Problém s trackpadom

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Problém s trackpadom

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #520294
    ščerby
    Účastník (Participant)

    Zdravím,
    chcel by som Vás poprosiť o názor k môjmu problému. Mám Macbook Pro 13″ early 2011 a posledné dni som si všimol problém s trackpadom.
    Trackpad na pravej strane a takisto nad jeho hornou polovicou zle reaguje na jeho stlačenie, t.j. nepočuť to “kliknutie”. Určite je to HW záležitosť, nakoľko problém pretrváva aj po vypnutí MBP. Zaujimavé je, že ak je MBP dlhšie vypnutý, trackpad začne fungovať tak ako má na celej jeho ploche. Možno ochladenie MBP?

    Čítal som, že to môže mať na svedomí baterka, ktorá sa začína nafukovať, a tak som otvoril spodný kryt, ale nejaké zmeny na spodnej strane baterie som si nevšimol. Bateriu som vybratú nemal, nakoľko nemám potrebný skrutkovač. Trackpad nie je vytlačený smerom nahor, skôr pozorujem, že jeho problematická pravá strana je viac zapustená do tela MBP. Baterka čo sa týka výdrže je na svoj vek v super stave.
    Stretol sa niekto s podobným problémom? Môže to mať na svedomí naozaj vek batérie? Alebo stačí trackpad nejako nastaviť (vraj je tam nejaka skrutka, ktorou sa trackpad nastavuje)?

    Plánujem navštíviť servis, len ešte predtým sa chcem poradiť tu na fóre. Akú máte skúsenosť so servismi v KE (iStores, MCN)?

    Vopred ďakujem každému za radu.

    #520638
    Anonymný
    Neaktívny

    :-)

    #520639
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #520649
    ščerby
    Účastník (Participant)

    Steve_SK – dakujem za radu, skúsim vybrať tú baterku či nie je nafuknuta z opačnej strany. Ale vidím to na tu baterku, nakoľko keď nechám MBP vychladnúť, tak trackpad opäť funguje v poriadku.

    s3030150 – neviem ako to je na ForceTouch MBP, ale na starších MBP klika trackpad po celej svojej ploche okrem plochy cca. 1 cm od horneho okraja kde je trackpad uchytený. Teda nie len naspodku.

    #520655
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #520656
    ščerby
    Účastník (Participant)

    s3030150 – mne blbne prava strana trackpadu najmä v spodnej časti a potom nad celou hornou polovicou.

    #520657
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #520658
    madaraszko
    Účastník (Participant)

    treba vybrat baterku ako tu bolo spominane, pozriet ci sa nenafukuje resp. skusit to bez nej ci je to lepsie. Je mozne ze tam mas len bordel a ten brani kliknutiu. Pripadne treba rozobrat poriadne vycistit a vyskusat. Ak ti neklika napravo od stredu trackpadu tak je to zle ak ti neklika v hornej polovici ku klavesnice tak je to ok lebo tieto modely nemaju force touch trackpad, ale klasicky mechanicky. Pripadne ho treba nastavit. Taktiez moze zle klikat ak ti tam napr. chyba zo spodnes strany jedna gumena nozicka lebo nie je na rovnom podklade a telo sa jemne “kruti”.
    Ak si z BA a okolia mozem sa ti na to mrknut.

    #520660
    zydo
    Účastník (Participant)

    Mam podobny problem a je to v baterii v mojom pripade. Postupne som zacal pocitovat horsie stlacanie trackpadu, a tak som ako prvu variantu riesil jeho vycistenie a doladenie tou jednou skrutkou. Zdalo sa, ze problem je odstraneny len vycistenim a doladenim, ale ked som nasroboval spodny kryt macbooku tak track opat haproval kvoli tomu, ze tu bateriu pevne zafixoval a stlaci viac na track. Opat som ho doladoval a vzdy s rovnakym vysledok az mi napadlo kuknut tu bateriu. Bateria sa nafukuje od spodnej casti, a zrovna v tom mieste kde sa nachadza aj trackpad preto to z vrchu moc neuvidis ci je nafuknuta. Moja sa nafukla cca len o 1-2mm najviac a uz to ma dopad na funkcnost trackpadu.

    #520753
    ščerby
    Účastník (Participant)

    Ďakujem všetkým za príspevky. Nechal som si v servise vymeniť batériu a trackpad ide ako nový.

    #520754
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #520790
    ščerby
    Účastník (Participant)

    129€ v MCN v KE… v podstate okamžitá výmena na počkanie. Veľká spokojnosť so servisom, snaď tá baterka vydrží čo najdlhšie.

    #520899
    zydo
    Účastník (Participant)

    Prosim ta aku vydrh v hod. ma bateria pri beznom pouzivani a pri plnom zatazeni?

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.