Problém s rýchlosťou domáceho servera Synology Disk Station

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Problém s rýchlosťou domáceho servera Synology Disk Station

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    Príspevky
  • #503117
    Satrapold
    Účastník (Participant)

    Zdravím Vás. Nevie mi niekto poradiť? Kúpil som úložisko Synology DiskStation, ktoré je s Macom prepojené cez LAN kábel. Problém ale je že ten kto mi ho dodal sa nevyzná v MacOs a tým pádom pri jeho inštalácii v podstate improvizoval. Napriek tomu sa mu to podarilo pripojiť a rozbehnúť, súbory sa tam dajú prenášať cez Finder a po uložení sa súbory dajú bez problémov zase z neho otvoriť. Avšak následne keď som začal na ten DiskStation (sú to 2 HDD, každý s kapacitou 4 TB zapojené ako RAID) ukladať moje zálohy s väčším objemom dát, tak som zistil, že to ukladanie – resp. ten prenos dát z mojich diskov v Macu na tento zálohový disk je strašne pomalý. Rýchlosť prenosu súborov kolíše od 5 do 100 kB/S, pričom skôr je to väčšinou pri tej 5-ke ako pri 100-ke. To znamená že napr. 70 GB mi zálohuje aj 6 hodín. Nemá tu niekto skúsenosti s Synology zálohovými servermi (alebo ako to nazvať) a nevie mi niekto poradiť, napr. čo treba v nastaveniach skontrolovať, či tam nieje niečo zle nastavené? Nezdá sa mi, že by taká nízka rýchlosť bola v poriadku. Vďaka za rady.

    #503122
    bacil
    Účastník (Participant)

    Chyba moze byt v kabli, alebo vo switchi. Napoj to napriamo, skus iny kabel, pripoj k inemu pocitacu a odmeraj rychlost aplikaciou Blackmagic Disk Speed. Ak nic z toho nepomoze, pravdepodobne je pomale samotne Synology.

    #503123
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Pri Synology NAS je jedno aky system pouzivas – WIN, Mac, Linux, BSD. Len je potrebne zapnut v DS Managery sietove sluzby pre Mac. Islo by to aj cez Win ale cez Mac je to jednoduchsie lokalizovat.
    Mam niekolko NAS Synology od DS211 po DS415. Rychlost po 1Gb sieti je laicky povedane – 15Gigovy subor sa kopiruje asi 6min.
    Podla tvojho popisu to vidim na pomaly 100M ethernet.

    #503125
    Peppo
    Účastník (Participant)

    NAS spojeny kablom priamo do MACu ?? to vacsiu hovadinu spravit nemohol.

    NAS kablom do routera alebo switchu a MAC kablom do toho isteho zariadenia. Ak pouzijes 1gbit zariadenia – tj. router aj switch a vsetky napojene zariadenia na tejto vetve budu gigabitove tak aj komunikacia bude gigabytova. ak bude router alebo switch iba 10/100mbit tak ostatne zariadenia budu zbytocne gigabitove – budu komunikovat iba v maximalnej rychlosti nadradeneho zariadenia.
    Mne tiez parkrat pomaly kopirovalo z MACu do NAS – bol vadny kabel. Odporucam kupene kable, nie robene doma amaterom.

    #503126
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #503127
    ILLITH
    Účastník (Participant)

    Ja mám rovnaký problém.. keby kopírujem vyššie spomenutých 70GB (napr.) tak by to tiež trvalo takých 6 hodín a nechce sa mi veriť že by som mal zlý kábel. Ja mám síce MyCloud ale myslím si že to je jedno. Pripojený káblom na router a wifinou som spojený na router z Macbooku.

