Spustenie aplikácie/súboru na vzdialenom počítači

Domov Diskusné Fóra Tipy, triky, modding v Mac OS X Spustenie aplikácie/súboru na vzdialenom počítači

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #488714
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Hellou,

    Problematika : MacMini “server” slúži v domácej siete ako súborový server pre ostatné počítače a iTunes server pre niekoľko AppleTV. Je spustený so zapnutými službami, vzdialenou plochou, bez monitora. Limity iTunes a AppleTV sa už šplhajú do neuveriteľných výšok, ale stále je to v kombinácií s Macmi najmenšie zlo.

    Chlapci, existuje nejaká možnosť-automator-script, aby som dokázal spustiť aplikáciu/súbor na vzdialenom počítači v domácej sieti z iného počítača ? Chcem spustiť internetové rádio, t.j. buď súbor .m3u, .pls, alebo už naimportovaný playlist v iTunes na “servery” (ktorý obsahuje len jedno rádio) a streamovať ho na AppleTV. 

    Bez použitia Screen Share, či niečoho komplikovanejšieho (systém/multimédiá využívajú aj ďalší členovia rodiny, pre ktorých je max. čo vedia spraviť je kliknutie na ikonku).

    Ďakujem !

     

    #488768
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #488769
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #488770
    Ronald
    Účastník (Participant)

    868762384 ďakujem Ti za odpoveď !

    Ono… “Server” je G4ka (síce s 750GB diskom a 32GB SSDčkom :D …mimochodom ide absolútne ticho, spoľahlivo, dovolím si tvrdiť že aj svižne, bez najmenších problémov)

    No nerád by som tam dával ďalšie 3rd služby, predsa je to už staré železo. Brázdim net už druhý večer a nenachádzam riešenie. Pozeral som aj SSH riešenia, ale na túto konkrétnu problematiku som nenašiel nič. Všetko bolo len o samotnom zdieľaní. Mám jeden script (na “servery”), ktorý sa spúšta spolu so systémom a automatický spúšta konkrétny Playlist z iTunes, pochopiteľne vrátane iTunes-u. Čiže defakto stačí zapnúť receiver, zvoliť vstup na AppleTV a zvolené rádio hrá (spomínaný playlist má iba “to” jedno rádio). iTunes na “servery” je defaultne nastavený na prehrávanie zvuku na vybranom AppleTV. Nevýhodou je, že AppleTV je non-stop zapnuté, nepretržite streamuje a samozrejme sa preruší, ak sa manuálne spustí nejaký film či hudba zo zdieľanej knižnice. Nenapadá Ťa ešte nejaký nápad, ako by som prinútil spustiť ten súbor vo vzdialenom iTunes ? Ja už absolútne neviem kde hľadať…

    #488785
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #488808
    Ronald
    Účastník (Participant)

    viacmenej, PRESNE !

    Práve problémom je, že priamo z ATV sa m3u, či pls prehrať nedá. Dajú sa iba vstavané internetové rádia. Čiže ak Tebou vybrané rádio v tom zozname nie je, musíš ísť k PC, spustiť Tebou vybrané m3u či pls v iTunes. Ak je iTunes defaultne nastavený na prehrávanie cez AppleTV, tak nič viac urobiť netreba. Zmieril som sa s tým, že toto funguje takto.

    No nakoľko mám nonstop zapnutý-pripojený-nastavený “server”, tak prečo by som stream spúšťal z iTunes na druhom počítači (ktorý musíš mať pochopiteľne po dobu streamovania zapnutý). Čiže chytím do ruky (napr.) Air, spustím vzdialenú plochu a pripojím sa na “server”. Tam neurobím nič iné, len v iTunes kliknem na mnou pridané rádio. Nakoľko je streamovanie na AppleTV nastavené, tak už to aj hrá. Tento stream sa samozrejme preruší, ak si buď z iTunes alebo priamo z AppleTV cez zdieľanú knižnicu vyberieš niečo iné.

    Po lopate by som chcel spraviť “ten dvojklik” na tú položku z iTunes alebo spustiť xyz.m3u, či spustiť mnou vytvorený iTunes playlist, ktorý obsahuje iba toto jedno rádio. Hociktorý z týchto úkonov spustí požadované rádio. Tento “dvojklik” však chcem spraviť (napr.) z Airk-ka, ale bez toho, aby som musel použiť vzdialenú plochu. Resp. nie ja, chcem to ďalším členom rodiny.

    Napíšem to ako laik, ale napr. nejaky script či dačo z automatoru v zmysle = /interná LAN adresa “servera”/spusti/v iTunes playlist alebo /interná LAN adresa “servera”/spusti/zložka/xyz.m3u/

    Ani s jedným so spomínaných však neviem robiť, neviem ako to napísať, ak je to vlastne možné…

    EDIT : Našiel som niečo takéto… Dalo by sa to prepísať v zmysle, aby to spušťalo spomínaný playlist z iTunes ?

    Open this Scriplet in your Editor:

    tell application “Finder” of machine “eppc://Username:Password@IP_Address”
    open file “Server HD:Applications:iTunes”
    end tell

    When I run this iTunes launches on the other machine. I use it like.

    #488809
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #488810
    Ronald
    Účastník (Participant)

    :DD bombovy si, diky. napisem Ti spravu, zda sa, ze to budeme vediet spojazdnit

    #488812
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.