Spustenie prac. programov pod macOS

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Spustenie prac. programov pod macOS

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #522117
    Tomas128
    Účastník (Participant)

    Zdravím ludia zaobstaral som si po asi ročnej odmlke mac. Pred rokom som mac používal ale vystačil som si so safari a officom + ďalšie sprostosti.
    Teraz som si dal tak trochu za ulohu rozbehať aj veci z práce čiže:
    VPNky
    SAP GUI
    Rational rose
    CVS
    SAP už sa mi podarilo rozbehať ale nedarí sa mi pridať connections a na VPNky na win používam cisco vpn client len ten som na mac nenašiel čiže Cisco any connect ale tam sa mi tiež nejak nedarí pridať VPNky.
    Rose bude celkom problem lebo myslím že to na mac nieje ale nemáte to niekto rozbehane cez wine alebo niečo podobne? a CVS pripadne tiež??
    Viem že niektoré veci s VPNkami, certifikatmi a podobne budem musieť riešiť vo firme ale chcem si čo najviac sám dať dokopy.

    Nechcem aby ste to riešili zamňa ale za napísanie nič nedám idem sa ja trapiť ďalej len ak už niekto niečo z toho máte rozbehane a viete zhrnuť postup do par bodov budem rád a určite to pomôže viacerým.
    Ďakujem

    #522118
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Ako VPN klienta pouzivam Tunnelblick

    https://tunnelblick.net/index.html

    #522122
    Tomas128
    Účastník (Participant)

    to už mám stiahnute len ktomu potrebujem nejaký .tblk súbor a to ešte len pojdem pozrieť čo stým

    #522192
    cobain
    Účastník (Participant)

    Zalezi aku ma VPN firma, ja som zvolil L2TP a je podporovana priamo OSX.
    tiez sa borim s tym, ze nie vsetko ide pod OSX, par veci sa da obyist platenou aplikaciou, ale firma ju nepreplati. Skorej uvazujem ze rozchodim virtual box a win. Co pre teba asi nebude riesenim.
    No VPN by som v kazdom pripade riesil u tvojho iteckara

    #522227
    Tomas128
    Účastník (Participant)

    no to budem musieť asi s viacerými riešiť keďže robím na viacerých veciach napr len klientov používam Cisco systems VPN client (ten taký starší), openVPN GUI a aj cisco anyconnect :D už sa začínam pohrávať s myšlienkou že najlepším riešením by bol virtualny win ale chcel by som to hecnúť pokial by som mal byť 80% času čo strávim za NB na virtualnom windowse v tom pripade premna stráca vyznam držať si aj mac

    #522230
    mha
    Účastník (Participant)

    Na Cisco/ipsec (Stará cisco VPN) používam to čo je default v Macos. Treba len pozrieť do profilu a prípadne ak je group authentication, dešifrovať uložené heslo – dá sa aj online na nete. Na OpenVPN Viscosity, zdá sa mi lepšia ako Tunnelblick – ten mi na niektorých VPN nešiel. Anyconnect sa mi na Macos nepodarilo rozbehať, v podstate by to malo chodiť ale v spojení so čítačkou čipových kariet sa mi nepodarilo nájsť žiadny návod ako to rozbehať. Čiže na Cisco Anyconnect používam Windows v Parallels. Windowsová VPN L2TP over IPsec sa tiež dá nastaviť priamo v Macos.

    Neviete niekto ako prinútiť Anyconnect, aby použil pri prihlasovaní certifikáty, uložené na čipovej karte?

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.