SK diakritika + adresy v Messages

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software SK diakritika + adresy v Messages

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevky
  • #507981
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Chuapci hellou,

    hľadal som (resp. som sa snažil, ale s NEW vyhľadávaním si nejak neporadím….).

    Mal by som na Vás dve otázky, neviem si rady.

    Prvá vec je diakritika súborov (jednoduché .txt z Win). Nech robím čo robím, nech použijem TextEdit alebo Word for Mac 2017, diakritika chýba – resp. je nahradená znakmi. Na Win sa otvára rovnaký súbor bezproblémov. Jednoduché txt, bez hociakého dodatočného formátovania.

     

    Druhá záležitosť sú Messages. Používam ich denne a naozaj dosť ! Prijímanie, posielanie, kopírovanie zo správ atď… Strašne ma s3rie, že nedokážem vypnúť “rozpoznávanie adries” v správach. Akonáhle je v správe nejaká adresa/ulica/mesto/ proste lokalita, tak sa táto destinácia “podčiarkuje” a zobrazuje krátky náhľad v Maps. Je to strašne nepríjemné, pretože ma to jednak spomaluje v práci a ak chcem text označiť, tak mi vačšinou hneď otvára Maps aťd..proste hroza ! Chcem to mať ako obyčajný text a pracovať s ním.

     

    macOS 10.12.4, SK lokalizácia

    HELP !

     

    Díky Vám !

    #507987
    do_2
    Účastník (Participant)

    K prvej veci si myslím, že by stačilo ísť do nastavení TexEdit-u a nastaviť si správny typ kódovania, druhá vec netuším.

    #508001
    iTuxx
    Moderátor

    ronald skus kuknut v messages hore na liste Edit -> Substitutions -> odskrtnut Smart links, data detectors atd. Neviem ci to je ono, ale skus.

    #508014
    Ronald
    Účastník (Participant)

    do_2 – dííky pekne, je to OK. Nevedel som ani za svet prísť na to, či to treba nastavovať zvlášť v app alebo niekde globálne v OS. Nastavil som kódovanie na Windows Latin a už to fičííí.

     

    iTuxxx – mám to vyskúšané kámo, ale žiaľ to nepomáha :(

    #508406
    Ronald
    Účastník (Participant)

    UPDATE 05.04. :

    funguje Vám posielanie správ cez mac z messages ? Jedná sa o správu, nie iMessage. Mne to celý deň neide ani jednom na kompe. Kontakty, ktoré nemajú iMessage svietia na červeno a správa sa nedá odoslať (jazdec-status odosielanie správ prebehne po 3/4 a potom vyhodí chybu odosielania). Už som ponastavoval a pobabral zbytočne všetko a zdá sa, že problém bude “inde”…

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.