PS4 vs XBOX ONE

Domov Diskusné Fóra Ostatné PS4 vs XBOX ONE

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 41 )
  • Autor
    Príspevky
  • #96234
    mato1
    Účastník (Participant)

    Ahoj,
    viem že táto téma sem neptrí, no nemám sa kde opýtať.
    Čo myslíte že bude lepšie XBOX ONE alebo PS4? Ja to chcem hlavne na hry, ani tak nie na rodinnú zábavu. Myslíte že budú SLIM verzie? …
    Povedzte svoj názor.

    Ďakujem

    #365525
    TomasPB
    Účastník (Participant)

    Poviem ti takto… Obe konzoly prešli veľkými zmenami, preto ja osobne by som si počkal na vydanie a oficiálne recenzie od užívateľov. Je zbytočné sa rozhodovať 2 mesiace pred vydaním čo si z toho kúpiť.
    Treba si to bližšie pozrieť na youtube a vyhaľadávať (unboxing and review alebo PS4 vs XBOX ONE)..
    A potom si pozrieť osobne v obchode. Ako ti bude sedieť ovládač v ruke ktorý bude lepší, ktorý bude žrať viac energie, ktorý bude menej hlučný, výkon, podporované hry pre novú generáciu atď…
    Každopádne by som to nekupoval hneď po vydaní. Lebo hry ako FIFA a NHL ešte na to nebudú a cena bude pomerne ešte na začiatkoch nadhodená. A kým vidu herné bomby ako FIFA a NHL na nové generácie tak cena sa pohne trocha dole.
    Toť môj názor.
    Ale keby si mám teraz hneď vybrať.. Tak určite SONY PS4. Bez pardónu :)

    #365526
    Dr.Exit
    Účastník (Participant)

    Tiež by som skôr počkal. Síce moc mrkvosoft nemusím, ale bral by som radšej XONE. Majú ten najlepší ovládač čo je jeden zo základov super konzoly. Viem, že ten na PS sa tiež menil, ale už im neverím pretože na PS3 narpíkald, tak tam je otrasný ovládač pre malé japonské a detské ručičky, nič pre naozaj, že dospelých. Veľmi zle sa s tým ovládačom hrá. Navyše, PS3 neskutočne hučí a navyše mi veľa krát prišla totálne pomalá a pribrzdená. Navyše, na Xbox je Forza a o tú ide u mňa hlavne :D

    #365529
    iTuxx
    Moderátor

    Pesne ako hovoria chalani predo mnou. S kupou pockat, nech su na nu aj nejake hry.
    Ja osobne som zastanca PS3, ale tuto Dr.Exit dal fakt dobre argumenty, ze ovladac Dualshock je dost maly. Nehovorim ze sa na to neda zvyknut, ale az v leteckej skole v GTA 5 som si uvedomil jak debilne maly ten ovladac je. Tie lietadla/helikoptery je treba v zavode mestom ovladat hadam vsetkymi tlacitkami a ja som vtedy ten ovladac chcel roztrieskat.
    Dalsia vec co spomenul je Forza. Ja sice mam Gran Turismo 5 (aj s original volantom pre GT driving force pro) na ktorom som sa dostal na vyse tridsiaty lvl (zo 40), ale u bratranca som na Xboxe hral Forzu 4 a az tam som zistil jaka srajda je GT oproti Forze.
    Ale zas PS ma vyhodu bezplatneho hrania online a to ze netreba vymienat AA baterky v ovladacoch. To je brutalna vyhoda. A kedze ja na nej pozeram aj filmy co streamujem z domaceho serveru, je pre mna PS lepsia.
    Co sa tyka hluku, to platilo asi len pre fat verzie. Mal som ich a teraz mam tu uplne najnovsiu slim a ta je ticho. Pocut iba mechaniku ked nacitava (nechapem preco sa nemohlo viac dat nainstalovat na HDD nech to nenacitava tolko).

