vies len tie, ktore nie su zosynchronizovane.

    #503449
    yoyo
    Účastník (Participant)

    vdaka chlapi za reakcie.


    @allian
    – presne to zdvojenie fotiek som nechapal ani ja kvoli comu sa do deje. Pride mi to cele pouzivanie dost komplikovane na to, ako vsetko ostatne pod Macom je jednoduche a prehladne. Musim sa priznat ze nerad pouzivam iTunes – pre mna je to maximalne neprehladne a neintuitinve. Ale skusim opat.

     

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.