Rumour: Jony Ive retirement špekulácia

Domov Diskusné Fóra Ostatné Rumour: Jony Ive retirement špekulácia

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #500392
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Design book and Gruber podcast fuel speculation on whether Jony Ive is ‘on the way out’ from Apple

    treba si to prečítať, ide o že vydal knihu kde sa sústreďoval len na svoje dizajny, minuly rok ho Apple povýšil na CDO, čož ale môže znamenať, že už nedohliada na day-to-day operations.

    V poslednej dobe trávi veľa času doma v Londýne alebo na dizajnovaní/kontrolovaní nového Spaceship campusu či retail stores.

    čo si o tom myslíte?

    osobne je to už jeden z mala ľudí, ktorý v Apple pre mňa niečo znamenajú a majú jasnú víziu v tom, čo robia. Vzhľadom na to že to bol jediný Stevov kamarát a že Ivea z Apple nemôže vyhodiť ani Tím Cook, by bola škoda ak by odišiel.

    niektori vravia že už vyčerpal nápady a je potrebné ho vymeniť, ja nesúhlasím s týmto názorom.

    čo vy ostatní?

    #500399
    dfx
    Účastník (Participant)

    Je to jedno. Apple teraz riadi Tim Cook, ktory postupne odpise vsetko, co sa nepredava v desiatkach milionov kusov za stvrtrok. Skoncia macy, iPhody, nakoniec aj Apple Watch a iPady. A Apple bude vyrabat iba redukcie a iPhony.

    Apple the Dongle Company

    #500400
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #500405
    Mitho
    Účastník (Participant)

    Ved nech ide a za nim by mohol ist hned aj Cook. Mna by to len potesilo. Obaja za poslednu dobu robia pre produkty Applu velky P.R.D. a aj ten stoji za P.R.D.

    #500411
    iRaynor SK
    Účastník (Participant)

    Napríklad design iOS 7 a vyšší… mali odlahčiť design iOS 6 a prvky ako imitácia kože nahradiť rozumnou texturou, a nie tento bielo-modrý ultraplochý design, kde miesto tlačítka máme čudá kreslené modrou čiarou…

    #500422
    joer
    Účastník (Participant)

    Hovorí sa tomu Syndróm vyhorenia. Raz to muselo prísť, v Apple sa už netvoria nové produkty, chlapci za tie roky čo sú v Apple už strácajú nápady, vizionár SJ ich už neženie – nie je tam nikto kto by niečo nové vymyslel, pozrite sa kto všetko od smrti SJ odišiel-všetko kreatívny ludia. Tim je dobrý logistik, manager ale vizionár určite nie je. Stratili už ten glanc čo Apple mal. A nový SJ sa už nenarodí. Serú na Profi produkty, predávajú 3 roky staré mašiny, absolutne ich nezaujíma profi trh. Otázka času kedy sa trh zasýti aj iPhonmi a pojde to do hája. iPady už idú s predajom rapídne dole, iPhony tiež klesajú a žiaden revolučný produkt nie je ani v dohlade. Takže sir J. Ive si zase kreslí do šuplíka ako pred návratom SJ a nevidí žiadnu cestu vpred. Sa mu nečudujem.

    #500423
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Craig Federighi.

    #500424
    iwans
    Účastník (Participant)

    Gren093: Hair Force One vyzerá nádejne :)

    Ale Jonathana by som ešte neodpisoval…

    #500425
    JFK.
    Účastník (Participant)

    ????

    #500426
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Možno prišiel čas, keď už Jony bez Steve-a nedokáže tvoriť alebo dokončiť či presadiť svoje myšlienky. Dvaja dokázali to, čo urobilo Apple produkty MEGA nadčasové a “dokonalé”, ak také slovo v tomto odvetví vlastne existuje. Podľa môjho názoru stačilo iba tieto výrobky prispôsobovať pokrokom a požiadavkám. Parketa Jony-ho čiže design spred 5+ rokov je bezkonkurenčná dokonalosť ešte aj dnes (Pro 09…, Air 08…, iPhone 4!!) a nemyslím si, že to užívatelia vidia inak. Zákazníkov, ktorých by stratili napr. z dôvodu minimálne sa meniaceho designu, strácajú aj teraz z vážnejších, pre všetkých známych dôvodov.

    Ďalším faktorom môže byť, že od založenia resp. neskorších začiatkov nebola značka Apple a ich produkty nikdy terčom posmechu, ba pravý opak! Vždy išlo o revolučné produkty, ktoré vyvolávali rešpekt a túžbu ich vlastniť pre ich spomínanú dokonalosť. Opäť (a už niekoľký rok), konkrétne teraz od uvedenia iP7 a najmä Pro je plný internet výsmeškov, posmeškov, ktoré su okorené brutálnou nadobúdacou cenou hocičoho, na čom figuruje nesvietiace logo jabĺčka…

    #500440
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Co uz ludia, do roka a do dna vsetci prejdeme k Satyovi a budeme spokojni az kym nezomrieme. Good Bye Cr????!

    #500453
    iTuxx
    Moderátor

    mozno je na case vypocut volanie ludu a na tom zakladat svoje produkty.

    Alebo by som polovicu majetku dal chudobnym dal na vyvoj novych baterii. Myslim ze 50 miliard by uz nieco spravilo s tymto trhom.

    #500479
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.