    #365532
    Dr.Exit
    Účastník (Participant)

    @iTuxx Tak tak súhlasím. Ale ináč, ak premýšľam o tom dobíjaní, tak samozrejme, PS to má poriešené tak pohodlnejšie, že len položíš na ten stojanček a dobíja sa. Na Xboxe musíš zase mať dobíjateľné batérie – aspoň 4, dve v ovládači, dve dobité a vieš, tak to striedaš čiže nikdy sa nestane, že by si bol na suchu s batériami. Vlastne navyše, pre Xbox určite, ale tuším aj pre PS existujú tie dobíjacie káble, že aj počas hrania sa ti to dobíja :)

    Niekedy mám pocit, že by som bral konozlu aj na doma, niekedy, že výkonný herný PC stolný, ale zatiaľ nič také, neviem aj či by bol čas. Ale som dosť zvedavý Steam čo teraz porobí, pretože ich ohlásenia vyzerajú dosť dobre :)

    #365543
    Lens
    Účastník (Participant)
    #365549
    J
    Účastník (Participant)

    Moj jediny problem s PS je ovládač..preto som isiel do xboxu 360tky a úprimne som nelutoval..na druhej strane neodsudzujem PS4 nakoľko som ovládač v ruke zatial nemal a uvidim podľa toho..kazdopadne asi zostanem s xboxom nakoľko zvyk je velmi padnym argumentom (samozrejme este aj to ze konto ti plynule prechádza na novy xbox atd)

    #365553
    iTuxx
    Moderátor

    Dr.Exit: samozrejme, pocas hry ukaze notifikaciu ked je baterka vybita a len pripojim kabel a ani hru netreba pauznut :-)
    Tiez moc casu na hranie nemam, ale za 160€ som kupil cisto novu tuto ultraslim PS3 12GB. Doma som nasiel 250GB HDD a ten som tam namontoval. Myslim ze za tu cenu je to prijatelne. Telku nepozeram, tak nech je aspon par krat za tyzden vyuzita :-) Cez leto nebola konzola zapnuta 4 mesiace v kuse, ale teraz ked ide zima, tak na dlhe vecery bude dobra. Navyse niektore herne tituly sa oplati zahrat a na to si cez zimu brusim zuby (Uncharted 1,2,3 a Last Of Us. Teraz samozrejme GTA 5)

    #365560
    Dr.Exit
    Účastník (Participant)

    @iTuxx Tak tak, na tie dlhé zimné večery sa niečo také hodí. Ja som teraz kvôli GTA V pokukával ešte po fat verzií 360 v edícií Elite. To sa pamätám, že som ešte pred 5 rokmi chcel kúpiť, ale to, že za Arcade, čiže za tú najnižšiu verziu kde ani HDD nie je ľudia chcú 200 eúr, tak to je choré. Predsa za 200 eúr som videl na Alze slim verziu s 250GB HDD, ale no, je pravda, že už nejak dva týždne ju tam nemajú. Ale aj tak. Za starú Elite by som dal maximálne 70 eúr, si myslím, že to je cena, ktorá je taká ok. Aj tak by som to chcel hlavne kvôli GTA V, Forze a niekedy aj Fifa, ale tú hlavne brat, tak aby sa vyhral.

    Uncharted som niektoré hral, neviem či 2 alebo 3, dobrá hra to je. Last of Us vyzerá tiež zaujímavo a rád by som vyskúšal.

    Teší ma, že tieto príspevky sú tu aspoň na úrovni pretože na nemenovanom slovenskom hernom webe, to je hrôza, tam sú samé deti a len začnú mínuskovať, urážať a logika uchádza. Rád si pokecám normálne s rozumom :)

    #365561
    6205
    Účastník (Participant)

    Pokial ide o herny ovladac ako tu podaktori pisete, tak xbox rozhodne nema lepsi ovladac. Nikde inde iba na oboch xboxoch sa neolupovala dole guma z analogovych pacok. Nieco take na PS ovldaci neexistuje, takze tolko k lepsiemu ovladacu. Dual shock od Sony je proste referencny a nema konkurenciu. Pokial ide o samotny xbox1 vs ps4, tak jedina vec co ma zaujala je fakt, ze microsoft pripravujem mechanizmus predaja hier digitalne kupenych v store. Neviem ci sony nieco podobne mat bude ale toto je podla mna vyborna vec..