    #503128
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #503130
    Mano5
    Účastník (Participant)

    To illith:
    Vadny kabel to moze sposobit – pri 1Gb sa pouziva vsetkych osem zil. Ak jedna alebo dve su poskodene alebo zle nacvaknute koncovky tak sa rychlost automaticky znizi na max moznu – vacsinou 100M, kde stacia 4 zily.
    Pri vacsine pripadov som sa stretol s tym, ze ludia vsetko napichaju do routra od Telekomu alebo ineho poskytovatela a potom sa stazuju, ze maju pomale spojenie.
    Vacsina routrov od operatorov ma 100M ethernet – aj vacsina routrov do 70€ ma len 100M ethernet.
    Je potrebne kupit router (co je zbytocne drahe), ktory ma 1Gb ethernet porty, alebo kupit 1Gb Switch donho nacpat vsetky kable a ten potom pripojit na router aby bol internet.

    #503131
    Mano5
    Účastník (Participant)

    To s3030:
    Spravne otazky ale taky velky rozdiel v rychlosti nesposobi pomaly disk. Ja sice pouzivam vo vsetkych Synology 7200ot. disky, ale aj keby boli 5400ot. (ci kery pomaly fras sa teraz vyraba), take velke spomalenie oproti referencnym hodnotam, ktore udava Synology, to nesposobi.
    Skor to vidim v tomto poradi:
    1. Pomale ethernet porty na router
    2. Poskodeny kabel (zle nacvaknuty)

    #503143
    peto01
    Účastník (Participant)

    tiez sa mi sem tam stalo, že cez FTP kopirovalo uplne nafigu – cca 100kB/s. neviem čim to bolo, ale po nejakom case sa to zas unormalnilo. Ked to slo pomaly, tak som ftp prenos zrusil a stiahol si to cez prehliadac. Alebo SSH. nechapem prečo, ale bolo to tak. Osobne mam este jeden problem so synology. Mam zakazany ping, ale raz som zabudol pinganie vypnut a čuduj sa svete po cca 150 pingoch synology zrazu začalo odpovedat. stretli ste sa niekto s tym? vdaka

    #503144
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #503153
    Satrapold
    Účastník (Participant)

    Zdravím vospolok. Ďakujem všetkým za rady. Vymenil som kábel, ale neprinieslo to žiaden efekt. Skúšal som aj prenos čisto len cez wifi ale tiež žiadny prínos. Inak prepojené to nieje uplne priamo kabel z PC do NAS, ale ide to cez switch. Aj ten súborový systém Mac som mal zafajknutý, ale nič.

    Takže už som bol z toho na prášky. Potom som ale skusil kopírovať nejaké súbory z externého HDD a zrazu došiel šok. Tie idú rýchlo. Rýchlosť plus mínus 3 Mb/s. Čím to je? A potom som sa lepšie zameral na tie pôvodné súbory, ktoré sa kopírujú tak katastrofálne pomaly a uvedomil som si , žeto sú vlastne súbory, ktoré debilný Mac preniesol z HDD na ICloud. Bez môjho vedomia. Podľa mňa bude teda problém v tom. Ešte skusím nakopírovať nejaké väčšie dáta tak, že sa uistím, že sú ťahané priamo z interného HDD (čo som si myslel najskôr aj o týchto pomalých) Ale asi bude problém toto

    #503156
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #503190
    bacil
    Účastník (Participant)

     

    Sietova karta v macu vie otocit kabel na krizeny, ked sa zapoji napriamo.

    Blbost, napriamo prepojit je ok ako test ci neni pomaly prave router alebo switch. Len treba zabezpecit krizeny kabel alebo mat sietovku podporujucu auto MDI-X. A ziadne zaridenie nie je “zbytocne gigabitove”, nerozumiem co si tym chcel povedat

    s3030150

     

    #503262
    Satrapold
    Účastník (Participant)

    Myslím že je to tým iCloudom. Keď som z iCloudu stiahol dáta na interný HDD a z neho som to následne dal nehrať na Synology tak to išlo rýchlo. Teraz si chcem nastaviť, aby mi dokumenty automaticky neťahalo na iCloud a nejak sa neviem v nastaveniach prepracovať k takej možnosti.

    #503288
    iwans
    Účastník (Participant)

    V “System Preferences” v casti “iCloud” kliknut na “Options” pri iCloud Drive a tam odkliknut “Desktop & Documents Folders” a hlavne “Optimize Mac Storage”, resp. slovenske ekvivalenty.

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.