    #365564
    iTuxx
    Moderátor

    Dr.Exit: nikdy som nevedel aky je rozdiel medzi Arcade a Elite. Je to len v tom ci ma alebo nema HDD?
    Tu konzolu kupis aj lacnejsie, ja som niekedy zaciatkom leta predal prvu generaciu PS3 kompletne s krabicou, ovladacom za 110€ a k tomu 2ks hier. A urcite sa da aj menej. Ale zas zavisi od stavu a prislusenstva.

    6205: ale mohol byt trochu vacsi. Ja mam dlhe prsty a nemozem ten ovladac drzat uplne pohodlne v dlaniach pretoze by som nemohol poriadne mackat tlacitka. Stacilo by keby bol len o trochu vacsi. Ako som pisal vyssie, najviac sa to prejavi ak mas ovladat nieco, co vyzaduje viacej tlacidiel (lietadlo alebo co). Co sa tyka vyhotovenia, mas pravdu, tie dualshocky su fakt kvalitne.
    Co je to echnizmus? PS4 zas ma mat streamovanie hier z predchadzajucich konzol.

    #365565
    Dr.Exit
    Účastník (Participant)

    @iTuxx: Tak od toho fat 360 boli vlastne tri verzie – Arcade, Pro a Elite. Arcade je biely a má len 2GB kartu a jeden ovládač. Pro je tiež biely, ale mal 20GB HDD a potom neskôr 60GB HDD, dokonca som niečo videl aj, že 120GB. A Elite je čierny, tuším, že boli k nemu dva ovládače a má 250GB HDD. Mala by byť určite aj lacnejšie, presne ako píšeš pretože aj to čo si dal ty cenu za PS3, tak to je taká normálna cena, ale to čo som videl ja, že za najnížší model fat 360 chcú 200. Ak by chceli za slim s Kinectom 200, tak ok, ale za Arcade nope.


    @6205
    : To záleží aj od používania. Dobre vieme, že k elektronike sa treba správať. Kamarát má Xbox 360 už 5 – 6 rokov a ten ovládač je úplne v pohode a to on nahrá dosť. Môj brat má ovládač už skoro dva roky, ale len k počítaču, tam mastí Fifu väčšinou, čiže tam ten ovládač dostane tiež zabrať tie páčky všelijaké triky a tiež je v pohode :) Ale tak ako, ono ide o to, že ten PS ovládač je strašne malý, je robený pre čínske a detské ruky podľa mňa. Ak by bol taký ako by sme povedali, nabratý ako je od xboxu, tak nie je problém.

    #365566
    iTuxx
    Moderátor

    Dr.Exit: neboli tie elite aj bez HDD? Lebo bratranec ma ciernu, s jednym ovladacom a mal tam tusim iba 4GB pamat. Disk si kupoval zvlast.

    #365568
    Dr.Exit
    Účastník (Participant)

    @iTuxx To ti neviem presne povedať. Totižto nie som do toho až tak zažratý ako do Apple, však vieš :) Ale pozrel som sa teraz na Wikipediu a dokonca to čo som napísal o Elite, tak to je síce pravda, ale pre nejaký Super Elite. Pretože vraj Elite mal HDD 120GB a len jeden ovládač.

    Tu priamo o Elite si môžeš pozrieť a o niečo nižšie je tabuľka všetkých aj so slim verziami http://en.wikipedia.org/wiki/Xbox_360_Elite#Xbox_360_Elite :)

    #365570
    JFK.
    Účastník (Participant)

    osobne som za XBOX, aj kvoli ovládaču :)

    #365586
    iTuxx
    Moderátor

    tak potom tu co som mal na mysli je Xbox 360 S 4GB matte black (ta najlacnejsia :-)

    #365589
    maiob
    Účastník (Participant)

    Urcite PS4
    … podla informacii na nete je Xbox skor multimedialne centrum a PS4 bude skor na hry, PS4 ma vykonnejsiu grafiku aj ked procesor ako taky je rovnaky … co je najvacsi rozdiel su pamate PS4 bude vyuzivat GDDR5 8GB Ram miesto 8GB DDR3 v XBOX Oneee, tym PS4 ponukne vacsiu priepustnost no a koniec koncov Xbox bude bezat na upravenom windowse takze dakujem :) .. sice RAMku by mali obe masiny obsadit systemom rovnako no pri pripustnosti GDDR5 to pri PS4 vobec nebude vadit … ovladac urcite nebude uz taky rozdiel momentalne kedze Sony sa hadam poucilo a vyzera ten PS4 ovladac o dost lepsie .. osobne mam doma PS3 vymenil som nedavno FAT 60GB prve ktore som mal 6 rokov za slim 12GB do ktoreho som fukol 750GB disk a momentalne na nom hram dost casto (hlavne teda NHL14 :)) ovladac je sila zvyku … Uncharted, Last of Us to netreba k tomu komentar .. mam znameho on je dost manik na tieto veci a tiez som chcel ist do X360 ale ma usmernil ze radsej PS3 nech si necham ze Xko ma jedine vyhodu ze lepsi ovladac (co je tiez subjektivny nazor)

    #365595
    Dr.Exit
    Účastník (Participant)

    @maiob: Súhlas ináč, navyše, to, že upravená verzia Windowsu, to aj mňa tak otriasa. Ale vieš čo je irónia? Microsoft je softvérová spoločnosť, však oni by mali z toho vedieť vyťažiť, ale aj tak vidím aké kraviny to bude robiť ako Windows :D Ale tak ako hovorím, chcem rovnakú hru na oboch, nejaké porovnania a tak a potoms a bude dať povedať istejšie, zatiaľ to môžme hovoriť len ako odhady :)

    #365737
    mato1
    Účastník (Participant)

    Mám ešte nejaké otázky:
    Počul som, že s XBOX ONE si nebudete môcť vymienať hry. Online nebude fungovať všade. Bude to musieť byť zapnuté celý deň a každých 24 hodín bude potrebovať check-in. Je to ešte stále pravda, alebo to už zrušili?
    Budú takéto obmedzenia aj na PS4?

    #365740
    maiob
    Účastník (Participant)

    tieto obmedzenia ktore pises boli sice z chorej hlavy volakeho inziniera z Mrkvosoftu ale kedze PS4 taketo obmedzenia mat nemalo a vlna kritiky na internete na xbox zatlacila na ms a tieto ochrany uz zrusili takze hry sa budu dat menit a aj s tym netom to tusim nebude take ze musi sa pripojit minimalne raz za 24 hod … momentalne asi jediny rozdiel zostava v tom ze xbox bude mat kinekt v baleni ale zas je o 100€ drahsi oproti ps4 kde musis kameru dokupit… co je hardwarovo lepsie som pisal vyssie …

    @drexit: ms nemoze spravit dobry stroj tak aby nieco s win fungovalo :) cele roky si buduju babracku povest s win8 to dotiahli az na vrchol a teraz by spravili nieco co by bolo bez problemov? :D

    Inak este co sa tyka prveho prispevku a SLIM verzii tak neverim ze tieto next gen masiny budu mat zivotnost ako ps3/x360 kedze presli na architekturu beznych pc a nie speciality ako pri predoslych modeloch takze ide v podstate o PC v inom obale a s inym OS ale v podstate je to male HTPC s komponentami ktore uz zas nie su najvykonnejsie :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 41 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.